maanantai 2. tammikuuta 2017

Voihan mölö!

Aikas paha tuo viime vuoden painosaldo! Possu ei tiijä, pitäskö itkee vai nauraa. ;D Se nyt ainaski on nähty, ettei Possusta oo itsenäiseen painonhallintaan, painonpudotuksesta puhumattakaa. Possu on vaan hyvä painonvartija, eli pitää huolen, ettei yksikään kilo pääse karkaamaan.

Sanokaas te lukijat nyt, mitä pitäis tehä. Ottakaa te taas vastuu ja Possu komentoon, ku ei Possu muuten pärjää. ;D Possu lupaa totella ja noudattaa ohjeita.10 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Puoli seiskassa oleva lapsidieetti toimii taatusti. Kaikkea saa syödä mutta mikään ei oikein kelpaa. Puolet tippuu lattialle ja loput kumotaan päälle. Ei jumpata mutta ollaan koko ajan liikkeessä, juoksua, ryömimistä, kuperkeikkoja.

Tai voidaanhan me perustaa joku virtuaaliryhmä.

Jagulaari kirjoitti...

Tämä kuule selvä. Tehdään yhdessä. Pukki kaalimaan vartijana?

Aloitetaan aamupalasta.

Eli kunnon aamupala. Tarkoittaa SULLE sopivaa, kunnon aamupalaa, jolla jaksat seuraavaan ruokailuun, lounaaseen? Vai oliko se luode?

Tässä mun aamupalani - joka tietenkin on erilainen, kun olen kotona eikä elämäni oo niin aikataulutettua kuin sun. Mutta jos saisit tästä jotain ajatuksia. Itse en pysty syömään heti herättyäni, vaan n. ½-1 heräämisestä. Herättyäni mä yleensä juon joko vaan lasin vettä tai sitten mukillisen teetä (joisin varmaan kahvia, jos joisin kahvia..)
Aamupala mulla on on normaalisti
- 1-2 palaa leipää + margariinia (kauraleipää)
- leikkelettä tai maksamakkaraa
- kurkkua ja/tai tomaattia ja ehkä salaattia
- jugurttia; joko "valmista" tai turkkilaista + marjoja + vähän makeutta antamaan Fun-light -mehua TAI mehukeittoa

Puuroa syön harvoin, koska mulla se ei pidä nälkää. Joskus kyllä tekee mieli puuroakin, mutta senkin kanssa syön yleensä palan tai pari leipää.

Nyt kun taas palataan ruotuun syksyn "riekkumisen" jälkeen, luulen että meillä ruvetaan syömään enemmän hedelmiä, jolloin jugurtin saatan korvata hedelmillä. Hedelmiä tulee syötyä enemmän, kun ne pilkkoo valmiiksi lautaselle.
Jugurttia ja marjoja mä syön sen takia, että sekoitan siihen pellavansiemenrouhetta, vaikka sen nyt onkin sanottu olevan lähes vaarallista. Syön silti.

Aloitetaanko tästä?

Hädässä ystävä tunnetaan!

Possu Munkki kirjoitti...

Joo, oikein kunnon hotelliaamiainen! ;) Possu herää yleensä niin viime tippaan, ettei aamulla kerkee muuta ku kahvit hörppästä. eikä kauheesti oo vielä nälkäkään. Mut jos laittaiski illalla jo vermeet valmiiksi jääkaappiin ja sieltä vaa sit aamulla nostelis päällysteet leivälle. Ihan tuli jo nälkä ajatuksestakin. - tosin nyt on ilta...

Jagulaari kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!

Silloin kun kävin töissä, niin mä söin varsinaisen aamupalan vasta töissä ensimmäisellä kahvitauolla.
Mulla oli aina eväät mukana, silloin sekoitin jugurttiin Fibrexiä, mutta muuten aamupala oli melko pitkälle samanlainen kun nytkin.

Lounaaksi oli usein salaattia, jossa oli kanaa tai kinkkua.

Kauhee kun kuulostaakin terveelliseltä - miksen mä ollut silloin laihempi? No, lihas painaa enemmän kuin läski; mä liikuin silloin paljon enemmän.... HAHAHAHAH......

No mutta tällä aloitetaan:

Aamupala illalla valmiiksi odottamaan; syöt sen sitten kotona tai töissä ja vaikka niitä hedelmäpaloja ensiavuksi, ennen kuin ehdit syödä sen kunnon aamupalan?
Mitäs muut sanoo tämmöisestä neuvosta?

Possu Munkki kirjoitti...

Joo, ja vois koittaa mennä ajoissa nukkumaa, mut se aina venyy. Nimimerkillä töissä ku nukkuneen rukous.

Jagulaari kirjoitti...

Se on sitten eri juttu se :D Siihen auttais toi... toi... jos kaveritkin menis ajoissa nukkumaan :D Mutta kun ei malta.. Kun pitää seurata, jos joku vaikka kommentoi....

Anonyymi kirjoitti...

No voi vitsilän koko suku, kun olen yrittänyt kommentoida ja yhteys temppuilee. Oli siis asiani, että olen lukenut blogiasi vuoden- kaksi, enkä ole kehdannut kommentoida. Nyt on kuitenkin sanottava tähän painoa koskevaan asiaan, että itse olen saanut apua kun vähensin hiilareita. Laitan tähän linkin jonka tietenkin voit ohittaa hörhön höpötyksinä :-)https://karppaus.info/arkisto/ateriamatriisi.php

Repu kirjoitti...

Anonyymin kanssa olen sillä tavalla samaa mieltä, että suosittelen proteiinien lisäämistä, koska proteiinit pitää paremmin halut kurissa. Suosittelen myös marjojen, kasvisten ja hedelmien lisäämistä. Lisääminen on kivempaa kuin vähentäminen :)
Mutta varsinaisesti tulin sanomaan, että osta hyytelösokeria ja pakastemarjoja ja lisää joka päivään iso kupillinen makeita hyytelömarjoja.

Susanna Maalta kirjoitti...

Kun olin kuntoutuksessa, sain ravintoterapeutilta pyyhkeitä kahdesta asiasta. Ensimmäinen on proteiinit. Syön niitä aivan liian vähän ja liian harvoin. Aikuisen naisen päivittäinen proteiinin tarve on oikeasti aika suuri. Se ei todellakaan täyty lirauksesta kahvimaitoa aamulla. Proteiineja pitää saada pitkin päivää, jokaisella aterialla ja välipalalla jotain.
Toinen asia on ateriavälini. Yli 4 tuntia ei saa olla syömättä. Jos ei ole nälkä, syö sitten vaikka jonkun heddelmän.

Jagulaari kirjoitti...

Sitä tuolla Repun blogin puolella jäin miettimään, että voisiko syynä olla se, että itse syönkin lopulta OIKEAA ruokaa liian vähän ja liian harvoin? Ja siksi tulee naposteltua.
Ja tätä tukee Susannan kommentti.

Ja Anonyymin kommenttiin - ei tuo hiilareitten vähentäminen ihan pelkkä höpönhöpöä ole; siinähän väkisinkin tulee lisättyä proteiineja (kuten Repu sanoi!), kun pitää tarkistaa ruokavaliota. Joskus silloin vuonna kissa ja koira, silloinhan me Puoliskon kanssa niitä hiilareita vähentämällä onnistuttiin jollain lailla. Sieltä on peräisin tuo turkkilaisen jugurtin syöminen :D

Että kyllä tässä paljon on opeteltavaa, moneksi kuukaudeksi, Possuseni. Yksin et ole, muista se!