keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Läähättäjä oven takana

Viime yönä Possu havahtui kummaan ääneen. Tuliko se sisältä vai naapurista? Ja mikä se oikein oli, tippuiko jostain vettä vai oliko se joku moottori vai mikä? Possu raotti ikkunaa. Kuului ihan kuin koiran läähätystä oven takaa. Mutta kai oven takana oleva koira olisi myös vinkunut tai haukkunut? Tämä ei tehnyt kumpaakaan. Piti vain jatkuvaa läähätyksen tapaista ääntä. Possu yritti katsoa ikkunasta ja ovisilmästä, mutta mitään ei näkynyt. Ääni jatkui vaan, ja tuntui tulevan ihan oven takaa. Mutta arvoitukseksi se jäi, sillä Possu ei uskaltanut raottaa ovea, kun ei tiennyt, mikä vesikauhuinen peto sieltä kimppuun hyökkäisi. Aamulla ääni oli vaiennut, eikä oven takana ollut mitään, eikä mitään pureskelu-, raapimis- tai muita jälkiäkään. Mikähän se oli? Läähättääkö sammakko?Taisi jäädä arvoitukseksi.

6 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Hyi kammotus! En olisi minäkään uskaltanut avata! En ole varma läähättääkö sammakot, ei muistaakseni.

Muistan kyllä toisen sammakkotarinan. Olin jotain 16-vuotias. Asuin kaupungin ulkopuolella ja siellä ei ollut ihan joka puolella katuvaloja. Olin naapurintyttöjen kanssa kävelyllä, toinen oli vuoden vanhempi ja toinen n. 3 vuotta nuorempi. Toiseen suuntaan kävellessä ei ollut mitään ongelmaa, kiva loppukesän ilma.
Takaisin päin kun tultiin, kuultiin jotain kummaa ääntää ja nähtiin tiellä jotain kummallista. Mentiin lähemmäs. KOKO tien leveydeltä, noin parin-kolmen metrin mitalta eteenpäin tie oli TÄYNNÄ SAMMAKOITA!

Eikä me uskallettu kävellä sen sammakkolauman läpi, eikä mistään tullut autoja eikä muita ihmisiä eikä ollut valoja missään. Lähin talokin oli ehkä n. 500 m päässä. Me mietittiin ja mietittiin ja mietittiin mitä tehdä, eihän me voida koko illaksi siihen jäädä. Siihen aikaan ei ollut mitään kännyköitä. Lopulta keksittiin kuningasidea:
Peräännyttiin, otettiin vauhtia ja juostiin silmät kiinni - kamalasti kirkuen - sen sammakkolauman läpi! Se oli kyllä oikeasti kamalaa, kun niitä sammakoita jäi väkisinkin jalkojen alle. Mutta ihan kuin ne olisi sitä kirkumista kuullut ja pomppineet karkuun....ennemmin sitä töminää... Hyi, vieläkin inhottaa.
Koskaan sen jälkeen en ole semmoiseen törmännyt.

Mutta olen törmännyt pienen pieniin sammakonpoikasiin, joilla oli vain kolme jalkaa :( Niiltä puuttui kaikilta toinen takajalka ja ne "loikkivat" tien ja pienen kosteikon yli järvestä toiseen meidän vanhassa mummulassa.

Että näiden perusteella... Kyllä sammakko ehkä sittenkin voi läähättää??

Possu Munkki kirjoitti...

Jopas oli sammakkojengi vallannut Pöllön tien! Mikähän sammakkokokous siellä oli?

Repu kirjoitti...

Sinä niitä haamuja kartanoista jahtasit, joten mitä ihmettelet. Ovat tulleet vastavierailulle.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli Päivi Ryhänen!

Possu Munkki kirjoitti...

Onko Päivi Ryhänen kartanon haamu?! Kummitteli ensin tekstissä ja sitten oven takana. Kännykkäpäivitykset on karmivia. Possu ei kokeile enää ikinä!

Anonyymi kirjoitti...

Jos alkaa kuulua kotona epämääräistä kolinaa ja askeleita ja tavarat alkavat vaihtaa paikkaa tai kadota käsittämättömästi, sitten se on Päivi Ryhänen ja sitten on selvitettävä hänen kohtalonyhteytensä kartanoon... Ja tästä tuleekin painonhallinta- tai painonhallitsemattomuusblogin sijaan paranormaali blogi!