sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Ankea lokakuun päivä

Possun kodissa on joku lapasia syövä hirviö. Vaikka Pöllö lähettikin Possulle henskelit lapasia aisoissa pitämään, löytyy Possun laatikosta vain pelkkiä parittomia lapasia. :/ Niinpä Possu tekaisi äkkiä kauniista langoista karseat tumput.

Noh. Väri on kuitenkin kaunis, ja tumput sopii käteen ja lämmittää. Muistaakseni nää taitaa olla vielä viime kevään Sny:n lähettämistä langoista tehty. Tekisi mieli kyllä raivota langoille, että minkä takia te tottelette kaikkien muitten puikkoja, mutta ette minun puikkoja. Miks Possun neulomuksiin jää aina karsee rako viimesen ja ekan puikon väliin??Onks teille neulojat koskaan käyny niin? Ees ala-asteella ihan ekojen lapasten kans? :/

Kukkapenkissä lienee myös jotain viime kevään Sny:n jäljiltä?
Oliskohan tää kukka noussu niistä siemenistä, joiden kylvämisen yllättäviin paikkoihi, antoi Sohvaemäntä tehtäväks. Ainakaan tätä ennen ei oo moista kukkaa Possun penkissä näkyny.


Tällänen synkkä lokakuun päivä on sitten niin ankee, niin ankee.
Niin ankee, että sitä on ihan jo pakko lähteä ulos kuvaamaankin.
Vai olisiko siinä sittenkin mukana myös hitunen kauneutta?5 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Lapaset ON HIENOT! Älä yhtään vähättele itseäsi.
Ja vastaus siihen kysymykseen siitä reiästä..mulla ainakin jää. Tarpeeks pitkä se aloituslanka (tai mikä se nyt onkaan), sillä voi vähän peitellä sitä reikää :)

Hmm...Kun ei ne henskelit auttaneet, niin pitäisiköhän sun Possu punoa siitä loppulangasta pitkä "naru" ja kiinnittää se lapasiin ja laittaa lapaset roikkumaan kaulaan ennen kuin laitat takin päälle? Niin kuin lapsena? Ja varmaan vieläkin lapsille tehdään niin. Siinä olisi yksi keino pitää lapaset tallessa :)

PS.Vinkkejä peukalon tekemiseen löytyy varmaan punomosta (punomo.fi), mutta itse oon siirtynyt kokonaan intialaiseen peukaloon
(http://idi-nna.vuodatus.net/lue/2008/10/intialainen-peukalokiila) ja siinä ei juuri reikiä tuu. Ja peukalo istuu lapaseen kuin....peukalo lapaseen ;)

HPöllö kirjoitti...

Niin sitä piti vielä sanoa, että tuossa yhdessä kuvassa näyttä ihan kuin siinä ois karhu. Meinasin säikähtää!

Possu Munkki kirjoitti...

Ei se oo karhu. Se on jättiläishevosen pää.

Ja sitä aukkoa tulee koko lapasenvarteen, ei vain peukalon kohdalle :/

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Ihana kehäkukka. Salainen siementen kylvö tuotti satoa,hienoa. Kyllä minullakin tulee välillä kahden puikon väliin tyhjää. Joskus ei vaan osaa pitää puikkoja tarpeeksi tiukassa otteessa tms. ja niin tulee löysättyä ja lanka jää väljäksi. Neulo tarvittaessa silmukka kiertäen, siis taaemmasta reunastaan, saat tiukempaa. Mukavaa, että sininenkin lanka on päässyt puikoille. Nyt vain tumpuille käyttöä, pysyy sormet lämpöisinä ja neule tasaantuu. Luonto on aina kaunista, kuten kuvasikin osoittavat!

Laiskiainen kirjoitti...

Kauniita syksyisiä kuvia. Syksyssä on paljon haikeaa kauneutta, luopumista...