sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Ravintolapäällikön ostokset

Possun hotellin ravintolapäällikkö sai lopultakin aikaseksi käydä kaupassa. Nyt on kaapissa leipää, juustoa, valmista lihakeittoa (pakkasessa lisää), maitoa, kahvia, cokista. Oli myös salaattia, mutta se on syöty, joka on erityisen positiivista. "Parempi salaatti mahassa, kuin kaapissa homehtumassa," kuten vanha suomalainen sananlaskukin sanoo. Ja lisäksi mokoma toi Possulle pussin sekalaisia irtokarkkeja, jotka myös on syöty. Joka tapauksessa nyt on toiveita saada jotain syötävääkin tässä rupuhotellissa.

P.S. possu luki tänään oikein urakalla 3 kirjaa. Ensinnäkin loppuun sen joululukemiseksi varatun Bobin joulun. Tästä voi lukea Bobin esittelyn.
Sitten Possu luki loppuun tällä viikolla aloittamansa hassun Konttaava koomikko kirjan. Sen on kirjoittanut Lasse Nousiainen, joka kertoo minä-muodossa tarinaa 30-v koomikosta, joka jälleensyntyy vauvaksi, muistaen edellisen elämänsä ja ajatellen jo kohdussa 3-kymppisen tavoin. Syntymänsä jälkeen entinen koomikko tarkastelee vauvanelämää aikuisen ajatuksilla.
Kolmantena Possu luki Heli Laaksosen kirjan Sylvia, Tuija ja laulava patja. Possu totesi että murteella kirjoitettuja vuoropuheluja on vaivalloista lukea. Murre sopii paremmin lyhyisiin runoihin, jotka on nopeampi "suomentaa."

3 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Kulttuurihotelli on Possu Munkin koti ja terveellisesti varusteltu jääkaappi, Salaisia Herkkuja myöten varusteltu. Miten on, onko käsityöt ajanviettenä eli virikkeenä vai vain terveellistä luontoelämääkö vietetään, siis kulttuurin ohella?

Repu kirjoitti...

Kolme kirjaa!!!Ja minä kun olen kuvitellut olevani kirjallisuuden suurkuluttaja. Jähmeät aivoni eivät sulata kirjoja tuota vauhtia.

Possu Munkki kirjoitti...

Possu innostuu joskus lukemaan ja ahmii sillon possumaisesti vaikka monta kirjaa kerralla. Sitten voi olla taas pitempi aika, ettei lue mitään.
On Possulla yhdet lapaset työn alla. Possun käsityöt on vähän yksipuoleisia.