keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Ennenkuulumaton KIP-päivä

Odotettu, jännitetty ja vähän pelättykin ;) Sny:n tehtäväpaketti saapui. Tää viimeinenhän on vähän kuin loppukoe, vai ihanko kesäehdot, sillä Sny muistutti, että yleensä kaikki oppilaat saa todistuksensa ens viikonvaihteessa, mutta Possu vasta loppukuusta, mikäli selviytyy tehtävistään kunnialla.

Paketista löytyi :

Mansikkainen kortti, jonka toisella puolella :

Ensimmäinen tehtävä : Kehittele ihana herkku kesän yllätysvieraiden varalle.
Ilmeisesti kyseessä on nimenomaan mansikkaherkku? Ja mansikathan on parhaita ihan sellaisenaan, tai vaikka jäätelön kera. Paras herkku yllätysvieraiden varalle on siis tuoreet mansikat ja vaniljajäätelö. Pitää vaan ensin odottaa, että nuo herkut kypsyvät. Sen jälkeen voi joka päivä poiketa ostamaan litran mansikoita siltä varalta, jos tulee yllätysvieraita. Ja jos ei tule, voi ne napsia itse. ;)

Paketissa oli kääreen sisällä jotain sipuleita. Ei tullut otettua kuvaa, kun Possu ehti jo kätkeä ne maahan. Toivottavasti tuli oikein päin istutettua, etteivät ala kasvaa maan sisään. Mitähän niistä kasvaa? Tuskin kuitenkaan mansikoita.


Sitten oli vielä varsinainen tehtävämoniste :
Tehtävä 1 lienee helppo toteuttaa, nyt kun on joka puolella kukkia. Tänään Possu ei vielä poiminut, vaikka katselikin ojanreunuksia jo vähän sillä silmällä. Mutta kun menomatkalla kädessä oli kännykkä, ja palatessa vielä toisessa jäätelö, ei kukkakimppu mahtunut enää oikein kumpaankaan käteen. (Possu sai tänään kännykkäänsä salakoodin, jolla sai käydä noutamassa ilmaisen jäätelön ärrältä.)

Tehtävä 2 löi Possun ällikällä, sillä Possu ei ollut ikinä ennen kuullutkaan mokomasta päivästä. Googlekin toi aika niukasti tietoa. Kyseessä on siis päivä jolloin neulotaan tai virkataan jossain julkisella paikalla. Jostain Possu luki, että se päivä olis la 18.6. Silti Possu oli ymmärtävinään, että se voi olla myös joku muukin päivä? Tärkeintä on istua neulomaan jollekin julkiselle paikalle. (Voiko siis ymmärtää, että vaikka junassa ajankulukseen neulovakin viettää KIP-päivää, tai kokousneuloja?) Possun taidoilla ei mielellään kovin julkisesti neuloskele. Ainakaan minkään lankakaupan julkineulontaan Possu ei lähtisi, koska siellähän käy nimenomaan alan harrastajat, jotka naurais ja surkuttelis Possun tekeleitä. Toisaalta Possu ei ole kyllä kuullut että täälläpäin lankakaupoissa Kip-päivää olisi vietettykään.Puistojakaan Possun kotikylässä ei oo. Mutta ehkäpä jonkun kesäisen päivän vois viettää vaikkapa yleisellä uimarannalla, välillä uiden, välillä neuloen.10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

SNY:si täällä jännittää miten selviydyt tehtävistä, joissa haastetta riittää. Yllätysvieraiden kestitseminen voi olla myös jotakin muuta kuin suloisia mansikoita, jotta pärjäämme kaikissa tilanteissa. Voit suorittaa KIPin ihan miten itse haluat ja missä haluat. Rohkaisuksi sanoisin, että kaupassa ei kukaan naura eikä arvostele toisten töitä, se ei kuulu Neulojien tapoihin. Sen sijaan kannustaminen ja ihailu kuuluu ja hyvien vinkkien jakaminen, joten kyselepä KIP: iä kaupaltasi!Annoit myös itse haastetta SNY:llesi, sillä toivomuksiesi täyttämien on ihan uusi seikkailu lankamaailamassa. Jotenkin tuntuu, että meillä on molemmilla kivaa, vai mitä tuumit? Vai onko liian aikaista sanoa asiasta mitään kun tehtävät odottavat?t. SNY, kesämielellä

Possu Munkki kirjoitti...

Katsotaan miten käy ;)

HPöllö kirjoitti...

Voi kun muistaisin tuon kukkaseppeleen.. pitäisiköhän mun laittaa se ihan kalenteriin muistutukseksi ;)

Ja kuule Possu, nuo lankakauppojen ja muiden semmoisten neuletapaamiset on nimenomaan sitä varten, että 1. siellä tietenkin tavataan muita samanhenkisiä ja laitetaan kielen kannat laulamaan (kuinka monta eri keskustelun aihetta voi olla kolmessa pöydällisessä naisia?) ja 2. opetetaan vaikka kivet neulomaan ;) eli ei varmasti naureta kenellekään vaan neuvotaan, jos joku apua tarvitsee.

Rohkeasti siis tapahtumiin mukaan vaan!

Meillä ainakin näkee paljon neulojia ja muita käsitöiden tekijöitä satamassa - itsekin olen ollut siellä pistelemässä ristipistoja :D

Possu Munkki kirjoitti...

Possun paikkakunnalla ei oo lankakauppaa. HARMI ;)

Possu Munkki kirjoitti...

<Eikä satamaakaan. :)

HPöllö kirjoitti...

Mutta joku kesäkahvila? Kirjasto (niiden käsityöpiirit kyllä taisi lopettaa kesäksi)? Joku paikka löytyy varmasti. Pidät neuleen aina mukana kassissa tai repussa tai mikä sulla nyt onkaan, ja heti kun näet jonkun, joka neuloo, niin menet tervehtimään ja kerrot, että säkin olet hurahtanut neulomiseen, neulotaanko ja höpötetäänkö yhdessä?

Possu Munkki kirjoitti...

Ei meidän kirjastossa ole käsityöpiiriä. Siellä on vain lukupiiri, joka on kans kesätauolla.

HPöllö kirjoitti...

Sitten sun täytyy perustaa sinne kirjastoon käsityöpiiri :D Siinä sulle yksi tehtävä ensi syksyksi - juttelet kirjastonhoitajan kanssa ja rupeatte yhdessä jo nyt houkuttelemaan sinne väkeä.
Ei meilläkään ole muuta kuin se, että kirjasto tarjoaa tilat ja kaupunki/kirjasto teet, yleensä joku tuo pullaa tullessaan.
Varsinaisesti vetäjänä on osaava neuloja, joka neuvoo muita, mutta oikeasti se menee niin, että kaikki neuvoo kaikkia. Eikä siellä ole pakko neuloa, voi tehdä muitakin käsitöitä.

Red Dragon kirjoitti...

ihana parisi muisti taas sinua hienosti <3

Susanna Maalta kirjoitti...

Nyt on Possulla tehtäviä vaikka muille jakaa. Otat ihan rennosti. Älä mieti liikaa. Toimit vaan hyvällä fiiliksellä.