perjantai 9. syyskuuta 2016

Possun uusi kännykkä

Nyt se sitten tapahtui. Hetken mielijohteesta. Vaikka ei olis ollu varaakaan.. -Possu osti uuden kännykän!!

Se ei ollutkaan ihan pikkujuttu.
Possu meni ensimmäiseen muistamaansa kauppaan, jossa myydään kännyköitä. Siellä ystävällinen myyjä ystävällisesti totesi, että meillä ei oo kun ihan paria mallia jemmassa. kun me ei oikeestaan niitä enää myydäkään. Ne pitää tilata. Se kestää viikon.
Ei Possu niin kauaa kerinnyt odottamaan, kerta oli päättänyt nyt uuden kännyn hankkia. Myyjä neuvoi sitten toisen liikkeen, josta niitä saa. Possu meni sinne.

- Oisko teillä semmoista nykyaikaista kännykkää? Possu kysyi. - Kun mun on niin vanhanaikainen, että whatsapp ei kuulemma enää kauan kelpuuta sitä.
Myyjätyttö alkoi esitellä kännyköitä. Hirmuhintaisia.
- Kun mulla ei oikeestaan olis rahaakaan, Possu mutisi arasti. - Että onkos nykysin vielä jotain semmosia kytkyliittymiä?
Tyttö lupasi, että saa osamaksulla vaikka 6 euroa/kk. Onko kytkyliittymät lopetettu kokonaan? siis semmoset, jossa saa puhelimen kaupan päälle, kun vaihtaa liittymää, ja makselee sitä sitten pikkuhiljaa puhelinlaskussa hamaan hautaan asti??
Possu päätyi ostamaan sen tytön esittelemän toiseksi edullisemman, joka oli silti törkykallis. Ja jos teitä kiinnostaa, niin se on Samsung Galaxy A3. (Piti luntata paketista) Ja siihen possunpunainen suojakotelo, koska muun värisiä ei ollut, eikä värillä väliä, kunhan suojaa suuremmilta kolhuilta.

Vasta kun kaupat oli tehty ja Possu allekirjoittanut osamaksusopimuksen, myyjä ilmoitti, että vanhan puhelimen kortti ei sitten käy, koska se on liian vanhanaikainen. Ja uus pitää hakea kilpailevasta kännykkäliikkeestä kenellä on näitä Elisan kortteja. Ei auttanut, kuin mennä sinne.

Kilpailevan liikkeen omistajamiehen naama alkoi punoittaa kiukusta, kun Possu esitti asiansa. Uteli, miksi Possu oli ostanut juuri tämän kännykän, ja mistä osti ja mitä maksoi. - Eeöö, kun sinne neuvottiin tuolta muualta. kun mä en tienny, että teilläkin myydään kännyköitä, Possu änkytti, vaikka tiesi, ettei ollut selitysvelvollinen ostoistaan.
- Sää tarttet siihen muistikortin, muuten se menee heti jumiin, kun otat kuvia, mies määräsi ja haki muistikortin hyllystä. Se maksoi 15 euroa. Naismyyjä otti palvelumaksua 10 euroa, kun antoi Possulle sen uuden kortin. Ja kuulemma vielä Elisa veloittaa puhelinlaskussa siitä 5 euroa. Että aika montaa liikettä tuli uuden kännykän kanssa kannatettua.

**

Kotona Possu totesi, että kännykkä on ainakin näsäviisas ja määräilevä. Älykkyydestä ei niin takeita. Viestiä kirjoittaessa se jopa muuttelee jälkikäteenkin tekstejä mieleisikseen. Toisinaan se soittelee ihmisille itsekseen. Ja sitten netissä!! Yhtäkkiä se lakkasi päästämästä Possua facebookiin!! Työpostit se sensijaan toi pyytämättä heti suoraan nokan alle. Että pääsee työposteihin, muttei facebookiin se on jo liikaa! Ehkäpä kännykkä oli tarpeeksi älykäs tajutakseen, että Possu alkoi olla jo niin raivon partaalla, ettei parane enempää ärsyttää, sillä tänään yhtäkkiä aukesi taas reitti facebookiin. Mutta siitä, miten ne ärsyttävät työpostit sais pois, ei Possulla ole aavistustakaan!

7 kommenttia:

J.B kirjoitti...

Tuo kuulostaa ihan niiltä mainoksilta, mitä nyt on näkynyt, joissa kolme tyttöä viilaa kynsiään (tai jotain sellaista). :)

Mutta 15 euroa uudesta sim-kortista, niinkö?!!

Possu Munkki kirjoitti...

Niin. :/

Laiskiainen kirjoitti...

Onnea uudelle kännykälle! Nyt odotellaankin kivoja kuvia ;). Täytyy sanoa, että minäkin koin yllättävän työlääksi kännykän vaihdon, mutta kyllä se siitä.

Possu Munkki kirjoitti...

Tykkään silti enemmän kuvata ihan perinteisellä kameralla.

J.B kirjoitti...

Tuo on kyllä aika hurja hinta... Kävin juuri viikko sitten iäkkään sukulaisen kanssa hakemassa uuden sim-kortin telen asiakaspisteeltä ja sen sai ihan ilmaiseksi.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Hurja seikkailu kännykkämarkkinoilla, kiitos kun kerroit varoitukseksi. Harkitsen toisenkin kerran ja varmistan raha-asiat eli maksut ennenkuin hankin uuden kännykän.

Possu Munkki kirjoitti...

Hurjaa ja törkeää.Selvä kosto, etten ostanut kännykkää heidän liikkeestä.