torstai 1. syyskuuta 2016

Omppuja, omppuja

Tuskin sai Possu edellisen pussillisen syötyä, kun sai taas uuden pussillisen omppuja. Satoisa vuosi, kun kaikki kilvan tyrkyttää omenoita. Omenariisipuuro taas huomiseksi tehty. Mitähän lopuista keksisi, vai laittaisko jakoon eteenpäin? :)


5 kommenttia:

Osakainen kirjoitti...

Minullakin on tuttuja, joilla on omppupuita, mutta pyynnöistä huolimatta, minulle ei tule omppuja. Olen sanonut, että voisin tulla poimimaan pudokkaita, mutta ei kuulemma käy. Eivät ole tarpeeksi hyviä. Täytyy yrittää lenkkeillä omppupuualueella ja kytätä "saa ottaa"-kylttejä.
Tee hilloa, sosetta, mehua, piirakkaa, leipää. Teeleipiin (uusi vanha ihastukseni) voi hyvin lisätä. Tai jos pakastimessa on tilaa, raasta omput ja pakasta raaste. Ei tartte keitellä. Raastetta voi sitten lisätä leipiin, kastikkeisiin, keittoihin, patoihin. Tai anna naapurille, jolla ei ole omppuja.

Anonyymi kirjoitti...

Facebookissa myös monet ilmoittelee omenoista, joita saa tulla hakemaan.
T. possu

Anonyymi kirjoitti...

Painoa kehiin, kiitos!

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Omenat on herkkua, suosittelen syömään sellaisenaan. Voit myös pakastaa pusseissa talven tarpeisiin, lohkoina tai raastettuna. Minä kerään kerrostaloasukkaana kiitollisena kadun varteen jätettyjä, puusta pudonneita ja lommoisia, ihania omenoita. Kaupassa maksavat maltaita. Toki arvostan omenavijelijöitä, mutta kalliiksi tulee ostaa.

Possu Munkki kirjoitti...

Hilloa oon joskus tehny, sellaisenaan pakastamista en oo kokeillu. Vois ehkä kokeilla. Pääsis helpommalla ja ois varmaan terveellisempääkin kuin hillo. Oon jakanu eteenpäin. Possulle on tarjottu kolmelta eri taholta omenoita. Viimesimmät valmiiks kerättyinäkin. Possu on jo kieltäytynytkin osasta.

just tuli syötyä lapsuuden herkkua, eli omenanpaloja, kaurahiutaleita, sokeria ihan sellaisenaan kiposta. ei mitään lämmityksiä. On hyvää. Lisäsin myös sekaan mysliä, kun sattui olemaan.

Anonyymi, kiitos muistutuksesta. Yritän huomenna muistaa punnita. Ei kaikkien näitten omenoitten keskellä voi kaikkea muistaa ;)