keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Huh, mikä päivä

Tänään Possumunkki oli töissä eri talossa kuin tavallisesti. Kävi niin, että kun Possu meni avaamaan ulko-oven ylälukkoa, avain juuttuikin jotenkin lukkoon kiinni! Possu yritti ja yritti saada avainta pois, mutta se oli jäänyt niin pahasti jumiin, ettei hievahtanutkaan. 
Ei auttanut muu kuin alkaa miettiä, mistä tavoittaisi jonkun huoltomiehen.

Huoltomiehen numero löytyi seinältä käsin kirjoitetulta paperilapulta. Mutta. Ensimmäinen numero oli niin epäselvä, ettei Possu tiennyt oliko 9 vai 1. Possu päätti kokeilla vaihtoehdolla 9.
Puhelin tuuttasi aikansa. Lopulta joku vastasi, mutta Possu ei saanut nimestä selvää. Taustalla kuului auton hurinaa. Possu esitteli itsensä, ja kysyi, tuliko tämä Herra Huoltomiehen numeroon? Vastaukseksi kuului auton hurinaa ja miesäänen kaukaista mutinaa. Kuulosti hyvältä. Huoltomies oli varmasti autolla matkalla jonnekin. Possu alkoi selittää ongelmaansa. - Odotas, ei kuulu. Mää laitan hands freen päälle. Niin mitä? huoltomies kyseli.
- Täällä on Possumunkki. Niin kun mulle kävi jotenkin niin erikoinen juttu, että avain juuttu oveen, enkä mä saa sitä irti, Possumunkki selitti hätääntyneellä äänellä asiaansa ties monennenko kerran jo.
- Ahaa, rauhallinen miesääni vastasi. - Niin kuka siellä olikaan?
- Possumunkki, Possu vastasi. Mieleen alkoi tulla ikävä epäilys, että ehkä tämä ei mennyt sittenkään oikeaan numeroon. - Oliko siellä puhelimessa Herra Huoltomies?
- Minne sinä yritit? Ei, täällä on Öljyhuolto.
- Tuli sitten varmaan väärään numeroon, Possu sanoi.
- Numero on kyllä oikea, mutta se tavoittelemasi henkilö ei ole kyllä tässä numerossa, miesääni hörisi.
- No, mä yritän sitten jostain toisesta numerosta. Kiitos ja anteeksi. Hei!
- Heiii!

Huoltomiehen puhelinetsintä jatkui. Possu päätti sitten, että ekan numeron oli sitten pakko olla ykkönen.
Siitä numerosta vastasi joku naisääni.
- Olikohan tässä numerossa Herra Huoltomies? Possu kysyi varovasti.
- No ei todellakaan ole! Nainen vastasi.
- Sitten minulla on väärä numero, Possu toisti taas. - Anteeksi ja kiitos ja hei!

Tämä alkoi tuntua aivan epätodelliselta. Tämän on pakko olla painajaisuni. Kohta herään, Possu ajatteli. Keksi sitten selata työpaikan kännykkää. Siellähän oikea numero oli talletettuna ja vastasikin pian.Possu kertoi jälleen kerran huolensa. Huoltomies kaarsi pian pihaan autollaan. Sanoi olevansa lomalla, mutta kun nyt sattui olemaan tässä kulmilla ajelemassa, niin hän tulee katsomaan, voiko tehdä jotakin asialle, vai täytyykö soittaa hätiin toinen, töissä oleva huoltomies työkaluineen.

Mentiin ongelmaovelle. Huoltomies nykäisi avainta. Ei lähtenyt pois. Possu seurasi silmä tarkkana ja seuraava taikatemppu saikin avaimen irtoamaan. Huoltomies nykäisi ovea oikein kunnolla ja samalla väänsi avainta, jonka jälkeen se irtosi ovesta.
- Olitko sinä avaamassa tätä? Avaankos minä tämän? Huoltomies kysyi.
- Oikeastaan sulkemassa, Possu vastasi ja huoltomies pyöräytti oven lukkoon. Avain toimi taas!
Possu kiitteli hurjasti ja huoltomies lähti nauraen ulos jatkamaan ansaittua lomapäiväänsä.

**

Tämän kaiken jälkeen piti lähteä illalla polkimaan ja savusaunomaan kylpylään. Samalla reissulla tuli ostettua orvokkeja

jotka Possu jätti vielä odottamaan hieman lämpöisempiä istutuspäiviä.

P.S. Se epäselvä ensimmäinen numero oli 3! Miten voi olla sellainen käsiala että luulee kolmosta ykköseksi tai ysiksi???

4 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

No olipa melkoinen seikkailu sulla! Onneksi apu kuitenkin lopulta löytyi. Toisille vaan sattuu ja tapahtuu ;)

Ihania orvokkeja olet ostanut, sait jo miettimään, että ostaisinko mäkin tänä vuonna kesäkukkia parvekkeelle, monien vuosien jälkeen.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Olipa ahdistava seikkailu, mutta muuttoin iloiseksi tapahtumaksi lopulta ja orvokit, ne on niin kauniita... Meillä paistaa aurinko, mutta on vielä kylmä, en minäkään tarkenisi istuttaa ulkona.

Susanna Maalta kirjoitti...

Päivän piristys tämä juttu. Kiitti!
Ihania orvokkeja! Minä odotan, että tyttäreni, jonka toinen nimi on Orvokki, tuo minulle työpaikaltaan K- Raudasta kaksi orvokkiamppelia etukuistille ulko- oven kummallekin puolelle roikkumaan.

Possu Munkki kirjoitti...

Ahdistavaa oli siinä vaiheessa, kun yritin kiskoa avainta lukosta. Ja yrittäessä soittaa huoltomiestä, kun meni aina väärään numeroon. Mutta jälkeenpäin nauroin jutulle ja sain siitä hauskan jutun työkaverillekin, joka tuli töihin myöhemmin.