maanantai 4. tammikuuta 2016

Osakaisen sukka-keli

Näilläkeleillä on ollut käyttöä Osakaisen sukille
Kivasti lämmittävät. Ja ovat siitä erikoiset villasukat, että ne ei kutise. Ja niin ohuet, että ne menee kenkäänkin, joten ne voi laittaa kyläänkin, varsinkin, kun ne on vielä noin hienotkin! Täyden kympin sukat.

Possun villasukissa voi vähän kestää. Ne ei oo suunnitteluasteella, kuten Emäntä epäili, vaan Pitäisi alkaa-asteella. Pitäisi alkaa-asteella on yleensä kaikki parsimiset ja kaappisiivoukset ja ruokaremontit ja autosiivoukset ja... nyt sillä asteella on vielä ne sukatkin.

Mutta Possu ei voi aloittaa vielä, sillä pakkanen on kuivattanut Possun kädet (ja jalatkin) niin kuiviksi, että ne on karheat kuin hiekkapaperi ja täynnä pikku haavoja. Vetoketjun vetäminenkin sattuu... Kyllä Possu on koittanut niitä rasvailla, mutta mikään ei auta. Niin Possun sormet on nyt entistäkin kömpelömmät puikoissa.

Nukkumaanmeno meni eilenkin taas 23.30:een. Nytkin kello on jo aika paljon. Hiukset ei kerkee kuivaa 23.30 mennessä, eikä muutenkaan taida siihen mennessä petiin keretä. Pitäisköhän sittenkin siirtää aika vartti myöhemmäks 23.30:een...

ja ne punnitukset ja painonpudotukset, hahhaa... Oikeastaan punnituspäiväkin voisi olla vähän liukuva...sen mukaan, miten painavalta olo tuntuu... Se voisi liukua maanantain ja sunnuntain väliä. Tai sitten vaikka vuodella eteenpäin...;D

9 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Pitäisiköhän Possu Munkille lähettää täältä yks muistikirja, johon Possu vois kirjata sellaisen to do -listan? Siihen ei tarvi kirjata mitään aikarajoja, milloin ne pitää olla valmiit, vaan olisi vaan muistissa, mitä kaikkea onkaan tullut luvattua ITSELLE, että tekee. Sitten joskus.

Sieltä voi sitten pyyhkiä yli sitä mukaa, kun saa jonkun asian valmiiksi. Vaikka maustepurkkien järjestämisen (tarvis tehdä meillä...eli kuuluu meidän to do -listalle...)

Käsiin olet varmaan kokeillut jo ihan kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, mutta siltä varalta, että jotain on vielä kokeilematta, niin apteekista saatava Sebamed. Sitä on erilaisiin ihovaivoihin, mä sain sillä halkeilevat kynsinauhat paranemaan kun sain juuri oikeanlaista voidetta.
Ja vanha tuttu illalla käsien rasvaus ja puuvillakäsineet käteen ja nukkumaan, on varmaankin kokeiltu?

Uskon kyllä, että ne on kipeät, muistan kun muorillani, joka hoiti yksin navettahommat, oli aina talvella kädet kuivat ja pieniä haavoja täynnä, eikä niihin auttanut mikään. Tummeli -voide taisi olla ainoa, joka vähän helpotti kipua ja paransi haavoja siihen aikaan.

Toivottavasti löydät avun.

Possu Munkki kirjoitti...

Arvasin, että Jagulaari se valvoo täällä Possun kanssa ;) Kaikki muut on jo nukkumassa.
Muistilistahan säilyy täällä netissä. Muistikirjat tuppaa häviämään, eikä niitä muista katsoa. Ja niistä saa helposti ressin. ;)

Jagulaari kirjoitti...

Minäpä minä :)

No voi harmi sentään, mä kun jo ajattelin huomenna askarrella sulle sellaisen Possu Munkin To do -muistikirjan. Mulla oli jo ideakin siihen :) Tässä sukkaa kutoessa sitä hioin :D
Ei mullakaan ole kuin käsityö to do -muistikirja - etten unohda mitä kaikkea olen luvannut tehdä...

Mutta ei muuta kuin nyt tekemään sitä muistilistaa - tuohon sivuun mahtuu vielä... me sitten välillä kysellään, että mitäs tälle kuuluu...;) Ei mitenkään silleen painostavasti, varmistetaan vaan, ettei se ole jäänyt muiden tärkeiden hommien jalkoihin...
Miten niin mä painostan sua????

Laiskiainen kirjoitti...

Upear sukat!

Ootko koskaan kokeillut tyrniöljykapseleita, ne auttavat jonkin verran tuohon ihon kuivumiseenkin. Kannattaa kokeilla, josko niistä olisi apua.

Possu Munkki kirjoitti...

Askartele vaan! Kirja ois hieno.Voin ihailla sitä muuten ;)

En oo kokeillu. Lykkään vaan kädet täyteen rasvaa. Apteekissakos sitä myydään, ja onko kallista??

Osakainen kirjoitti...

Kuivuus vaivaa minuakin kaikin puolin. Kädetkin on ollut hiekkapaperia, mutta ei enää. Jalkahoitajalta ostin kuiviin jalkoihin voidetta nimeltä Gehwol med Libidro Créme avec urée. Olen sillä nyt käsiänikin iltaisin voidellut, kun siinähän ne jalkoja rasvatessa voitaantuu ja karheus on kadonnut. Ja kerta päivässä riittää. Tosin normaalia käsirasvaa, yleensä pumppupullossa olevaa Lemon Juicea, laitan käsien pesun jälkeen silloin tällöin. Lemon juicea, koska se imeytyy hyvin. Tuo jalkahoitajan rasva imeytyy myös erinomaisesti. Ei tartte sukkia ei käsineitä. Jalkahoitaja sanoi, että avainsana on tuo urea. Se kuulemma sitoo kosteutta. Toimii mulla ainakin. Apteekistakin saa jotain ureapitoisia voiteita esim. jotain Shollin tuotteita. Pelkkä pissa ei valitettavasti auta. Ja jos tämä menee liian hankalaksi niin ehdoton kuivien käsien voide on Helosan. Se tosin imeytyy huonosti eli vaatinee ne hanskat eikä ole niin tehokasta kuin tuo pissavoide. Minulle ei nuo öljykapselit auta ainakaan tarpeeksi. Olen sen verran kuiva ihminen.

sorvatar kirjoitti...

Ja yksi kuivan ihon rasva on Lipolan, vähän kalliimpi kyllä, mutta tehokas. Kannattaa kokeilla.

Ah, Tummeli ja Helosan, niistä tulee lapsuus mieleen.

Susanna Maalta kirjoitti...

Mun miehellä on Tummelipurkki yöpöydällä. Hän sai sen vuosi takaperin Joulupukilta. Sillä voidellaan kuivia kantapäiyä ja hyvin toimii. Sopii myös käsille. Perinteinen Tummeli toimii tänäkin päivänä!

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Tummelista sanomme, että sytoja saanut sukulainen sai sillä halvalla ja tehokkaasti rutikuivan käsien ihonsa hoidettua. Isäntä käyttää apteekin kallista ja huipputehokasta: Locobase REPAIR voidetta öisin, hyvä tulee! Emäntä huomauttaa, että ruokaöljyä sisäisesti auttaa ihoa, limakalvoja ja silmiä pysymään terveinä. Myös kalanmaksaölykapselit on tähän tarkoitukseen omiaan. Kauniit on sukat, Osakainen on taitava tekijä. Nyt vain Possu Munkki lankaa katselemaan sillä silmällä!