lauantai 30. heinäkuuta 2016

Ihailijat pörräsivät ympärillä

Tänään olisi voinut laittaa saman otsikon, kuin eilen, mutta sitten muistin lukuisat Possun ihailijat marjametsässä. Ensin inisi hyttyset, sitten kärpäset, vai mitä paarmoja lie olleet. Ihan suuhun ne tunkivat. Possu muisti silloin homman, jossa ennen vanhaan on kuulemma käytetty runsaasti lapsityövoimaa. Joku on kertonut, että ennen vanhaan lasten tehtävä oli lehtihuiskan kans hätistellä ötököitä lehmien kimpusta. Sellaisen Possukin otti nyt käteensä, ja ihailijat saivat kyytiä.

Ilma oli helteinen. Monet ihmettelee, miten helteellä voi olla metsässä, mutta oikeasti siellä on viileämpää kuin vaikka omalla pihalla. Puut varjostaa. Saappaat kylläkin tuntui aika raskailta jaloissa. Musta pilvikin väijyi jossain kauempana. Kun alkoi pisaroida, Possu häippäsi. Ukkonen ei kuitenkaan noussut päälle, eikä alkanut edes sataa niitä muutamaa pisaraa kauemmin.

Possun yritti perata marjoja omalla pihalla, mutta siitä ei tullut mitään, sillä ampparit yritti omia Possun marjaämpärin. Oli pakko paeta sisälle marjaämpäreineen. ( ilmaus kuulostaa hienosti siltä, ihan kuin ämpäreitä olisi ollut enemmänkin kuin yksi) sisällä Possu huomasi parin ampparin seuranneen sinne. Possu hätisti ne pihalle.

Marjojen perkauksen jälkeen oli aivan ihana päästä uimaan!!

Illalla Possu kävi vielä viemässä mustikoita yhelle tutullekin. Hän kun ei itse jaksa metsään. Vastalahjaksi Possu sai poimia puskista mustaviinimarjoja. Itse asiassa siinä vaiheessa Possu huokaisi vähän salaa itsekseen, sillä marjanpoimintakiintiö alkoi olla siltä päivältä jo täynnä. Nyt on täynnä pakastinkin, joten jospahan tän marjashown vois tältä kesältä pikkuhiljaa lopettaa. ;)


2 kommenttia:

Laiskiainen kirjoitti...

Possu on melkoinen stara! Annoikko ihailijoille nimmareita ;).

Possu Munkki kirjoitti...

Huutia annoin!