tiistai 12. tammikuuta 2016

Nynnypatsas

Viimeksi Kotikotona käydessä osui silmiin vanha Hymytyttö-patsas. Se oli jostain kaivettu esiin kaapin päälle. Vieläköhän koulussa jaetaan sellaisia? Nyt patsaan näkeminen hymyilytti. Mutta joskus aikanaan Possu ei sietänyt sitä silmissään.

Se jaettiin muistaakseni kuudennella luokalla. Opettaja jakoi laput, ja jokainen äänesti sitä, kuka patsaan saisi. Sitähän voisi kuvitella, että patsaan saaminen olisi suurikin kunnia... mutta lasten maailmassa kaikki ei mee aina just niin... Lasten maailmassa ei oo niinkään suuri kunnia olla mikään "hymytyttö", ei ainakaan siihen aikaan ollut. Piti olla kova ja puolensapitävä. Hymytyttö on ihan nynny.

Äänestyspäivä koitti. Possu pelkäsi pahinta. Kun eivät vaan äänestäisi Possua patsaan saajaksi, Luokan Nynnyksi...

Pahin pelko kävi toteen. Opettaja ilmoitti koko luokan edessä, että Possu saisi hymypatsaan. Possu oli siis valittu Luokan Nynnyksi. Possu oli vaipua pulpetin alle häpeästä...

Sitten oli edessä se kaikkein pahin. Viimeisenä päivänä se patsas pitäisi vielä hakea luokan edestä kaikkien nähden...!!! Possu taisi pelätä sitä nolausta niin paljon, että sairastui jo pelkästä pelosta. Viimeisenä päivänä Possu oli mahataudissa... Emopossu kävi hakemassa todistuksen ja patsaan. Vaikka mahatauti olikin inhottavaa, Possu oli erittäin huojentunut.

Nynnypatsas laitettiin kirjakaapin päälle. Possu ei sietänyt katsoa sitä ollenkaan. Jossain välissä Possu laittoi sen kaappiin piiloon. Nyt se oli näköjään kaivettu kaapista esiin. Possu katsoi nynnysti hymyilevää patsasta ja hymyili takaisin. Ehkä Possu vielä joskus hyväksyy sen vaikka omankin kaappinsa päälle. Ehkä? Kertoipa joku joskus nähneensä hymypatsaan kirpparillakin myynnissä, joten ilmeisesti joku muukin on järkyttynyt siitä yhtä pahasti. Hmmm.. paljonkohan siitä sais??

3 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/hymypoikapatsas_on_jo_60-vuotias/7267553

Mä olin nynny ilman patsastakin ;)

Laiskiainen kirjoitti...

Meillä päin ei pidetty tuota nynnyjen pystinä, vaan sen sai se ihquin luokan suosikki. Laiskiainen oli silloin vilkas ernu, joten ei laiskiaisella tuollaista komistusta ole. Nyt, kipi kapi noutamaan pysti kotiin possumunkki saa olla ylpeä pystistä!

Osakainen kirjoitti...

Minulla oli peräti pariskunta eli olen tuplanynny. "Unohtuivat" jossain muutossa. nNt harmittaa. Olisi kiva omistaa hymypariskunta. Sen hymypojan sain, kun valitin, että minulla on jotyttö. Hymytytön sai sitten senkertainen poika. Mhtoi hän olla onnellinen ;D