tiistai 2. helmikuuta 2016

Lunssa selätetty. Toivottavasti ainakin.

Viime yönä Possu nukkui melkein kellon ympäri. Ei ollut laittanut kelloa soimaan, niin hupsista, kello olikin jo 11, kun heräsi.

Ikkunasta kurkistaessaan Possu hämmästyi. Maa oli valkoinen. Kaksi aura-autoa kolasi parhaillaan Possun kotitietä. Ja näytti tehneen paksut lumitöyräät pihan ja tien väliin. Se tiesi lumitöitä.
Kahvin juotuaan, Possu lähti lumitöihin. Raikas talvi-ilma teki ihan hyvää kurkulle. Suojalumi, ja etenkin aura-auton jättämä töyräs oli aika raskasta kolattavaa. Sisälle päästyä Possua yskitti ja hengitys vinkui, mutta onneksi yskänpuuskat jäi siihen.

Possu tunsi olonsa jo paljon paremmaksi. Peilistä katsova naamakaan ei ollut enää niin sairaan näköinen. Niin Possu päätti siivota kaikki lentsupöpöt pois. Matot pihalle, petivaatteet ulos, ja puhtaat lakanat tuuletetuille petivaatteille. Jos se ei hävitä pöpöjä, niin ei mikään.

Kun herää kello 11, niin päivä hurahtaa nopeasti iltapäivään. Siinä 16 maissa Possu haki leipomosta pitsapalan ja laskiaispullan. (Anonyymi, hohoi, huomastko!;P )Samalla reissulla haki kirjastosta äänikirjoja. Possu otti hassuja ikivanhoja kuunnelmia ; Juurakon Hulda, Vanha postineiti, Kesä on tullut Kankkulan kaivoon ja Könninkello. Onko tuttuja? Possu kuunteli ensimmäiseksi Juurakon Huldan ja nyt on kesken Postineiti. Pitäis vaihtaa uus levy kuulumaan. Huvittavia on olleet. Säätyerot Juurakon Huldassa. Vanhassa postineidissä Possu taas vähän haikaili, miten entisvanhaan koko kylä on tullut onnittelemaan postineitiä nimipäivänä ja nuoret miehet herättämään laululla. Sellaista välittämistä eikä kyläilyä ei nykyaikana harrasteta. Näitä kuunnellessa Possu on kutonut sukkaa, kuten Pöllö käski ;) Possu päätti tehdä nyt Hilma-tädille lämpöiset sukat. Hilma-täti ei oo niin nokon nuuka, ja näkeekin sitäpaitsi vähän huonosti, niin kelpuuttaa varmaan Possunkin tekeleet. ;)

Kävi Possu vielä kuntosalilla venyttelytunnillakin. Kovempaan jumppaan ei vielä uskaltanut, mutta venyttely teki ihan hyvää, kun on niin paljon ollut paikallaan.

Että lunssa alkaa olla selätetty. Ainakin Possu uskoo niin.


4 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Hyvä, että sait lunssan selätettyä, vaikkakin melkoisen erikoisella tavalla :)
Enkös mä käskenyt levätä tai jotain? Lumityöt nyt on vähän pakollisia, mutta että siivousta.... Noh, toivottavasti et lähettänyt lunssaa tänne :)

Helinä kirjoitti...

Hieno juttu että tauti on kaatunut:-)

Laiskiainen kirjoitti...

Hienoa, että selätit lunnsan!

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Hienoasti selätetty flunssa ja tuotti todella ihanan yllätyksen, kiitos! Tämä tuo kevään kotiimme raikkailla väreillään.