maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ei uskaltanu

Eilen myrskysi. Tänäänkin illalla tuuli yltyi, ja välillä on ollut hurjia puuskia. Pyykkikoppa pullottaa pestävää, mutta Possu ei uskaltanut käynnistää konetta, jos tuleekin sähkökatko. Ehkä sitten huomenna viimeistään, ennen ku loppuu päällepantavat. Uusiakaan ei ole vara ostaa.

Oikeestaan Possu ois toivonu, että yöllä ois vähän myrskynny. Myrskyllä on tunnelmallista köllöttää turvassa peiton alla ja kuunnella kohinaa. Mutta tuuli on tyyntynyt ja nyt on mahtavan upea, kirkas tähtitaivas. Kuulemma ens yönä vois hyvällä onnella nähdä revontuliakin. Jos osuis oikeaan aikaan oikeaan paikkaan pihalle. Kattoikkuna ois oikeestaan kans kiva. Vois yöllä katsella tähtiä ja revontulia omasta sängystä.

Possu tuulettaa tupakansavua makuuhuoneeseen. Ärh! Ikkunan alla koko yön ketjussa polttava naapuri koettelee hermoja.

P.S. possu näki tänään kaupassa jättisuuria pääsiäismunia. Hintakin oli melkein 6 euroa/kpl!! Mikä on suurin pääsiäismuna, minkä ootte bonganneet??

3 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Meillä myrskyää ja ikkunasta näkyy pimeyttä.

HPöllö kirjoitti...

Meilläkin on ollut hirveä tuuli koko iltapäivän ja alkuillan, nyt kai rupeaa tyyntymään. Onneksi tuuli niin, että jos puut olisi kaatuneet, ei olisi kaatuneet ikkunoihin. Ikkunat olisi tulleet siis pelkästä tuulesta sisään. Kamala mekkala, pelotti ihan.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Muistelen nähneeni suuria pääsiäsmunia takavuosina kaupassa, mutta ikinä en ole sellaisia raskinut ostaa. Suklaalevyjä kylläkin... Meilläkin kävi hurja myrsky pari päivää. Työkaveri näki lumikolan liikkuvan itsekseen, tuulen viemänä. Koiransakin oli tuijottanut hämmästyneenä, että mikä se siinä menee. Työkaveri oli sitten ottanut kolan kiinni ja vienyt läheisen talon seinälle. Itse kokoilin pudonneita oksia pihasta, niitä riittää.