maanantai 20. maaliskuuta 2017

Ei ihan kesä vielä kuitenkaan

Vaikka leskenlehti jo kukkiikin, niin ei ole vielä ihan kesä kuitenkaan.
Metsäpolulla on lunta ja jäätä.
Ja vaikka aurinko paistaakin lämpimästi, niin viima on välillä hyinen! Kuten jo ennenkin mainittu, Possu ei palele pakkasilla, mutta hätkähtää välillä kylmää viimaa. Unensaannin kannalta kuitenkin vähän viileä huone on paras. On niin ihana vähän hytisten kääriytyä peiton sisään.  Possu eli lapsuutensa aika viileässä talossa, ja ehkä siitäkin peruja tuo, ettei saa unta liian lämpimässä. Possu kehitteli lapsena oman nukahtamisleikkinsä. Possu kuvitteli olevansa pelastettu jostain napaseudun jäätiköltä lämpöiseen hevosrekeen, tai pelastusalukseenja lämmitteli tyytyväisenä peiton alla, miettien minne matka johtaa. Vielä nytkin toisinaan Possu kuvittelee olevansa lämpimässä hevosreessä pakkastaivaan alla matkaamassa jonnekin. Se kuvitelma vaatii tietysti vähän sitä viileää ilmaa, vaikka avonaisesta ikkunasta. Tosin usein se kuvitelma saa realistisen lopun, kun naapurin tupakansavu leijuu ikkunasta sisään.

Unista puheen ollen, Possu ei oo jaksanu enää unilistaa päivittää. Mutta eilen Possu meni hyvissä ajoin klo 23 nukkumaan ja nukkui pitkän yön! Ja ennen töihin lähtöä Possu teki ruokaa! Jauhelihakastiketta ja perunaa. Saa hurrata. ;)

5 kommenttia:

Laiskiainen kirjoitti...

Laiskiainenkin tykkää nukkua viileässä ja kääriytyä peittoon, mutta ukko-kulta tykkää nukkua lämpimässä. Meillä siis vuoroin viilennetään ja vuoroin lämmitetään 🤣. Muuten olen kyllä melkoinen vilukissa.

Possulle propsit ahkerasta lenkkeilystä 👍.

Repu kirjoitti...

Minä tykkään lämpimästä vaikka herään välillä siihen, että on liian kuuma. Ilman jotain peitettä en kuitenkaan osaa nukkua. Kesällä kyllä pidän ikkunaa auki, kun tämä on kovin lämmin asunto aina kun aurinko paistaa. Mutta tuossa ikkunan alla on kiva kallio, johon monet kerääntyvät juhlimaan kesäöisin. Ja läheisestä leikkipuistosta tietenkin kuuluu huutoa, örinää ja tappelua, kun yli-ikäiset lapset siellä huvittelevat. Mutta se on näitä kaupunkielämän iloja.

Kevätviima on uskomattoman jäätävä. Minäkin olen tässä useana päivänä kuvitellut, että olisi lämmintä, kun mittari näyttää plussaa ja sitten hytissyt liian vähissä vaatteissa. Siihen ne kevätflunssat iskee.

Anonyymi kirjoitti...

Kevätpäiväntasauspaino ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Laiskiainen, hmm.. Voiskos sängyn laittaa vaikka jotenkin puoliksi terassille? Laiskiainen nukkuisi siinä terassilla ihanassa ulkoilmassa ja ukon puoli ois talon sisäpuolella ja vielä kuuma patteri vieressä.

Possu on usein miettinyt, että kesällä ois kiva nukkua ulkona
terassilla, jos uskaltais!! Pelottaa kuitenkin tunkeilijat. Jos ei muuta, niin ainakin joku ampiainen tunkelis häiritsemään unia.

Tänään oli oikeesti aikamoinen viima, ja kylmä!

Anonyymille tiedoksi, että nyt on sellainen kiva aika, että voi ostaa kaappiin karkkia virpojien varalle. Jos tulee vahingossa maistelleeksi kaikki jo ennen virpomispäivää, voi ostaa uusia. Ja jos oven taakse ei ilmestykään ketään, niin sitten ei auta muu kuin uhrautua syömään herkut itse. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pääsiäispaino ;)