lauantai 30. huhtikuuta 2016

Talviturkki heitetty

Yleensä Vappuna sataa räntää, mutta tänään on ollut ennätyslämmin. Possun vappuperinteenä on heittää talviturkki eli käydä luonnonvesissä pulahtamassa. Tänään se oli sen puolesta helppoa, että lämmin auringonpaiste suorastaan houkutteli uimaan. Tai siis pulahtamaan. Vesi on KYLMÄÄ, ja jalkoja paleli. Ihan  snyn villasukat jalassa ei viitsinyt uimaan mennä. Possu käytti niitä kyllä Vappuna! Ennen uimaan menoa Possu istui omalla pihalla auringossa lukemassa kirjaa. T-paita päällä ja villasukat jalassa oli lämmin istuskella auringossa. Kovin pitkää aikaa ei tosin uskaltanut, ettei iske auringonpistos.
 Ihana kevätpäivä on ollut. Ranta oli täynnä sini- ja valkovuokkoja ja linnut lauloivat. Linnut laulavat vieläkin, ja kirja on vielä kesken, joten Possu alkaa nyt lukemaan. ;)

5 kommenttia:

Susanna Maalta kirjoitti...

Iloista Wappua sinulle! Pornaisissa on ollut tänään ihan perinteinen vappusää: vettä vihmoo.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Iloista vappua! Olet kyllä keksinyt ihanan tavan juhlia kevättä.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Iloista vappuaaton iltaa - onhan sillit aamuksi varattuna ;)
Meillä oli perinteinen vappuaaton sää: vettä satoi. Illalla näytti siltä, että aurinko alkaisi paistaa, mutta sitten se jo laskikin saman tien, mikä lie lopullinen keli. Mutta eipä se meitä haitannut, neljä kerrosta yläpuolella piti hienosti vesisateen loitolla ja tekemistä on riittänyt, päivänokosten ohella.
Huomiseksi on luvattu hyvää keliä.

Laiskiainen kirjoitti...

Wau! Mukava Bappu tapa. Meillä täällä satoi eilen vettä kun Esterin ... Ja jyrähtipä ukkonenkin.

Mukavia lukuhetkiä tällekkin päivälle!

Osakainen kirjoitti...

Hieno traditio!