keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kun ei nukuta, niin ei nukuta

Possu meni siis ajoissa nukkumaan. Tai sammutti ainakin tietokoneen. Otti kirjan ja luki. Puoli yhdeltätoista lopetti lukemisen vastahakoisesti. Kirja on siinä mielessä huono unilääke, että sitä ei malttaisi jättää kesken. Sitten Possu tuuletti peiton ja tyynyn, ja meni pisulle, pesulle ja...
- sänkyyn kierimään! Uni ei vaan tullu.

Possu kielsi itseään katsomasta kelloa, sillä se alkaa ressata. Mutta jossain vaiheessa naapurien kikatus pihalla hiljeni. Katuvalot sammuivat. Possu kurkisti ovelta haukatakseen happea. Auton etulasi näytti olevan jäässä. Oli pikkupakkanen. Tähdet loistivat kirkkaina, ja se kuukin mollotti vielä aika isona.

Vähän jälkeen 5 Possu heräsi vaivalloisesti. Tosi vaivalloisesti. Kyllä nyt ois nukuttanu!Nyt aamukahvia litkimässä ja liikkumaan ennen töihinlähtöä, niin jaksaa sitten kunnolla päivän haukotella työmaalla!

4 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Haukottelu on terveellistä, aivot saavat happea. Minä en hermostu unettomista öistä, vaan keksin jotakin kivaa tekemistä. Jonakin toisena yönä nukun sitten paremmin. Viikonloppuisin otan tarvittaessa päivätorkut, jos on univelkaa. Liikunta ja raitis ilma ovat tietysti aina eduksi ja illalla lämmin maito esim. kaakao saattaa auttaa ja ehdottomasti villasukat jalkaan! Iltasatukin voisi olla mukava juttu... Ehddotan muuten edelleen, että liityty SNY-kierrokselle. Keksit mainiota käyttöä langalle ja tilkuille!

Laiskiainen kirjoitti...

Minä nukahdan aika usein äänikirjaan. Ei uskoisi, että "hurjat" dekkarit toimivat hyvänä unilääkkeenä.

Possu Munkki kirjoitti...

Meillä menee emännän kans kyllä ihan ristiin noi nukkumisjutut. Possu ei saa päivällä unta, eikä toisaalta viitis nukkuakaan, koska se virkistäis taas seuraavaksi yöksi. Mieluummin on sitten seuraavan päivän väsyneenä, niin todennäköisesti nukahtaa sitten seuraavana yönäkin paremmin.
Villasukat ei käy unisukiksi. Ne kutittaa. Muutenkaan sukat ei saa olla liian paksut, sillä Possu ei saa unta, jos on kuuma. Vähän reikäiset vanhat ohuet sukat on parhaat.
Myöskään lämmin juoma ei käy, koska siitäkin tulee kuuma, ja Possu nukkuu parhaiten viileässä.
Sny-kierroksen osallistumisaika on jo mennyt umpeen. Ja jotenkin se ei nyt tällä kertaa nappaa. Ei Possu sitä pelkää, että ei saisi kivoja paketteja, mutta jotenkin ite ei vaan nyt jaksais miettiä lähetettäviä paketteja. Joten parempi pitää nyt yksi kausi taukoa, ja katsoa, jos syksyllä olisi taas innokkaampi fiilis.

Possu Munkki kirjoitti...

Ja Laiskiaiselle ; Possu ei osaa nukkua, jos äänikirja höpisee taustalla.

Mutta tää unijuttu nyt oli leikkimielinen uudenvuodenlupaus, jota ei kannata ottaa liian tosissaan. Ei Possulla mitään vakavia nukahtamisvaikeuksia ole, mutta ainahan se on kotiinpäin jos saa hyvin nukuttua.