keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Uniraportti

Repu sanoi, että Possulle riittää ajoissa nukkumaan meneminen. Nyt Repu odottaa sitten varmaan nukkumisraporttia. Viime yö meni vähän heikosti, niinku Possu epäilikin. Varmaan tuo kuutamo. Possu meni kyllä ajoissa sänkyyn. Ennen 23 peräti, mutta ei vaan saanut unta. Joskus käy niin. Pyörii ja pyörii, eikä uni tuu. Ei vaikka ois toisaalta vähän väsynytkin.
Aina välillä Possu kävi vähän haukkaamassa happea ja ihailemassa tähtitaivasta. Ja sitä kirkkaana mollottavaa kuuta. Kello 4 Possu katsoi viimeisen kerran kelloa ja kävi samalla laittamassa auton lämmitykseen. Possu oli laittanut alunperin kellon soimaan viideltä ajatuksena liikkuakin vielä aamulla ennen töihinlähtöä. Mutta silloin klo 4 Possu siirsi herätystä kahdella tunnilla, että ennättää edes muutaman tunnin nukkua.

Kuu näyttää olevan lauantaina täysi. Voi olla, että sitä ennen olevat yöt tulee valvottua.  Tänään Possu oli kyllä jumpassa, että jospa sen voimin nukkuisikin paremmin. Sillä vaikka Repu määritteli Possun tavoitteeksi pelkän nukkumisen, niin kyllähän se yleensä kulkee käsi kädessä liikunnan ja ravinnonkin kanssa. Liikunta auttaa nukahtamiseen, eikäpä sitä ylensyönnin ja rasvaisen aterian jälkeenkään yleensä uni tule.


2 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Lämmintä maitoa ja unikirja tahi käsityö, villasukat jalkaan, rentoutusharjoituksia ja mukavia ajatuksia... Varmuuden vuoksi huolivihko ja kynä lähelle, huolet ja murheet voi kirjoittaa muistiin. Onneksi täysikuu kestää vain muutaman yön kerrallaan, muuten joutuisimme olemaan todella huolissamme! Pitäisikö sinun nukkua kuutamoyöt teltassa?

Possu Munkki kirjoitti...

Se vois olla, että ulkona nukuttaiskin paremmin. Tai sit vois koko yön ihailla kuuta ja tähtiä, tai jos vaikka näkis revontuletkin!