sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Possu suunnitteli tekevänsä terveelliset eväät

Possulla oli tänään vakaa aikomus tehdä lappapuuroa. Ois hyvä iltapala ja terveellistä evästä huomiseks töihin. Mutta sitten Possu huomasi, että ei oo maitoa. Possu lähti sitä kaupasta hakemaan. Ja tuumi, ettei mitään puuroo viittikään alkaa tekemään, vaan ostaa jotain valmista. Eineshyllyssä ei ollu oikein mitään houkuttelevaa, mutta Possu osti silti pienen pitsapalan. Se ei oo ees hyvää, mutta pääseepä helpommalla ;)

5 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Jännä sana tuo lappapuuro :) En ollut sitä koskaan aikaisemmin kuullutkaan, ennen kuin tältä "Ristipistoystävältäni", joka on kotoisin jostain Pohjois-Pohjanmaalta. Hän aina välillä kysyy "tehdäänkö lappapuuroa", kun istun siellä koko päivän käsitöitä tekemässä. Ihan eka kerralla mietin itsekseni, että mitähän ihmettä hän mahtaa tarkoittaa, mutta kun jatkoi puhetta puolukoista, niin jo ymmärsin, että VISPIPUUROSTAHAN tuo puhui :D

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Lappapuuro oli meillekin ihan outo sana, kunnes luimme taannoin blogistasi sen. No, meillä ostetaan säännöllisesti kaupasta ruismarjapuuroa ja se on terveellistä herkkua! Omat puolukat syömme survoksena. Terveellistä alkavaa viikkoa!

Possu Munkki kirjoitti...

Possun äiti on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, joten lappapuuro lienee sieltä tullut sanavarastoon. Meillä on aina syöty lappapuuroa :)

Laiskiainen kirjoitti...

Tuo lappapuuro oli hian uusi tuttavuus, Laiskiainenkin oppi uuden sanan :).

Susanna Maalta kirjoitti...

Minun entisen työpaikkani keittäjä kutsui sitä vatkapuuroksi.