torstai 13. huhtikuuta 2017

Kallis lukupaikka

Vaikka Possu alkuviikosta totes renkaanvaihdossa, että nyt ei haittaa, vaikka tulis vielä lunta, kerta Possu on lomalla, niin eikös sitä lunta tullut just tänään, kun Possulla oli meno aamusta! Maa oli valkeana, kun Possu lähti autohuoltoon. Possun kotitiellä ei ollut lunta, mutta huoltopaikkaa lähestyttäessä oli jo tiekin valkoinen, ja sohjolumen peitossa. Possu hiljensi vauhtia. Possun taakse alkoi tulla jonoa. Lähes kaikki takanaulijat pysyivät silti kiltisti Possun takana, eikä vastaantulijoillakaan näyttänyt olevan kiirettä. Aina silti joka säällä jokunen kaahari löytyy. Ehkä niillä ohittelijoilla oli vielä talvirenkaat? Toivottavasti. Sitten alkoi edessä näkyä siniset valot ja liikenteenohjaaja. Kolari! Siinä kolaripaikalla oli ainakin 5 autoa ojassa. Ehkä jonkinlainen ketjukolari. Paloautoja ja poliisiautoja oli paikalla, mutta ei Possun näkemän mukaan ambulansseja, ei ainakaan vilkut päällä. Ehkä siinä ei siis ollut käynyt kovin pahasti. Toivon mukaan. Possu pääsi turvallisesti perille autohuoltoon.

Autohuollossa Possu kaivoi esiin kirjan. Siellä on aina hyvää aikaa lukea. Possu luki kirjaa nimeltä Elämäni paimenena ; kertomus erilaisesta elämäntavasta (James Rebanks). Kertoo englantilaisisten lammasfarmarien elämästä. Kannattaa lukea. Possunkin aika kului nopeasti sen parissa. Ja Possu keräsi monia hämmästyneitä katseita paikallisen äijäkerhon keskuudessa. Ilmeisesti huoltamo on heidän vaki kokoontumispaikkansa. Eräs jopa hämmästeli Possun kirjalukua. Mielessään Possu hämmästeli vähintään yhtä paljon ukkeleitten siellä istuskelua, sillä kenelläkään heistä ei ollut edes autoa siellä huollossa!! Autohuolto maksoi tietysti kauheesti ja kun Possu sen perään kurvasi suoraan katsastukseen, niin sinne meni loputkin rahat ja mahtoiko ees piisata..!? Autohuoltoliike on siis kallis lukupaikka, kannattaa mieluummin suunnata vaikka kirjaston lukusaliin!!

P.s. Paluumatkalla oli jo sulat tiet.


7 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä! Lukeminen kannattaa aina, mutta myös neulominen...

Possu Munkki kirjoitti...

Kiitos samoin teille, ja kiitokset kortista!

Susanna Maalta kirjoitti...

Minä menin puoliltapäivin kasvohoitoon ja matkalla minut yllätti lumisade.
Lankarikasta Lankalauantaita sinulle! Mitäs sinulla on puikoilla? Minulla on monta käsityötä kesken. Villasukkia olen nyt neulonut aktiivisimmin.

Anonyymi kirjoitti...

Silmäniskupäivitystä kehiin.

Possu Munkki kirjoitti...

Siellä se on jo, kun lakkaat silmäniskun sijaan kattelet tarkemmin.

HPöllö kirjoitti...

Possukin on hukkunut johonkin - toivottavasti ei ole ollut heikoilla jäillä?

Anonyymi kirjoitti...

;)