maanantai 28. maaliskuuta 2016

Bataatti on ylimainostettua

Anonyymi oli jo sattuvasti todennut, että niin kauan on toivoa, kun on painopäivityksiä. Varsin kuvaavaa, varsinkin kun sitä painopäivitystä ei tullut tänä aamuna. ;P

Possu oli taas reissussa. Ja tällä kertaa ei ollut raahannut vaakaa mukaan. Silmäniskusuklaamunien vaikutukset painoon näemme siis vasta joskus myöhemmin. Reissusta ja kyläpaikasta Possu keksi uuden pikaruuan. Uunikasviksia ja pieniä broilerinpaloja. Kylässä Possu sai maistaa bataattia. Ihan porkkanan makuista. Siis pahaa. Possu valehteli kuitenkin kylässä, että hyvää. Kotimatkalla Possu osti kuitenkin huvin vuoksi bataatin. Ajatellen, että ehkä se kotona maistuu paremmalta. Uuniin Possu laittoi lisäksi perunaa ja broilerinpaloja. Possu sai pettymyksekseen todeta taas, että se sekä maistui että näytti samalta kuin porkkana. Parasta uunipaistettuna oli peruna. Mutta kyläpaikasta Possu keksi myös sen, että nää uunipaistetut voi lämmittää myöhemmin uudelleen mikrossa, joten nyt on huominen eväsruoka valmiina. :)9 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Bataatti on oikein hyvää juuressosekeitossa, kun mukana on muitakin juureksia, sen makeutta poistamassa. Yrtit sopivat mainiosti porkkanalle ja muillekin juureksille, jos maku ei miellytä. Raaka porkkana on muuten tosi hyvää ja sitruunanmehu luo siihen ihanaa twistiä! (Mitähän se twisti mahtaa olla? Kuminauhahyppelyä vai tanssia?)Uunikasviksina meillä oli porkkanoita ja punajuuria, tosi maukkaita, suosittelemme.

Red Dragon kirjoitti...

Bataatti-porkkanasosekeitto on erittäin hyvää ainakin itsetehtynä.
ja uunikasviksissa käytän vain ja ainoastaan bataattia, porkkanoita, punajuuria, sipulia. omat mausteet ja uuniin. tykkään ja lapsetkin tykkää.

Laiskiainen kirjoitti...

Bataatti on tosiaan parhaimmillaan sosekeitosa tai bataattilaatikossa. Uunijuurekset myös mun suosikit. Täytyykin kokeilla niiden kanssa kanasuikaleiden kanssa.

Keveitä ajatuksia viikkoon!

HelvetinPöllö kirjoitti...

Laatikoksi minäkin olisin sitä ehdottanut - jos tykkää perunalaatikosta, niin bataattilaattiko on nam.

Ja kuule Possu Munkki, harjoitus tekee mestarin :D Mäkin olen oppinut syömään porkkanaa, säkin opit vielä *pitää peukkuja*
Pikkuisen kerrallaan, hyvin maustettuna, Sinisen sohvan emännän vinkeillä!

Meillä muuten oli tänään ruuassa (riisiä ja kanakastiketta) mausteena kinuskikastiketta :D

Possu Munkki kirjoitti...

Possu tykkää kyllä kinuskista, mutta ei ehkä kuitenkaan laittaisi sitä kastikkeeksi kuin jäätelön päälle!

HelvetinPöllö kirjoitti...

Kokeilepa joku kerta: kanasuikaleita, sipulia, kookosmaitoa ja kinuskikastiketta :) Meillä oli kyllä vielä tomaattikeittoakin, mutta sen voinee jättää pois. Eikä sitä kinuskikastikettakaan varmaan ihan koko purkillista tarvita, loput voi säästää jälkiruokaan. Mä laitoin smoothieen.

Susanna Maalta kirjoitti...

Meidän uusin herkku mieheni kanssa on Bataattikookoskermakeitto. On muuten tosi herkkua Pataleivän kera. Mieheni tykkää tulisesta ruuasta, joten hän lisää liikaa chiliä minun makuuni, kun silmä välttää.

Osakainen kirjoitti...

Peruna on tietenkin kaikkein parasta. Minä tykkään perunasta, mutta laitan usein sosekeittoihin ja jopa muusiin bataattia. Teepä paimenen piirasta, johon laitat myös bataattia. Paksu jauhiskastike, jossa on tietenkin mukana myös kasviksia uunivuokaan pohjalle. Sen päälle lusikoit paksun perunabataattimuusin, jossa on juustoa mukana. Uuniin ja kun näyttää kauniilta, syömään. Suosittelen.

Tasapainoilija kirjoitti...

Possu on possu, vaikka voissa tai kinuskikastikkeessa keittäisi! :) Että aina vain saat hymyn huulille tarinoillasi.

Mutta mutta, mitenkäs monta kertaa sitä piti uutta makua maistaakaan ennen kuin tottuu. Aika monesti. Eli kun toistuvasti sitä bataattia ja/tai porkkanaa uunikasviksiisi pilkot, niin kohta siedät ja lopulta tykkäät. Tai jotain sinne päin. :) Bataattiranskalaisia suosittelen öljyllä, suolalla ja yrteillä.

Aurinkoa tähänkin viikkoon ja kevyitä askelia!