perjantai 3. kesäkuuta 2016

Tehtäviä, pikkuhiljaa


Possu aloitti Sny:n kesätehtävät siitä, mikä paketista ensimmäisenä käteen osui. Siitä mansikkakortista. Jossa käskettiin kehitellä joku kesäherkku yllätysvieraiden varalle.

Possu ehdottikin jo, että mansikoita sellaisenaan. Niitä voi ostaa joka päivä töistä tultua, sitten kun ne on kypsyneet. Lisäksi pakkasessa vois olla jätskiä. Kaikki tykkää. Sny ei oikein noteerannut tätä esitystä. Tuskin kelpaisi sitten sipsit ja keksit ja karkitkaan? Vaikka sillä tarjoilulla Possu on vierailta yleensä saanut suurimmat kehut, kun taas vaivalla väännetyt kakut ja piiraat on jääneet pyörimään pöydälle.

Lisäksi pakasteessa vois olla aina vaikka paistovalmiita raakapakastepullia  ja -pasteijoita. Nopeaa ja helppoa!

Mutta Possu nyt sitten panosti niin paljon tähän tehtävään, että kävi ostamassa kermaa ja SUKLAATA, (kerrankin hyvä syy ostaa suklaata!) ja teki suklaajäädykkeen.
Tässä se on menossa pakkaseen.

Jäädyke oli helppo tehdä :

2 munaa ja 1 rkl sokeria vaahdoksi
2dl kermaa ja 1 rkl sokeria vaahdoksi
sulatetaan suklaalevy
Yhdistetään molemmat vaahdot sekä suklaa. Kaadetaan koko mössö vuokaan ja pakastimeen jäätymään vähintään 4 tunniksi. Kun tulee yllätysvieraita, otetaan vuoka pakastimesta ja kumotaan lautaselle.

Helppoa kuin mikä. Ei tartte ees uunia käyttää. Ja parasta jäädykkeen tekemisessä on, että saa syödä taikinaa ja SUKLAATA. Tässä saattoi käydä niin, että jäädykkeeseen ei tullut ihan täyttä määrää suklaata, sillä Possu söi suklaasta ison osan. Mutta sehän on vain parempi, sillä nyt jäädyke on vähäkalorisempi, koska siinä ei ole niin paljon suklaata, kuin alun perin piti. Vieraiden parasta ajatellen. ;)

Ja nyt seuraa jotain niin järkyttävää, että herkimpien käsityöihmisten kannattaa peittää silmänsä!!

Kröhöm.

Siinä

on
ööö


sormikkaat.
 Tyylikkäät vai mitä ;)
Sormia ei meinaa saada oikeisiin lokeroihin, mutta sehän on sitä jännittävämpää. Ajatella, minkä seikkailun voi saada aikaan ihan jo pelkällä sormikkaiden sormiin laittamisella!

No, joka tapauksessa, toukokuun tehtävä on nyt vihdoin ja viimein suoritettu!

2 kommenttia:

HPöllö kirjoitti...

Possu se aina ajattelee muiden parasta! Ihana Possu <3

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Reipas Possu Munkki! Ihana herkku yllätysvieraiden varalle., jotenkin ihan näköisesi...suklaa.. Kauniit kuviot sormikkaissa. Mitä kesäistä mahdat nyt puuinä kävin lopultakin kastamassa talviturkin eilen.