tiistai 4. lokakuuta 2016

Voihan kehityskeskustelu

Possu sitten inhoaa kehityskeskusteluja. Pelkkää turhanjauhantaa, ja typerien lomakkeiden täyttämisiä!
Eilen tuli taas sähköpostiin sellainen täytettäväksi. Possu täytti sen, tallensi ja etsi liittääkseen sähköpostiin, niin PAH! Se oli kadonnut! Mistään koneen uumenista ei löytynyt Possun vaivalla täyttämää kehityskeskustelulomaketta.
Tänään sitten Possu täytti sen uudelleen. Tallensi ja lähetti pomolle.... plus koko työporukalle. Possu oli vastannut vaan ryhmäviestiin, ja kaikillehan se meni. No, sinänsä ei sillä nyt niin väliä. Possu ei ollut haukkunut ketään tms asiatonta. Kirjoittanut vaan  kaikkea asiallista ja ympäripyöreää liirunlaarumia.
Sitten yksi asia, mikä Possua vielä ärsyttää! Lomakkeessa käsketään arvostella pomo, ja lomake pitää lähettää hyvissä ajoin, että pomo ehtii lukea sen ennen kehityskeskustelua. Sen jälkeen lomakkeessa on kohta Pomon palaute työntekijälle. Vähänkö reilua! Pomohan tekee arvionsa sen mukaan, mitä ensin on itse lukenut omasta avostelustaan. Jos pomoa on kehuttu, pomokin antaa mukavan palautteen. Jos taas työntekijä on moittinut pomoa, moittii pomokin työntekijää. Tää juttuhan pitäis mennä niin, että kumpikin kirjoittaa arvostelunsa yhtäaikaa, ennen kuin on ehtinyt nähdä toisen arvostelut. Possu ei mitään arviointeja alkanut sepustaa, vaan laittoi kohtaan vaan lyhyesti ok. Siinä nyt tekin kuulitte, kun jo koko työyhteisökin on lukenut Possun lomakkeen :D

Sitten kun Possu tuli kotiin, Possu alkoi siivota ja onnistuipa hosasemaan mopinvarrella eteisen lampunvarjostimen rikki. Lasinpaloja tippui lattialle ja lampunvarjostin sai tyylikkään epäsymmetrisen muodon. Sirpaleiden väitetään tietävän onnea. Mutta toivottavasti Joulupukki tuo Possulle uuden eteisenlampun paikalleen asennettuna. ;)

10 kommenttia:

Osakainen kirjoitti...

Minun kehityskeskusteluissa pomo aina kertoili laveasti, miten vaikeaa hänen elämänsä on, on liikaa töitä, vaikeita työkavereita, uusia hommia ilman opastusta, rahat ei riitä... Muutaman kerran kuuntelin ja sitten sanoin, että nyt pitäisi puhua minun töistä, minua ei kiinnosta pomon ongelmat, puhukoon niistä omassa keskustelussaan.

Nykyisin on hyviä kehityskeskusteluja. Kerron, millaista ja missä olisi parantamisen varaa. Koirapoika kuuntelee tarkkaavaisesti ja kun kysyn, mitä mieltä on minusta, heiluttaa innokkaasti häntäänsä.

Susanna Maalta kirjoitti...

Kiitos kovasti Possu kortista! En ole vielä nähnyt sitä, kun olen kolme viikkoa kuntoutuksessa. Mieheni kertoi puhelimessa, että olen saanut kahvikortin Possulta. Palaan kotiin lauantaina 15. 10, joten vasta silloin saan sen käsiini.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Hurjat visiot kehityskeskustelusta sinulla. Minulla on sellainen käsitys, että kehityskeskustelu on se paikka, missä saadaan kiitosta työstään ja voidaan lausua toiveita koulutuksesta ja kehittämisen tarpeista. Asiallista arvoteluakin saa esittää. Joka ainut kerta olen vinut todeta, ihan rehellisesti, että yhteistyö pomon kanssa on ollut asiallista ja rakentavaa. Nutta toin sinullekin mukavaa kehityskeskustelua ja jotakin hauskaa uutta ideaa toteutettavaksi!

mustakissa kirjoitti...

Minustakin tuntui viimeksi kehityskeskustelussa että se oli enemmän pomon purkautuminen kuin meikän työn kehittämistä...
Ei ne oikeesti ole kauhean kehittäviä, ainakaan sillä kokemuksella, joka mulla on.

HPöllö kirjoitti...

Mäkin inhosin kehityskeskusteluita silloin kun vielä kävin töissä, vaikka mulla olikin mukavat esimiehet aina sen jälkeen kun moinen riesa työntekijöiden kiusaksi keksittiin.
Meillä ne oli musta ihan turhia, koska meillä toimi esimies-alainen -välinen keskusteluyhteys muutenkin: parhaimmillaan niin, että sen kuuli muukin tiimi :D Hyvässä hengessä nekin keskustelut käytiin, loppujen lopuksi. Kunhan soitettiin suutamme ja vinoiltiin toisillemme.

Possu Munkki kirjoitti...

Se voisi olla rento ja rakentava keskustelu ILMAN sitä virallista lappua, mikä pitää täyttää etukäteen. Eikä lapussa oo ees kohtaa, jossa kysyttäis, mikä mahdollisesti mättää. Muuten oon sitä mieltä, että asioista pitää keskustella joka päivä, sillon kun ne on ajankohtaisia, eikä kerran vuodessa pomon huoneessa, kun on jo ehtinyt unohtaa asiat.

Osakainen kirjoitti...

Kiitos kehittävästä kortista :-)

Laiskiainen kirjoitti...

Meillä on nykyään osaamiskeskusteluita, sama jutska eri kääreessä ;). Onhan ne helposti kökkösiä keskusteluja, vaikkakin hyvä tarkoitus lienee. Toki on ollut joskus esimiehestä riippuen hyviäkin keskusteluita. Nyt "odotan" innolla uutta keskustelua, kun esimies on jälleen kerran vaihtunut. Uusi esimies on mukavan napakka, ei tosin parissa edellisessäkään mitään vikaa ole ollut.

Kehityskeskusteluja tai millä nimellä ne ikinä onkaan pitäisi käydä useamman kerran vuodessa. Joskus myös ryhmäkehityskeskustelut on ok.

Possu Munkki kirjoitti...

Älä ihmeessä! Kerran vuodessakin on jo kestämistä kehityspuhutteluissa. Niitä odottaa yhtä innolla kuin hammaslääkärikäyntiä. Tunnelma on sama kuin työhaastattelussa.

Anonyymi kirjoitti...

Paino.