lauantai 4. helmikuuta 2017

Öiset marssiharjoitukset

Viime yö meni ihan plörinäksi. Vaikka Possu olikin väsynyt, ei sitten kuitenkaan sängyssä uni tullut. Liekö tulevan täyskuun syy? Sitten, just kun Possu oli nukahtamassa, Possu havahtui outoon rapinaan. Se kipitti ihan kuin seinää pitkin. Vähän kuin sellainen pitkäjalkainen hyttynen, mitä kesäöinä hyppii seinillä, mutta ääni oli kovempi. Possu ponkaisi pystyyn ja valot päälle! Missä se jättihyttynen on?!
Valot päällä ja jalkeilla olikin helpompi hahmottaa, ettei se kipittäjä seinällä ollut, vaan katolla! Hiiri, lintu, lepakko, mikä lie? Oliko se pesinyt katolle juuri Possun sängyn päälle? Possu haki pitkän harjanvarren ja naapureiden yöunista välittämättä, koputti kattoon. Rapina hiljeni. Possu palasi petiin, ja pian rapina taas jatkui. Possu uudestaan ylös ja harja käteen. Rapistelija jatkoi rapinaansa, vaihtoi paikkaa ja jatkoi taas. Lopulta se hiljeni, eikä rapinaa enää sinä yönä kuulunut. Meni ehkä jonkun naapurin katolle jatkamaan rapisteluaan?

Samassa alkoi kuulua ihan kuin huutoa. Joku itki? Naapurissako?

Ääni voimistui. Se kuului ulkoa. Pahoinpideltiinkö jotakin? Possu avasi ikkunan kuunnellakseen.

"Vasen, vasen. Vasen, kaks, kolme!" Jostain kuului kaukainen loilotus, ja se lähetys ja ääni koveni. Nyt kuuli jo selvästi, että sitä loilotti useamman miehen humalainen lauma, tahdissa marssien. Se oli niin koomisen kuulosta, ettei voinut kuin nauraa.Liekö kotilomalla olevia alokkaita, vaiko kertausharjoituksiin kutsun saaneita nämä yölliset marssijat? Kello oli noin puoli kolme. Ja Possulla oli tänään vielä työpäivä. Aika silmät sikkarassa kahvin voimin Possu kömpi aamulla ylös ja työmaalle nuokkumaan.

Huomenna saa onneksi nukkua. Ja toivoa sopii, ettei ens yönä häiritse rapistelijat eikä marssivat loilottajat!

P.S. Hotellin jääkaappia on taas täydennetty. Nyt sieltä löytyy lisää maitoa, viinirypäleitä, jäävuorisalaattia, kurkkua sekä yksi tomaattikin! Ja Anonyymin mieliksi piti pakkaseenkin ostaa vähän herkkua. Pitäähän hotellissa herkkupakastinkin olla! ;)

2 kommenttia:

Laiskiainen kirjoitti...

Possulla on ollut villiä yöelämää 😄.
Meillä aina syksyisin joku hiirulainen keksii hakea käyttöullakolta talviasuntoa. Välikatosta kuuluva rapistelu muistuttaa siitä, että on aika virittää jonkinlainen "hiiriravintola". Muuten pikku hiirulaiset eivät haittaisi, mutta kun ne tekee melkoista tuhoa.

Possu Munkki kirjoitti...

Toivottavasti Possun ei tarvitse virittää ravintolaa.