maanantai 12. joulukuuta 2016

Eilisen kuva-arvoituksen ratkaisu

Tätä kuvaa arvailtiin eilen. Arvaukset on hauskoja. Niitä voi lukea edellisen päivityksen alta. Kyseisessä kuvassa ei oikeasti tapahtunut mitään kovin kummallista. Oikeasti Possu yritti kuvata kuuta. Ei sentään pepulleen lentänyt, kuten mustakissa luuli, ilmeisesti kännykkä on ihan omatoimisesti ottanut tämän kuvan. Possun kännykkä on niin itsepäinen ja omatoiminen, että Possu on välillä helisemässä sen kanssa. Se jopa muuttelee sanoja Possun tekstiviesteissä!!

Tässä on se kuu mustan taivaan takana. Kovin mustaa oli maassakin, kuten ylemmästä kuvasta voi todeta. Ja noita autonrenkaita oli näkyvissä paljon paljon enemmän. Itse asiassa siinä kävi niin, että Possu oli jäänyt sumppuun parkkipaikalle. Ei voinut liikuttaa autoa mihinkään, koska koko ajan oli muita takana. Niin Possu päätti odotella rauhassa ulkona ja ottaa kuvia. Tosi mahtavia kuvia tulikin ;) Pari pölykapselia, mustaa jäätä ja valopallo taivaalla.
Sekä :

puun taakse piiloon jäänyt kirkko. Possu kävi kauneimmissa joululauluissa.Se pitää joka vuosi kokea.

Tänään tuli myös autoradiosta joululauluja jostain laulutilaisuudesta, kun Possu ajeli kotiin. Tuli iloisia joululauluja. Reippahasti käypi askeleet, No onkos tullut kesä, Joulupukki joulupukki...
Iloisia, vanhoja joululauluja. Joita harvoin lauletaan paitsi jossain lasten tilaisuuksissa. Miksi? Aina väitetään, että suomalaiset joululaulut on surullisia, mutta taitaapa ollakin niin, että ennen vanhaan on tehtykin just iloisia lauluja ja nykyaikana surullisia. Voi vaan kuvitella, miten kiva on ollut puhtoisessa pirtissä leikkiä kuusen ympärillä tippetappeja (niin sekin laulu vielä). Ei oo murjotettu ja laulettu onnettomasta varpusesta ja kodittomasta joulusta, niin ku nykyään.

Vai onko sittenkään? Onkohan ennen oikeesti leikitty kuusen ympärillä, niinku kaikissa vanhanaikaisissa kuvakirjoissa tehdään? Kuka on leikkiny tai kenen isoäiti on leikkiny? Possun kotona kuusi on ainakin ollut aina jossain nurkassa huonot oksat seinää vasten kätkettynä. Onko ennen vanhaan ihan oikeesti tuotu olkia sisään ja peuhattu niissä ja leikitty kuusen ympärillä, vai onko ne kaikki sittenkin satua, niinku Punahilkkakin?1 kommentti:

mustakissa kirjoitti...

No onneksi et lentänyt ja paikat on ehjinä:)