sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kylpylässä
Possulla ei myrskynnyt. Nämäkin aallot on vain ohimenneen laivan jäljiltä. Illansuussa vähän sateli. Possu polskutteli sateessa lämpimässä ulkoaltaassa ja nautti. Lämmin ulkoallas on sitä ihanampi, mitä kylmempi ilma on.

Kylpylässä oli ihan kivaa. Ekana yönä tosin Possu ei saanut unta. Oli kuumaa ja hiostavan kosteaa, ja huone oli pieni ja pölyinen. Ja patja taas liian upottava. Possu valvoi ja ihmetteli, onko tässä nyt sitten olevinaan jotain hohdokasta. Kotona olisi tuttu ja parempi peti, enemmän tilaa ja mahdollisuus mennä vaikka välillä pihalle vilvottelemaan. Hotellihuoneessa oli pieni tuuletusikkuna, josta ei voinut edes peittoa puistella tai tyynyä pöyhiä. Ei ollut myöskään käytäviltä pääsyä mihinkään parvekkeille. Ainut ulkonaoleskelupaikka oli hotellin edessä, heti receptionin vieressä, eikä sinne voinut lähteä yöpaitasillaan hiippailemaan ja peittoja pöyhimään.
Possun huonekaveri sensijaan oli hyväunista sorttia ja nukahti heti sänkyyn päästyään tietämättä mitään Possun kohnailuista. Aikansa pyörittyään Possu kiskoi peiton pussilakanan sisästä pois ja petauspatjan vähemmäksi patjakasasta. Se ei poistanut kuumuutta, mutta ei ainakaan ollut enää niin ylipehmeä vuode.

Aamupala oli tietysti niitä hotellin parhaita puolia. Vaihtoehtoja oli, joten ei ollut pakko syödä joka lajia, kuten pekonia, nakkeja ja munakokkelia. Possu inhoaa pekonia, ei nakkejakaan erityisemmin rakasta eikä munakokkelia, eikä etenkään Possu tajua, miten joku pystyy syömään niitä heti aamusta.

Uiminen oli tietenkin kivaa ja Possu ui niin, että melkein kasvoi jo räpylät jalkaan. Toinen yö meni paremmin, sillä sade oli viilentänyt ilmaa. Myrskyä ei hotellihuoneesta tosiaan päässyt seuraamaan, sillä se päätti peruuttaa Possun seudulle tulonsa.

11 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Mistä sitä tietää olevansa hotellissa ellei mätä heti aamusta pekonia, nakkeja ja munkokkelia.
Lämmin ulkoallas pakkasella on huippu.

Possu Munkki kirjoitti...

Suklaassa kastetut vaahtokarkit oli parempia 😊

HPöllö kirjoitti...

Ymmärrän kyllä, ettei Possu tykkään pekonista ;)
No, minä syön kyllä pekonia, mutta olen niiiiiin iloinen siitä, että olen löytänyt hengenheimolaisen: en voi ymmärtää, kuka syö aamiaiseksi nakkeja ja munakokkelia *pyörittää päätään*

Nakit menee lihapiirakan välissä (jonka Pöllö on muuten nykyään vaihtanut vastaavanlaiseen kasvispiirakaan, Pöllön huom.) ja nakkikeitossa. Ja kylmänä. Kananmunat keitettynä. Ja paistettuna sellaisenaan. Ei muuten.

Suklaa ja vaahtokarkit kuulostaa hyvältä. Yhdessä en ole kokeillut, mikä on korjattava mahdollisimman pian! Nuotiossa paahdettuja vaahtokarkkejakin kerkisin maistaa just ja just ennen keski-ikää.

Mutta. Siis hotellin aamupalapöydät on pääsääntöisesti parasta hotelleissa. Olen jopa tullut (vanhaksi...) huomaamaan, että joissa hotelleissa on kelvollista PUUROA. Yleensähän hotelleissa yms. keitetään puurot veteen laktoosi- & maito-ongelmaisten takia, mikä on oikein ja huomaavaista, mutta kun puuro pitää mielestäni keittää maitoon. MUTTA jos on osaava kokki, hän saa veteen keitetystäkin puurosta herkullista.

Ugh. Olen puhunut ja valmistaudun syömään einesmaksalaatikkoa, Lidlistä ostettua, ko. valmistajan maksalaatikkoa en ole ennen syönytkään. Testiversio siis. Maksalaatikko rusinoilla ON hyvää. Paitsi oma tekemässä ei ole rusinoita ja se on silti hyvää.

PS. Meilläkään ei ollut kunnon ukonilmaa, mistä olen taas harmissani.

Possu, miten ois suklaaton syyskuu ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Possu ite keittää puuron veteen paitsi riisipuuroa. Mihin muuhun sen muka vois keittää? Mutta tuolla puuro näytti olevan pelkkää yhtä klimppiä ni Possu ei ottanut.

Possu Munkki kirjoitti...

Pöllö, harmi unohdin ostaa suklaata kaupasta

HPöllö kirjoitti...

Puuro keitetään maitoon. Poikkeuksena tietysti pikapuurot, joita käytetään hätätapauksissa.

Elokuuta on vielä pari viikkoa jäljellä. Hyvin ehtii syödä suklaata ennen syyskuuta :)

Possu Munkki kirjoitti...

Ei mitään suklaalakkoja. Se on tutkittu juttu, että possujen elimistö tarttee suklaata.

HPöllö kirjoitti...

Huoks. Pöllö kiusaa siis yksin itseään. Hampaita vihloo ja särkee :(
Ihan oikeastikin. Onneksi tiistaina on hammaslääkäri. Toivottavasti se on kiva.

Possu Munkki kirjoitti...

Kertoo vitsejä, ja kyselee Pöllön kesänvietosta yhtä aikaa, kun Pöllön suu on täynnä tuppoja ja instrumentteja niin, että Pöllö pystyy vastaamaan vain ogogo-goooo!

HPöllö kirjoitti...

Niin aina...
Voi kun olisi ollut varaa mennä sinne vanhalle hammaslääkärille, sille silmänilolle.... Tää on kunnallinen, joku nainen. Tasan ei käy onnen lahjat ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Possu on aina saanut hyvää hoitoa kunnallisella puolella. Pahin hammaslääkärikokemus on nimenomaan yksityiseltä, jonne Possu sai semmosen ostopalvelulähetteen, kun kunnallisella ei ollut aikoja. No, ei pelotella Pöllöä kertomalla, mitä siellä tapahtui. ;)