tiistai 15. maaliskuuta 2016

Iltapalaksi lettua

Tietty tänään, kun Possu oli puolikuntoinen ja väsynyt ja tukkoinen ja täynnä räkää, piti tehdä vielä  ylipitkä työpäiväkin. No, huomenna Possu ottaa vahingon takaisin. Tosiaan Possu on oikea räkäpää. Korva ja nenä on tukossa ja varmaan posketkin.Liekö sitten lunssaa vai allergiaa. Kyllä allergiaoireetkin voi hyvin Possulle päälle rävähtää. Huomenna Possu menee suolahuoneelle ja uskoo, että se helpottaa oloa.

Mutta ruokahalu on terveen merkki ;) Illalla töistä tultua Possulle iski niin hurja letunmieliteko, että pakko oli alkaa paistamaan. Possu ahmi heti kuumana 3 suurta lättyä. Yksi jäi vielä aamupalaksi. Siitä onkin aikaa, kun possu on viimeksi lettuja syönyt, ja kyllä ne maistuikin! Valitettavasti.

Mutta, jos tästä jotain hyvää pitää etsiä, niin letut lienee kuitenkin terveellisempiä kuin karkki. Eihän niissä ole lisäaineita eikä sokeriakaan enempää kuin se yksi ruokalusikallinen koko taikinassa. Voisi sanoa, että melkeinpä TERVEYSRUOKAA! ;D

5 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Voih, lettuja! Kukahan paistais meille lettuja! Kun me ollaan todettu, että vehnäjauhot ei sovi meille kummallekaan :( Ja oliko nyt joku banaanilettutaikina - se ei sovi Jagulaari, aiheuttaa hervotonta närästystä. Ja gluteenittomat ei maistu ihan samalta, kun ei oo tottunut niihin.
Kaurajauhojahan on kai olemassa? Pitää kokeilla niitä, kun muutenkin syö kauraleipää yms.
Senkin Possu :D

Anonyymi kirjoitti...

Letut kuulostaa kodikkaalta herkulta. Suolahuone kuulostaa jännältä! Paketti lähti kuriirin avulla matkaan, saapunee perjantaina. Pääsiäsikorttisi on jotakin ihan muuta kuin kortti... t. SNY, vesi kielellä lettuasiassa

Possu Munkki kirjoitti...

Paketti kuulostaa myös jännittävältä! Maltan tuskin odottaa.

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Mielenterveysruokaa lätyt on, ainakin pakastemarjojen kanssa. Meillekin iski mieliteko, mutta siirräämme paistamisen viikonloppuun. Meillä lättytaikinaan menee leseitä, neljänviljan hiutaleita, kanelia, kardemummaa jne. terveysaineita...varsinkin nuo mausteet! Mantelijauhettakin ripottelen taikinaan. Auttaisiko lättyjen syönti tukkoista oloasi, sitä toivomme. Pidä hyvää huolta itsestäsi, muista ne vitamiinit!

Possu Munkki kirjoitti...

Hyvä idea tuo laittaa leseitä ym lettutaikinaan. Possulla oli ihan peruslettutaikina, no kookoshiutaleita Possu lisäsi.