tiistai 12. syyskuuta 2017

Lapsetti

Possua lapsetti tänään.

Nyt Possu arvaa, että Anonyymi luulee Possun sortuneen vielä illan hämärimpinä tunteina suklaaseen. Mutta Anonyymi erehtyi. Possu ei syönyt lapsellisesti suklaata, vaan Possu luki lapsellista kirjaa. :D

Ootteko lukeneet Viisikoita? Ala-asteella. Siinä noin eka-tokaluokalla. Ne oli ensimmäisiä kirjoja, mistä Possu aloitti luku-uransa. Viisikot oli sekoitus jännitystä ja turvallisuutta. Lapset keskenään monen yön pyöräretkellä. Poikkeavat tienvarren taloihin kysymään ruokaa ja yösijaa. Ihan ventovierailta. Ja aina järjestyy korillinen ties mitä herkkuja. Viisikko-kirjoja lukiessa tuli aina nälkä. Ja kuitenkin kaiken tämän idyllisen turvallisuuden keskellä lapset joutuivat aina mitä uskomattomimpiin seikkailuihin. Tää kaikki oli niin eksoottista.

Katarina Mazetti on myöskin lukenut aikanaan Viisikoita. ja nyt hän on aloittanut oman nykyaikaan sijoittuvan sarjansa kunnianosoituksena Viisikoille. Sarjan nimeltä Seikkailuserkut. Niitä on nyt ilmestynyt 2 ensimmäistä osaa.

Kirjassa on neljä serkusta, kuten Viisikoissakin. Viisikkokirjoissa viidentenä on Tim-koira, seikkailuserkuissa kissa nimeltä Katinryökäle. Katinryökäle on tietysti aina mukana, kun serkukset suuntaavat lomillaan erikoisen Frida-luo Uikkusaarille. Täti on taiteilija, eikä osaa laittaa ruokaa, mutta ruokapuolesta huolta pitää serkuksista vanhin, kokiksi aikova Alex. Ruokaa on siis tarjolla, samoin kuin esikuvakirjoissaan. Ja Uikkusaarilla serkukset joutuvat tietysti aina seikkailuihin. Tässä uusimmassa kirjassa Frida-tädin saarta yritetään ostaa kylpyläpaikaksi, ja pelottava jengi ilmaantuu saarelle uhkailemaan.Lisäksi Frida-täti yllätti serkukset uusilla lemmikeillään, vompateilla.

Enempää Possu ei kerro. Lukekaa, jos lapsettaa! ;)


Voroja ja vompattejaSeikkailuserkut 213 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niille, joiden hihat ovat jo liekeissä:

Tämähän on ollut kai jo vuosikausia sitä, että on kaikenlaisia haasteita ja kampanjoita, jotka keskeytyvät siihen, että on pakko syödä herkkuja. Viimeisin tavoite oli viisi kiloa pois tämän kesän loppuun mennessä, mutta kun on ollut pakko syödä herkkuja, tätä kesää on jo taidettu jatkaa ensi kesän loppuun saakka.

Tätä ei sitten saisi sanoa ääneen. No, ei sitten muuta kuin luonnossa kävelyä ja linnunlaulua. Kyllä joskus saa ja pitääkin herkutella.

Possu Munkki kirjoitti...

Anonyymi saarnaa jo Viisikko-kirjan ja Seikkailuserkkusarjan henkilöidenkin syömisistä ;D

Jagulaari kirjoitti...

No vitsit, toinen olis ollut lainattavissa jo tänään, toinen olis huomenna...
Mutta jospa ne olis vielä ens maanantaina, kun mulla on
OIKEIN VARATTU AIKA KIRJASTOON!

Possu Munkki kirjoitti...

Kannattaa varmuuden vuoksi ehkä varata kirjakin :D

Jagulaari kirjoitti...

Odotan toiveikkaana, mitä löytyy sieltä Celiasta, jos voisin vaikka kuunnella ne, samalla kun teen käsitöitä :) Jos ei löydy, varaan sitten. Ehkä mä maltan odottaa vähän aikaa.
Enpähän ainakaan liho lukemisesta ;) - sitähän ei nääs tiiä, jos vaikka paino nousee, kun lukee toisten herkkujen syömisestä....:D

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo nouse ihan ilman lukemistakin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

muistuttaisin että meitä anonyymejä on kaksi :D mutta en enää jaksa juuri kommentoida, seurailen kuitenkin. tais siinä SNYn aikana lopahtaa vähän mielenkiinto käsityöpostausten takia. nyt taas vähän aktiivisemmin lueskelen, tosin en pelkästään näiden tekstien takia vaan kommenteissa on välillä sellasta settiä kanssabloggaajilta että tekis mieli pyytää satasella samaa mitä he on vetäny.

Possu Munkki kirjoitti...

Anonyymien pitäis keksii joku nimimerkki, että tunnistais.

Jagulaari kirjoitti...

Kävin hakemassa kirjastosta varatun kirjan ja samalla ton vompattikirjan :) Katsotaan kuinka Jagulaarin käy.

Jännityksellä odotan myös, mitä sanoo työterveyslääkäri huomenaamulla, kun tapaamme ensimmäisen kerran, onko ensimmäiset sanat nämä tutut perinteiset "tota painoa kyllä pitäis saada alaspäin". Mähän en kyllä ole menossa sinne minkään sellaisen asian takia, mihin mun paino liittyis yhtään millään tavalla.

Possu Munkki kirjoitti...

Jagulaari näkee pian painajaisia. Kirjasta nimittäin. Toivottavasti ei lääkärin löpinöistä. ;)

Laiskiainen kirjoitti...

Viisikot, Salaisuus ja S.O.S -kirjat oli ihania. Pitäisikin joskus fiilistellen lukea niitä.

Viisikossa ruoka oli suuressa roolissa. Itse haaveilin silloin lapsena, että saisin maistaa sitä inkiväärijuomaa 😄.

Possun innoittamana varasin kuunneltavaksi" varjoja ja vakoojia".

Repu kirjoitti...

Nuo Anonyymit tekee näistä kommenttiketjuista jänniä. Etenkin se Anonyymi.

Sus'jolkottelee kirjoitti...

Viisikkoja en ole lukenut mutta tiedän kirjojen periaatteen. Niistä on nimittäin jokin brittiläinen koomikkoryhmä tehnyt pilailuverrsioita, muistuu mieleen viisikko sekoilee dorsetissa..(ai niin, olen netissä, hetki...?) se oli Pilakuvat esittää eli comic strips presents, suosittelen jos jossain törmäätte.

(sulla on hauskoja juttuja, laitan listalle..)