maanantai 26. kesäkuuta 2017

Ei Possukaan kaikkea syö

Ei Possukaan kaikesta tykkää. Ei ees kaikesta makeasta. Esim. berliininmunkeista, vai mitä ne on ne kuorrutetut munkit? Yök, semmonen kuorrutus ei sovi yhtään munkkiin, eikä donitsiin. Kuorrute sopii jäätelön päälle tai kakkuun, mutta munkki syödään munkkina. Possu ei ikinä osta semmosia kuorrutettuja munkkeja, mutta joskus kylässä tarjotaan, ja sit pitää vaan kiltisti syödä ja yrittää hymyillä yhtä ylimakeasti kuin kuorrute munkin päällä ja väittää, että hyvää on.

Tortut on pahoja. Sen Possu on kertonu jo ennenki.

Käpykakku on ihan kamalaa. Se on kaikkein kamalin kaupan valmiskakuista. Marsipaani ei myöskään sovi kakun päälle. Suklaakonvehdissa se menee, mutta täytekakun se pilaa. Kaupan valmistäytekakuista ainoastaan mansikkakakkua pystyy jotenkuten syömään. Vaikka on sekin aika irvikuva aidosta itsetehdystä mansikkakermakakusta. Jos ei viitti ite tehä, ni sit on parempi ostaa vaikka mansikoita ja jäätelöä. Se on herkkua.

Mitkään chilihömpötykset ei sovi suklaakekseihin. Possu on joskus saanu maistaa sellaista. Oli pahaa. Ihan ku keksipaketti ois päässy vanhenemaan kaapissa, siltä se maistui.  Eikä suklaaseen pidä mennä sekoittamaan mitään outoja makuja, kuten minttua tai toffeeta. Ei sovi yhteen. Minttu ei sovi myöskään jäätelöön. Eikä lakritsi tai salmiakki. Suklaa sopii jätskin kanssa erinomaisesti. Toffeekin.

Vohvelit (siis keksisellaiset) on hyviä ainostaan sitruunatäytteellä. Kuningatarvohvelit on pahoja.Eikä kaakaovohvelitkaan oo oikein hyviä, paitsi sitten oikein suklaapäällysteiset! Ne on eri asia.

Pullataikinaan tehty mustikkapiirakka on aika pahaa. Kyllä sitä nyt syö, jos ei muuta oo. Syö jopa mieluummin kuin niitä kuorrutettuja munkkeja, mutta kyllä paras marjapiirakka tulee kakkutaikinaan. Rahka ei myöskään sovi pullaan.Rahkapullat on pahoja. Pulla on paras voisilmäpullana tai toskatäytteellä tai sit ihan korvapuustina.

Tulipa tässä vain aikansa kuluksi pohdiskeltua tälläisiä elämän suuria totuuksia.

2 kommenttia:

Susanna Maalta kirjoitti...

Se on räkämunkki!

Possu Munkki kirjoitti...

Siltä se maistuukin!