maanantai 7. marraskuuta 2016

Verkkopankin päivittää

Possu kävi pitkästä aikaa omassa sähköpostissaan, siinä possumunkkipossusuomikaksnelosessa. Sinnehän ei yleensä tuu postia, mutta kävipä nyt kuitenkin kurkistamassa, että jos joku kumminkin ois Possua muistanut.

Ja olihan siellä sähköposti. Vanhalta ystävältä! Verkkopankin päivittäähän siellä taas Possua muisti.
Viesti ei ollut yhtä hauska kuin edelliset, mutta hauska oli saada postia kuitenkin.

"Hyvä asiakas,
 
Pankki- turvallisuusosasto Suorittaa päivityksiä kaikkien asiakkaiden tileille , tämä päivitys on kriittinen , ja se täyttääturvallisuusvaatimukset Suomen lain edellyttämänä.
 
Klikkaa alla olevaa linkkiä, seuraa ohjeita ja asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä seuraavan 48h aikana.
 
Klikkaa tästä
 
Noudattamatta jättäminen voi johtaa tukkeutumiseen verkkopankissa.
 
Asiakaspalvelu
Danske Verkkopankki."
 
Melkein uteliaisuus vaivasi kokeilla, mitä klikkaamalla olisi tapahtunut, mutta vielä enemmän kiinnosti kokeilla minkälainen tukos noudattamatta jättämisestä seuraisi, sillä eihän Possulla missään Danske pankissa ole tiliä, eikä Possu ole itse asiassa ollut koskaan missään tekemisissä koko laitoksen kanssa.
 
Sinänsä hauska, että näitä posteja tulee vain tähän Possumunkkipossu@suomi24.fi-postiin, joka on vain nimimerkkiä varten luotu sähköposti. Kuten tuo Danske Verkkopankkikin taitaa olla pelkkää leikkiä. Valepankki lähettelee siis valeposteja valesähköpostiin. ;P

4 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Hih, oisit kokeillut. Sitten jos ois jokun Danskebankin verkkopankki mennyt keturalleen, ollut autuaan tietämätön koko asiasta. Mistä minä mitään tiedän, ihan itsekseen tämä näitä kuittaileen, ihan niin kuin tämä teidän turvallisuusosastonne näitä viestejä tähän leikkiosoitteseen jostain leikkitilistäkin lähettää. Katsokaapa ihan vaan peiliin siellä pääässä ;)

Ei, en minä yllytä pahuuteen, kehotan vain tekemään niin kuin ohjeistetaan...

mustakissa kirjoitti...

Mulle nää päivitysviestit tulee mustankissantytar@luukku.com sähköpostiin, joka on siis myös nimimerkkiposti. Aika hassua. Ei minullakaan ole koskaan ollut mitään tekemistä Danskebankin kanssa.
Klikkaamalla saa luultavasti viruksen, joten kivempi odotella sitten vain niitä tukoksia niihin pankkipalveluihin, joita ei käytä...

Susanna Maalta kirjoitti...

Mullekin tuli tuo sama sähköposti, eikä mullakaan ole koskaan ollut mitään yhteyttä kyseiseen pankkiin. Mulle se tuli ihan varsinaiseen sähköpostiin, jonka osoitteessa on oikea etu- ja sukunimeni.

Possu Munkki kirjoitti...

Mutta ihan pettyneenä saa todeta, ettei Possulle oo tullu sitä Verohallinto-huijauspostia, mistä Iltasanomatkin varoitteli. Onko teille?