torstai 30. maaliskuuta 2017

Vähän valoa

Vaikka kevään myötä valo lisääntyy, niin nyt on Possulla lisääntynyt pimeys. Mistähän se johtuu, että yleensä kaikki lamputkin palaa yhtäaikaa? Ensin meni keittiön loisteputki, joka on kestänyt vuositolkulla. Ja kohta perässä vaatehuoneen lamppu. Possu ajatteli hyvin selviävänsä syksyyn ilman loisteputkea, mutta vaatehuoneessa on ihan ehdotonta olla lamppu. Muutenhan sitä pimeässä aamulla pukee vahingossa vaikka kalsarit päähänsä. Ei siis auta muu kuin lamppukauppaan. Ja aika varmasti, heti kun on nuo lamput saanu paikalleen, pimenee taas joku muu lamppu. Pah.

Tänä aamuna Possu heräsi päänsärkyyn. Yleensä Possulla ei oo pää kipeä, muuta kuin ukkosen alla. Onkos nyt ukkosta ilmassa? Pakkanen on ainakin ollut, koska maa näyttää olevan jäässä. Ehkä ei sitten vielä olekaan hätä vaihtaa kesärenkaita autoon. Kun niitä kesärenkaitakin pitäisi uusia. Huokaus. Ja ne maksaa vielä enemmän kuin lamput!!

Valveutunut Possu kävi eilen jo äänestämässä. Naapurikunnassa, koska siellä oli tuttu äänestysvirkailija. Possu hallitsee äänestysrutiinit. Ensin luukulla kuuluu sanoa, että - niin tännekös pitää tulla ekana? Kun virkailija hymyilee ja nyökkäilee, kuuluu sanoa, että ei mulla kylläkään sitä lappua oo mukana. Eikä henkkareitakaan,  ja viisata tuttua virkailijaa, että toi tossa tuntee mut. Sitten käydään kopissa piirtämässä numero ja viedään se sille toiselle virkailijalle, joka leimaa lipun ja antaa lipun Possulle takaisin, ja sitten Possu laittaa lipun kuoreen ja tiputtaa laatikkoon. Jos on oikein valveutunut, voi äänestäessään samalla valittaa vaikka siitä, miten kalliiksi veronmaksajille tulee tämmöinen äänien postittelu, kun kuluu paljon kalliita kirjekuoriakin. Kuten eilen joku paikalla valitteli. Vaalivirkailijahan ei voi muuta kuin hymyillä, eikä voi ihmetellä ääneen, että miks sitten tuli äänestämään ennakkoon, että hänenkin takia joutuu kalliin kirjekuoren tuhlaamaan. ;)

Ei kommentteja: