tiistai 10. toukokuuta 2016

Salaisia tehtäviä

SNY kyseli jo Salaisien tehtävien suorittamisesta, joten lienee aika käydä niihin käsiksi.

1. oli :
Eli tälle kummalle kapineelle piti keksiä käyttöä, jota toteuttaa joka päivä. Tänä aamuna Possu katseli ja ihmetteli sitä. Sen jälkeen Possu katseli ympärilleen, onko naapurit kotona. Ja kun naapureita ei näkynyt, Possu pyöritti narua ja hyppeli 100 kertaa. Toinen, mitä narulla vois tehdä, on venyttely. Jotain niska- hartialiikkeitä voisi varmaan hyvinkin tehdä.

Tehtävälistassa oli, että päivittäin, mutta kunhan nyt ees joka viikkokin sais tehtyä ;)


Nyt on siis Salaisesta Tehtävälistasta ruksattu kohdat 1, 3 ja 5. Ehkä voisin tehdä vielä tehtävän nro 4,  joka kuuluu näin : "Luonnossa paljon liikkuvana voit ohjeistaa jokaista SNY:tä. Miten pukeutua luontoretkelle.Mitä ottaa evääksi. Keväällä ja kesällä tietenkin."

Ensinnäkin Possu ihmettelee tuota viimeistä : "keväällä ja kesällä". Miksei syksyllä ja talvella? Luontoretkellä on aina kiva käydä ja paljon nähtävää. Syksyllä marja- ja ruska-aikaan, ja talvinen metsälaavu on ainutlaatuinen kokemus. Pakkanen ja auringossa kimalteleva hanki. Tähtitaivas tai vaikka revontulet. Revontulia Possu ei oo onnistunu koskaan luonnossa näkemään, mutta Possu voi uskoa, miten upea kokemus se olisi.

Mentiin siis kuitenkin talveen, vaikka ei pitänyt. Siksi kai, koska Possu tykkää niin paljon talvesta. Aloitetaan siis talvipukeutumisesta. Pakkasnuotiolle ehdottomasti toppahousut, pipo, hanskat ja lämpimät talvikengät. Kun on tarpeeksi vaatetta, ei palele. Pakkasnuotiolle kannattaa ottaa evääksi jotain lämmintä juomaa termospulloon. Jos ei sit keitä nokipannukahveja paikan päällä. Se vaatii vaan vähän enemmän raahaamista, kun pitää ottaa vesikin mukaan. Nuotiolla voi paistaa makkaraa. Se on helpointa. Makkara maistuu parhaimmalta hieman mustaksi paistuneena. Siis tulella paistettuna. Karsinogeeni on herkullista tulisen sinapin kanssa. Juomaksi voi ottaa mehua, vettä tai limsaa. talvella ne säilyy ainakin kylminä repussa. Saattaa saada vaikka jääpalojakin ihan itsestään.
Jos haluaa gourmet-lounaan voi nuotiolla paistaa vaikka lohta, foliokäärössä perunaa ja kasviksia. Kahvin kera tikkupullaa. Karjalanpiirakoitakin voi lämmittää.

Syksyllä riittää vähän vähemmän kuuma vaatevarustus.
Syksyllä on usein vielä tosi lämpimiä päiviä. Hirvikärpästen varalta kannattaa syksyisin varustautua päähineellä. Silti hirvikärpäset onnistuvat yleensä mönkimään päähän ja kammatessa niitä löytyy päästä vielä pitkään luontoretken jälkeen.

Keväällä ja kesällä voi luontoon mennä vaikka sortseissa. Tosin hyttysten varalta voi tarvita suojaksi enemmänkin vaatetta. Sadetakki voi olla mukana sateen varalta. Joskus voi pitkospuu upottaa.
Silloin voi olla tarpeen kumpparit, tai ainakin retkeilykengät.

Oikeestaan ihan sama, mitä metsässä on päällä. Mieluummin tietysti vähän sellaiset rönttävaatteet, ettei haittaa, että haisee savulta tai lentää vaikka mutasuohon. Mieluummin sellaiset kengät, millä on hyvä kävellä, ettei nyt ihan missään korkkareissa lähde. Ja muuten sään mukaan, samoin kuin olisit lähdössä kaupungille ; Kylmällä säällä lämpimämpää ja kuumalla viileämpää vaatetta. Aina pärjää luonnossa. esi-isätkin on pärjänneet, vaikka ei tunnettu vielä mitään coreteksejä eikä vaelluskenkiä. ;)

Kannattaa lähteä retkelle!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno suoritus näistäkin tehtävistä! Vuodenajaksi valitsin kevään ja kesän, koska nyt on kevät- SNY ajankohtainen. Olisiko nyt ajankohtaista miettiä mitä toukokuun paketti sisältää... tuumii SNY ja laatii seuraavaa tehtävää...

Possu Munkki kirjoitti...

Possu odottaa malttamattoman jännittyneenä. :)

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mulla olisi sulle kolmaskin käyttö tuolle narulle (ei, älä säikähdä, ei mitään sellaista :D)
Ajattelin vain, kun olet kova retkeilemään luonnossa ja annoit hyviä ohjeita meille sohvaperunoille (mullahan on siis tuolla työhuoneessa kaappi täynnä kaikenlaisia retkeilytarvikkeita, AM jopa nauraa mulle, mitä kaikkea voi ihminen hankkia ja liittää siihen eteen sanan retkeily. Kuten retkeilyrannekello....)
Mutta siis asiaan. Tuon voi ottaa reppuun mukaan, laavulla sitä voi käyttää, kelistä riippuen ensin joko tuohon 100 reippaaseen hyppyyn - jos ei ole tarpeeksi hiki vielä - tai sitten sen voi virittää kahden puun väliin "pyykkinaruksi" ja ripustaa siihen vaikkapa patikoidessa hiestyneen paidan kuivumaan siksi aikaa kun nauttii ihanasta auringosta ja niistä kunnolla paistetuista makkaroista. Minustakin grillimakkaroissa pitää olla sopivasti karsinogeeneja.
Tai sukatkin voi siinä kuivatella, jos on vaikka astunut pitkospuilta vähän hutiin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Itse neulotut villasukat narulla kuivumassa, kävyillä kiinnitettynä? t. SNY

HelvetinPöllö kirjoitti...

Vaikkapa - eihän ennen vanhaan ollut samanlaisia hienoja, muovisia pyykkipoikia kuin nykyään :D
Mulla itse asiassa on myös RETKEILYpyykkinaru....johon ei tarvita pyykkipoikia: naru laitetaan puiden väliin kaksin kerroin (vähän kierteelle) ja esim. sukat sinne narujen väliin - hyviin pysyy! Kaikkea ne retkeilijät keksii (en oo vielä itse kokeillut miten se toimii) :D :D :D :D