tiistai 28. helmikuuta 2017

Synttärikukka

Viime viikolla Possu sai ystävällisen kirjeen eräästä vähän isommasta kaupungin kukkakaupasta. Kukkakauppa oli huomannut, että Possulla on synttäri. Kukkakauppa onnitteli Possua, ja lupasi Possulle synttärilahjaksi orkidean, jonka Possu voisi hakea liikkeestä.

Possu ilahtui. Ja tänään Possu lähti synttärikukkaa hakemaan. Ohjeessa käskettiin näyttää kirjettä kassalla, niin saa kukan.

Possu meni kassalle. Siinä oli useampikin myyjä rupattelemassa. Possu arveli ystävällisen kaupan myyjien ottavan kutsutun synttärisankarin riemuiten vastaan, ja puhkeavan heti ylenpalttisiin onnitteluihin. Ehkäpä he vaikka laulavat kuorona Possulle Happy Birthday to you.

Kukaan ei ollut näkevinään Possua. Possu ojensi kirjettä, että kun teiltä tuli tämmönen. Kassa katseli kirjettä kyllästyneen näköisenä, ai että syntymäpäiväkukka, ja tuhahti sitten, että no sinun pitää ensin hakea tämä kukka. Toinen myyjä lähti sentään näyttämään. (Possuhan olisi voinut vahingossa ottaa vaikka pelargonian.)  Possu valkkasi mieleisensä kukan ja palasi nöyränä kassalle, että jos minä sitten tämmöisen.  Mielessä oli ollut kehuskella, että mitä kaikkia ihania kukkia teillä täällä onkaan, että pitäisi joskus oikein ajan kanssa tulla ostoksille, mutta Possu ei tohtinut. Myyjä piippasi orkidean edelleen kyllästyneen näköisenä. Eikä onnitellut syntymäpäivän johdosta!! Possu otti kukkasen, kiitti, ja meni paketoimaan sitä eteiseen.

Ihan kiva lahja. Possu tykkää kukista. Mutta pienoinen ero oli herttaisen ystävällisen synttärikirjeen, ja sen välillä, miten kauppa suhtautui päivänsankariin! ;) Tai ehkä liikkeessä ajateltiin, että johan onnittelu oli präntätty kirjeeseen, joten mitäs sitä enää hokemaan ja leukalihaksia väsyttämään.  Joka tapauksessa kaunis kukkanen, ja koristaa nyt Possun ikkunaa, ja eipä mikään muu kauppa ole Possun synttäriä muistanutkaan. ;)

4 kommenttia:

Laiskiainen kirjoitti...

Onnittelut possulle!

Täytyy sanoa, että äkkiseltään ajatellen kukkakaupan kannattaisi pohtia kannattaako noita synttärikirjeitä lähetellä jos ilahduttavan ajatuksen jälkeen myyjät "dissaavat" asiakasta. Teho olisi paljon parempi, jos vastaanotto myymälässä olisi kirjeen henkinen. No, toki kukka ilahduttaa aina 🌹

Possu Munkki kirjoitti...

Kiitos.
Samaa ajattelin, mutta kukka kelpasi toki silti. ;)

Repu kirjoitti...

Tosi tyhmä kampanja. Pitäisi infota myyjiä, jolloin asiakas ehkä tulisi joskus ostamaankin kukkia. Tuollaisesta seuraa enemmänkin se, ettei toiste viitsi mennä.

Possu Munkki kirjoitti...

Liikkeessä oli tyhjää. Ei ihme. Mutta synttärikukan Possu hakee taas vuoden päästäkin, jos tarjotaan. ;)