maanantai 9. tammikuuta 2017

Ahdistavia kirjoja

Lukeminen on kiva harrastus, mutta jotkut kirjat voivat aiheuttaa myös ahdistusta. Ainakin kaikki Konmarit. Ja sitten Possu tietää yhden kamalan kirjan, josta ei tarvitse nähdä kuin nimi ja kansikuva, niin ahdistuu uuvuksiin asti. Sen nimi on Täydellinen vaatekaappi. Kansikuvassa on tietysti kuva siitä ärsyttävän täydellisestä vaatekaapista. Joka on hyvin kaukana siitä, mitä on Possun vaatekaappi. Possu ei siis ole lukenut yhtäkään Konmaria eikä sitä Täydellistä vaatekaappia. Eihän sellaista voisi edes lainata kirjastosta. Sattuisi vielä joku tuttu näkemään. Tai jos sen saisi salaa lainattua, niin se pitäisi ainakin kotona piilottaa hyvin, ettei kukaan vieras vaan näe sitä ja ala sitten tutkimaan, onko Possun vaatekaappi jo siivottu täydelliseksi. Ei se ole! Mutta sen verran kirjat aiheutti syyllisyyttä pelkällä olemassaolollaan, että töistä tultua Possu aloitti vaatekaapin raivausta, ja iltayön pimeydessä lensi muovikassillinen vaatetta Uffin laatikkoon.

Tänään Hotelli Possu tarjosi aika niukan aamupalan. Kahvia ja leipää. Lounaaksi oli eilistä jauhelihakastiketta ja paistinperunoita eilisistä keitetyistä tehtynä. Töissä tarjottiin synttäriherkkuja, joten se kakunsyönti ei oo Possun vika. Ja kotimatkalla Possu haki vähän salmiakkia, koska kurkussa tuntui melkein siltä, kuin olisi tulossa kurkkukipu. Tällä kertaa Possu piti karkkiaskista visusti kii, niin ettei suojelusenkeli päässyt siihen käsiksi.

Hotelli Possu on myös siivottu tänään aamupäivällä. Vielä pitää pikaisesti tuulettaa peti. Nukkumaanmenoaika siirtyy tänään, mikä on ahdistavien kirjojen syy, sillä vielä illalla piti alkaa kaappisiivousta, ja vielä on menemättä suihkuun, ja kello on 23.10.


5 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Älä sure Possu -kulta, en ole koskenut Konmariin enkä mihinkään vastaavaan minäkään. Enkä koske. Ja sen kyllä huomaa....

Possu Munkki kirjoitti...

Voihan mölö. Kello on jo kohta puol yks. Eikä Possu vieläkään petissä. No se johtuu varmaan kuutamosta.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Jep, jep! Possu Munkki on tyttö ja tytöt eivät päässeet armeijaan vapaaehtoisesti Suomessa ennenkuin vuonna 1989 tms. Miten siis voitaisiin odottaa jotain Sotilaan kaappi-järjestystä vaatekaapisssa? Ei ainakaan minulla ole sellaista, Isäntä onkin sitten eria sia. Hän on mies ja armeijan käynyt. Sen näkee mm. liinavaatteista. Lakanat ja pyyheliinat löytää vaikka pimeässä! Lankoihin en anna hänen koskea, tulisi vielä jokin Järjestys ja missä sitten luovuuteni kukkisi?

mustakissa kirjoitti...

Kuules Possu, kun vaan miettii, mikä homma tulisi Konmaria luettuaan, tulee hiki. Parempi siis jättää sellaiset kirjat ihmisille, jotka tykkäävät hiki hatussa raivata ja siivota, siivota ja raivata. Tuo vaatekaappi kuulostaa ihan samalta tuskalta. Täydellinen vaatekaappi olisi minulle sellainen, jossa vaatteet eivät kutistuisi, mun kaapissa on vissiin liian lämmin tai jotain...

Possu Munkki kirjoitti...

Se kutistuminenkin vielä! Ja armeijaan Possulla ei oo ollu missään elämänvaiheessa sitten minkäänlaista hinkua.