perjantai 15. tammikuuta 2016

Punajuurta poskeen

Tänään Possulla oli eväänä töissä 3 karjalanpiirakkaa, 2 kananmunaa ja jugurtti. Sen lisäks tuli töissä napsittua vähän vohveleita kahvihuoneesta.

Kotiin päästyä oli nälkä.

Silloin Possu sai yllättävän ruuanlaittopuuskan. Lihakaupasta tuli ostettua jauhelihaa. Possu mietti, mitä siitä tekisi. Ensin oli mielessä punajuurilaatikko, mutta kun se valmistaminen kestää niin kauan, Possu päätti kokeilla jotain muuta. Possu guugletti punajuuri. Tuli vaikka minkälaisia reseptejä. Punajuuri-jauhelihakastike kuulosti helpolta ja nopealta. Possu päätyi siihen. Possu vähän mietiskeli, pitäisikö punajuuret keittää ennen raastamista, mutta koska se tuntui vaivalloiselta, eikä reseptissä erikseen mainittu, Possu tuumi, että kaipa ne paistuu ja kypsyy samalla kuin jauhelihakin.

Kaikkia reseptissä mainittuja Possulla ei ollut, mutta Possu laittoi sekaan yhden lihaliemikuution ja vähän tavallista juustoraastetta. Kieltämättä Aurajuusto olis tuonut makua. Lisäksi Possu teki salaatin : kiinankaalta, tomaattia, salaattijuustoa, purjoa ja suolapähkinöitä. Nyt on huomiseksikin sitten evästä työmaalle..... ja...... kauhea sotku keittiössä. punajuuri on hyvää, mutta sotkee joka paikan!! Possu ei oo vielä siivonnut jälkiä.

Reseptejä tutkiessa houkutusta herätti myös punajuurileivokset, jotka tehdään samalla tavalla kuin porkkanaleivokset. Mutta kommenttikentässä leivoksia ei oltu kehuttu, päin vastoin... Possu luopui siis siitä ideasta. Punajuuri-suklaakakkua sensijaan oli moni ylistänyt. Possu mietti jo lähtevänsä uudelleen kauppaan, mutta onneksi laiskuus iski, ja Possu tuumi, että ehkä onkin parempi olla ilman, ja vieraille on helpompi ja ehkä kiitollisempikin tarjota vain jäätelöä. ;)

8 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Punajuuri-jauhelihakastike? Semmoista me ei olla tehtykään. Ylipäätään ollaan käytetty aika vähän punajuurta, mutta sä taidat olla punajuuren ystävä?
Porkkanaa sen sijaan käytetään raasteena useinkin, milloin missäkin, ja juurikin jauhelihan kaverina kastikkeessa ja sen sellaisessa.
Täytyy joskus kokeilla tota punajuurtakin, senkin uhalla, että se aiheuttaa sotkun koko keittiöön :D

Possu Munkki kirjoitti...

Tykkään punajuuresta, mutta en juurikaan porkkanasta ;) Tosin se sama punajuuripussi on kyllä seissyt kaapissa syksystä asti. Laiskuus estää tekemästä. Varmaan vois tehä kastiketta pelkästä punajuurestakin ilman jauhelihaa. Mitähän muuta? Punajuuripitsa??

Jagulaari kirjoitti...

Punajuuripitsa kuulostaa jo aika eksoottiselta :D
Mäkin syön porkkanat mieluiten raakana, ihan sellaisenaan ne on parhaita, sitten raasteena ja raasteena ne menee ruuassa tai sitten laatikossa. Nyt oon opetellut syömään niitä muutenkin, kyllä ne jo pikkuhiljaa alkaa menemään.
Mä oon ihan vauvasta asti ollut "kasvisintolerantikko" - kaiken muun syljin pois paitsi perunan. Kukaan ei koskaan keksinyt syytä siihen.
Eikä kyse ollut siitä, etteikö olisi maistatettu, maalla kun asuttiin ja mummo kasvatti kaikkea mahdollista. Ei vaan uponnut muhun.

Possu Munkki kirjoitti...

Mä en tykkää porkkanasta just raakana. Keitettynä menee. Joskus oon keittäny perunan kans.

Osakainen kirjoitti...

Minä tykkään kaikesta, mutta olen taas tosi laiska tekemään mitään. Ostin eilen kaupan pakastehyllystä punajuurigratiinipussin, heitin sen uunivuokaan ja uuniin. Oli ihan mielettömän hyvää ilman mitään lisäjuttuja. Ostan varmaan toistekin.

Susanna Maalta kirjoitti...

Punajuuri kuulostaa muuten hyvältä, paitsi se sotku. Punajuurigratiinipussi kuulostaa hyvätä ja siistiltä vaihtoehdolta.

Anonyymi kirjoitti...

Runebergintortut tulleet kauppoihin! Nyt ei lasketa!

Possu Munkki kirjoitti...

Anonyymi meinaa pistää ranttaliksi! ;) Syö niin, että napa paukkuu!!