maanantai 22. toukokuuta 2017

Huoltsikalla kävi hyvin epäilyttävä Possu.

Viikonloppuna Possun tuli ajeltua vähän siellä sun täällä. Välillä piti tankatakin. Sekä omaa että auton tankkia. Reissu meni hyvin.

Kotiin päästyä Possun kännykkä soi.

Possu vastasi, ja hämmästyi, kun soitettiin sieltä huoltsikalta, missä Possu oli käynyt.
- Kävitkö sä tänään meillä? Soittaja kysyi.
Possu myönsi käyneensä. Mielessään mietti, olikohan unohtanut huoltamolle jotain tärkeää? Lompakon? Ainakaan kännykkä ei ollut jäänyt, koska Possu piti sitä korvalla. Mutta seuraava kysymys yllätti Possun ihan täydellisesti :
- Jätitkö sä tankkauksen maksamatta?
Possu haukkoi henkeään. - En! Possu vastasi sitten närkästyneesti.
- Kävit varmasti maksamassa? Luurin päässä tivattiin.
- öö, Possu mietti hetken. Kävikö Possu tosiaan maksamassa, vai oliko hajamielisyyttään häipynyt paikalta? Ei, kyllä Possu maksoi. Possu muisti vielä summankin ihan selvästi.
- KYLLÄ varmasti maksoin! Possu melkein jo ärähti.
- Kun yks tankkaus on maksamatta, ja katottiin kameroista, niin aika täsmää kyllä suhun.
Possu toisti edelleen maksaneensa, ja silloin soittaja sanoi kyselevänsä sitten joltain muulta ja sanoi heipat pahoittelematta mitenkään soittoa. (Taisi jäädä epäilemään.)

Puhelun päätyttyä Possu tarkisti löytyisikö kukkarosta tai kassista kuittia? Eipä löytynyt. Possu heittää kuitin yleensä suoraan roskikseen. (Lieneekin syytä jatkossa pitää visusti tallessa.)
Edelleen Possu mietti, olisiko tankkaus voinut kuitenkin jäädä maksamatta? Ja mahtaisiko oikea voro tulla tunnontuskiin soitosta ja myöntää jättäneensä maksamatta? Tuskin. Soittaisiko Possulle seuraavaksi poliisi? Ja milläs todistat, kun ei ole kuittia?? Mutta, Possuhan oli maksanut kortilla, ja sehän näkyy tiliotteella. Tänään maksu jo näkyikin. Joten nyt on todistuskappale, jos vielä kysellään. Possun mielestä kyllä aika erikoista tuollainen summanmutikassa paikalla olleille soittelu. Oli kyllä ihan ensimmäinen kerta, kun niin on Possulle käynyt.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Possu siis on menossa rikoksen teille. Tämä oli harjoittelukierros. Olikohan joku yrittämässä tienata ylimääräistä? Ei kait kukaan, joka jättää maksamatta, rupea tuollaisilla todisteilla maksamaan. Mutta kun sattuu ja tapahtuu, Possu pysyy virkeänä ;)

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Nyt Possu Munkki sai aihetta kesädekkariin. Jäämme siis odottamaan jatkokertomusta...

Laiskiainen kirjoitti...

Olipa tökerö soittaja vaikka ymmärränkin joskus huoltoasemalla työskennelleenä (olipa vaikea) sitä harmitusta. Soittaisin tai kävisin huoltoasemalla antamassa palautetta (jos se on matkan varrella).

Kesädekkaria "Possu ja viekas bensavaras" odotellessa.

Possu Munkki kirjoitti...

Ei oo ihan matkan varrella.

Laiskiainen kirjoitti...

Siinä tapauksessa antaisin kirjallisen palautteen nettisivujen kautta tai sähköpostilla.

Possu Munkki kirjoitti...

Ei jaksa. Ehkä ne lukee sit sen kesädekkarin ja ottaa opikseen. ;)
Tai sit lähettää laskun, koska aiheidea tuli heiltä ;P

Possu Munkki kirjoitti...

Joskin, voi olla, että jatkossa Possu tankkaa jossakin muualla..