perjantai 19. elokuuta 2016

Pelokas amppari

Possu on jo ennenkin täällä päivitellyt tunkeilevia amppareita. Sateella ja kylmällä niitä ei näy, mutta tänään taas, kun oli vähän lämpimämpää, niin jo tunki amppareita sisään.

Possu pelkää niitä ihan hurjasti. Ampparin tullessa takaovesta, Possu juoksee ensin makuuhuoneeseen karkuun. Sitten Possu hiipii takaisin, ja sulkee kaikki verhot ja sammuttaa valot sekä avaa ulko-oven. Silloin pörriäiset lähtee yleensä valon perässä pihalle. Mutta nää tänäkesäiset jääräpää-ampparit ei oo lähteny mihinkään, vaan jääneet sitkeesti sisälle pörräämään.

Tänään Possu hoksasi yhtäkkiä ampparin keittiön ikkunassa. Possu sulki taas sälekaihtimet ja avasi takaoven. Amppari ei suinkaan sännännyt ulos, vaan takertui tiukasti verhoon. sieltä se hyvin varovasti tuijotti Possua. Selvästi pelkäsi. Possu katseli sitä hämillään. koskaan ennen Possu ei oo nähny ampiaisen pelkäävän, vaan aina se on ollut niin päin, että Possu on pelännyt ampparia. Possu jätti ampiaisressukan rauhaan ja lähti makuuhuoneeseen. sieltä palattua amppari oli kadonnut. Se oli kai uskaltanut häipyä, kun pelottava Possu oli lähtenyt tuijottamasta. Myöhemmin takaovesta tunki kyllä vielä ties miten monta ampparia ja kärpästä, mutta sitä pelokasta ampiaista Possu ei enää tavannut. Toivottavasti se löysi kotiinsa.

P.S. Ja possu söi tänään itsetehtyä kaalilaatikkoa ja itsetehtyä ruisleipää. ;) Muun muassa.
7 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Raid on ampparin ystävä. Ei kun ampparinpelkääjän ystävä. Sitä on meillä siivouskaapissä montaa eri laatua :)

Possu Munkki kirjoitti...

Oon sitä aina välillä suihkutellutkin seinustalle, mutta ilmeisesti vaikutus haihtuu, koska ampparit palaavat aina.

Laiskiainen kirjoitti...

Ampparit on olleet aika ilkiöitä viimeisen kuukauden aikana ja meinaavat pörrätä suuhun asti. Laiskiainen on niin laiska, ettei juuri jaksa niille korvaansa lotkauttaa vasta kun ne tulevat ihan "iholle".

Possu Munkki kirjoitti...

Kyllä ne tulee ihollekin. :/

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Onkohan nyt käynyt niin mukavasti, että Possu Munkki on alkanut kokata ihanaa kotiruokaa ja leiponut ihan ruisleipääkin? Kotiruoka on maailman parasta, ja me voitais poiketa...Emäntä inspiroitui sinun lappapuurostasi ja keitti punaisista viinimarjoista puuroa, hyvää tuli. Laita hunajatilkkanen kupin pohjalle, ampparit menevät sinne ja voit ulkoistaa ne kupin kera.

Possu Munkki kirjoitti...

Joo, eiks Possu ollukin reipas?! Tosin viimeiset kaalilaatikon rippeet meni tänään ja ruisleivästä tuli niin kovaa, etten sitä Emännälle ja Isännälle kehtais tarjota.

Possu Munkki kirjoitti...

Mutta hienoista patakintaista huolimatta possu onnistui polttamaan käsivartensa kuumalla pellillä.