sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Sattuu ja tapahtuu, - mutta onneksi ei sattunut!

Eilen Possu lähti vähän pidemmälle pyörälenkille. Aina naapurikuntaan asti. Keli oli kiva. Linnut lauloivat ja tienvarret oli täynnä kukkasia. Oli kiva pyöräillä. Mutta sitten yhdessä ylämäessä kuului naksahdus. - Voi ei. Nyt meni ketjut, Possu voihkaisi mielessään. Possu hyppäsi alas pyöränpäältä ja alkoi tutkia ketjuja. Kyllä ne paikallaan oli.

 Sensijaan pyörässä oli jotain muuta outoa :


Toinen poljin oli katkennut ja tippunut maahan!!

Laa la laa! Mikäs se oli ulkoillessa, kun linnut lauloivat ja valkovuokot ja rentukat kukoistivat ympärillä. Possu talutti pyörän 17 km takaisin kotiin. Välillä Possu koetti pienen pätkän polkea yhdellä polkimella, mutta aika hankalaa se oli, ja sai varoa, ettei kaatunut. Sitten taas Possu pysähtyi ihailemaan kukkasia, vihreyttä ja KÄÄRMETTÄ!!

Hätäiset autoilijat toitottivat torvella fanfaareja, kun tuli tilanne, että tuli vastakkain leveä traktori, pyörää taluttava Possu ja vielä moottoripyöräilijä. Tai jos Possu pysähtyi pyörineen juomaan tai maisemia ihailemaan. Ilmeisesti ne oli tsemppifanfaareja ahkeralle pyöräntaluttajalle ;) Kyytiä kukaan ei innostunut tarjoamaan, vaikka välillä Possun teki jo mieli liftata hetkeksi jonkun traktorin lavalle.

Mutta onneksi ei satanut, eikä onneksi ollut mihinkään kiire. Kotiin tultuaan Possu huomasi vielä jättäneensä ulko-oven auki, ihan raolleen. Ei ollut kuitenkaan tullut sinä aikana vieraita. Ei edes Päivi Ryhästä. ;)

7 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Voi Päivi Ryhänen minkä teit! Menit rikkomaan toisen pyörän! Selkäsaunan sietäisit saada - mrrrr!

Melkoisen kävelylenkin jouduit tekemään pyöräilyn lisäksi, nyt ei kyllä käy kateeksi, ei tippaakaan!

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt odotellaan, alkaako näitä sattumuksia tulla enemmän. Polkimen katkeaminen ja oven auki jääminen (tai avautuminen itsestään, hui) voivat olla sattumuksia... tai Päivi Ryhäsen tekosia.

Possu Munkki kirjoitti...

Kuka uskaltaa googlettaa Päivi Ryhäsen?

Laiskiainen kirjoitti...

Possu munkki on nimensä veroinen. Sulla kävi tosi munkki, ettet satuttanut itseäsi polkimen katkettua. Jossain tiukassa ylämäessä ois voinut sattua.

Hatun nosto sun lenkeille laiskiainen väsähti jo pelkästä ajatuksesta. Kyllä tuollaisilla lenkeillä kehtaa joskus herkutellakin toisin kun laiskiaisen "makoilulla".

Possu Munkki kirjoitti...

No ei Possu kuitenkaan ihan joka päivä tuollaisia lenkkejä tee. Ei ainakaan pyörää taluttaen.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Olet kyllä huiman ahkera ja sinnikäs Lady, talutat pyörää noin pitkän matkan! Me kyllä ihailemme suoristustasi. Muistuu mieleen, että polkusiminen irroittaminen on yksi parhaita tapoja estää pyörän varastaminen, kun sillä ei voi poea minnekään. Tämä on nähty talomme pihassa. Toivottavasti saat nopeasti pyörän korajttua.

Repu kirjoitti...

Hyvä, että jaksat ulkoilla ;)