perjantai 5. elokuuta 2016

Herne väärässä kurkussa

Tämänpäivän liikunnaksi sai riittää herneiden poimiminen. Possu löysi nimittäin edullisen hernepaikan ; 10 litraa/5 euroa tai 15 eurolla niin paljon kuin jaksaa poimia. No, Possulle riitti kyllä se 10 litraa.  Ämpäri täyttyi nopeammin kuin mustikkametsässä! :) Possu vei vähän herneitä Rinkelillekin, ja poimi vastineeksi itselle punaisia viinimarjoja Rinkelin puskista. Niitäkin oli paljon. Nyt on hyvä marjavuosi.

Kotona sitten alkoi ihmettely, mitä sillä koko ämpärillisellä herneitä tekee. Ihan kaikkia ei jaksa kerralla napostellakaan. Niin Possu kokeili jotain, mitä ei oo ikinä ennen tehny ; pakasti niitä!! Niitä voi talvella laittaa vaikka salaatin joukkoon. osa tietysti jäi pöydälle kippoon syötäväksi. Viinimarjoja lähti myös pakkaseen. Nyt on sitten pakastin melkein täpötäysi. Ei niin täynnä kuitenkaan, ettei sinne yksi jäätelöpakkaus mahtuisi. ;)


2 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Olet kyllä ahkera, kun keräät ja säilöt herneitä! Muistithan ryöpätä ne ensin? Saat suloista, terveellistä naposteltavaa syksyn mittaan. Huomasithan ilmoittautua syksyn SNY-kierrokselle? t. TNY. Viinimarjojakin voi pkastaa sellaisenaan ja kieritellä sokerissa jäisinä ja nuattia, vinkkaa Isäntä.

Possu Munkki kirjoitti...

En ryöpänny. Marttojen ohjeissa käskettiin ryöpätä, mutta Rinkeli sanoi, ettei tartte. Luotin enemmän Rinkeliin ;) Viinimarjoja on myös pakkasessa, sekä punaisia, että mustia.