maanantai 13. maaliskuuta 2017

Orava loikki tien poikki

Kaunis aurinkoaamu. Kesän tuntua. Possu kävi jo tienvarret tähyilemässä, näkyykö leskenlehtiä. Ei näkynyt, vaikka oli monia lämpimiä sulakohtia. Tai ehkä ne oli piilossa lehtikasan alla. Kesälinnut ainakin liverteli jo. Possu ei tunne lintuja, mutta muistaa kyllä, mitä linnunlaulua kuuluu aina alkukesästä. Oravakin hyppeli yli tien, kun Possu palasi mietiskelyaamukävelyltään. Vähän aurinkoa varastoon työpäivän ajaksi.

Niin se nenäjuttu. Pöllö käsitti jutun samalla lailla väärin, kuin se silloinen pikkupoikakin. Possu lienee kertonut tämän ennenkin? Kaikillehan Possu on tätä mainostanut, koska se oli Possun mielestä niin herttainen juttu. Mutta sulkekaa silmänne todeten, että ei jaksa enää tuota Possun vanhaa juttua lukea. Possu kertoo sen nyt ainakin Pöllölle. ;)

Possu oli silloin ekaluokkalainen. Yhtäkkiä, kesken välitunnin, Possun nenästä alkoi tulla verta. Pikkupossuna Possulle kävi niin usein. Nenästä alkoi yhtäkkiä vaan tulla verta. Possu nojautui pylvääseen ja painoi nenäliinalla sieraimiaan. Siinä Possu seisoi yksinään, kun luokan villein ja kovin tappelijapoika tuli paikalle.
- Kuka sua on lyöny?Sano, niin mä annan sille selkään! Poika sanoi.
- Eei mua kukaan ole lyönyt, Possu vastasi.
Tämän jälkeen Possu ja Poika alkoivat leikkiä välitunnit yhdessä.
Sen pituinen se.

5 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Oi, mikä ritari se Poika, oitis valmis puolustamaan PikkuPossua :) Vaikken tappelemisesta tykkääkään, mutta siitä, että on valmis puolustamaan nuoria nättejä PikkuPossuja, siitä tykkään.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Suloinen tarina! Osoitus siitä, että suomalainen Mies on ihana, lämmin, rakastava , huolehtiva ja todellinen ystävä ihan pikkupojasta lähtien!

Possu Munkki kirjoitti...

Realistinen Possu toteaa emännälle, että suomalaisten miesten joukosta löytyi sentään yksi lämmin ja huolehtiva nuori mies ;) Sillä luokalla oli myös 10 muuta suomalaista miehenalkua, jotka eivät tulleet kysymään, kuka Possua motasi ;) (Possun pessimismiä)

Possun mielestä tarinan opetus oli, että luokan "villikon" kovan kuoren alla sykki lämmin sydän.

Repu kirjoitti...

Ei ne muut uskaltaneet lähestyä Possua, kun pahis oli jo ominut Possun. Turpaanhan siitä olisi tullut, jos toisen heilaa lohduttelee.

Possu Munkki kirjoitti...

Hahah! :D