perjantai 22. tammikuuta 2016

Ei noin isosta kaupasta voi ostaa niin pientä asiaa kuin parsinneulaa

Tänään Possu siis vietti kaupunkipäivää. (Ja järkytyksekseen totesi, että siellä tosiaan meni koko päivä!)

Possu ajeli hervottomaan kauppakeskukseen. Ja teki heti muutakin ennenkuulumatonta, ajoi parkkihalliin!! Yleensä Possu karttaa niitä kuin ruttoa. Ne on vaan jotenkin pelottavia.. Kylläkin ihan alatasanteelle ja lähelle poistumisaukkoa, ettei paniikki iske ;)

Se kauppa oli ihan hervoton! Possu katseli silmät pyöreinä sitä tavarapaljoutta. Ja koetti samalla muistella kauppalistaansa. 2 kattolamppua, parsinneula, rasvaa, tussit ja siivousliina, Possu hoki mielessään.

Ensimmäisenä vastaan tuli kirjakauppa, jonne Possulla oli lahjakortti. Eräästä nettikilpailusta saatu. Sieltä voisi löytyä ne tussit. Löytyikin ja kaikkea muutakin pientä kivaa lähti mukaan 30 euron edestä. Ja lopulta vielä enemmänkin, kun tiskin kiva harjoittelijapoika alkoi kaupata postimerkkejä ja esitteli niin perusteellisesti kaikki tarjolla olevat. Oli presidentin kuvia, ystävänpäivämerkkejä, lapsille sopivia ja vaikka mitä. Possu päätyi ostamaan vihkon kukkamerkkejä.

Possu jatkoi matkaansa yläkertaan, jos siellä olisi lamppuja. Siellä oli vaatekauppoja. Possu kurkisti muutamaan. Palvelu oli kyllä hyvää. Joka paikassa syöksyi heti myyjä auttamaan. Varmaan kilpailu kovaa, kun on niin paljon vaihtoehtoja, mistä voi ostaa. Possu päätyikin ostamaan 2 puseroa aletangosta. Vastaan käveli sekin XXL-liike, jonka mainoksia tunkee postilaatikosta harva se päivä. Ja jonka avajaistarjouksia taannoin ihmiset jonottivat jo ennen aukioloaikaa. Possu on suhtautunut liikkeeseen vähän epäluulolla, mutta ihan uteliaisuudesta piti nyt kurkistaa. Siellä oli KAIKKEA. Vaikka juoksumaton olis voinut sieltä napata kainaloonsa. Ois siinä naapurit ollu ihmeissään, kun Possu ois sellasta rontannu kotiinsa. Myyjiäkin oli joka puolella. Possun pysähtyessä ihmettelemään, yksi sellainen tuli jo kysymään, mitä Possu etsii.
-öö, en mä oikein tiiä itekään, Possu tunnusti. - Oikeestaan tollanen otsalamppu vois olla ihan kätevä. Sellasta oon joskus ajatellu, Possu hoksasi pysähtyneensä otsalamppujen kohdalle. Niitäkin oli kymmeniä erilaisia!
Poika alkoi auliisti esitellä. Puhui valotehosta, ja näytti jopa, miten patteri vaihdetaan. Niin tyhmää kysymystä ei Possu voinut tehdä, ettei siihen olisi tullut ystävällistä ja perusteellista vastausta. Otsalamppu lähtikin matkaan. Sen jälkeen Possu kiirehti nopeasti mustaa mattoa pitkin suunnistaen kassalle, ennen kuin tulisi ostaneeksi vielä jonkun metsästyshatun vaikka...

Mitäs kauppalistalla olikaan? Lamppuja ja parsinneuloja. Lamput löytyi Prismasta. Sieltä löytyi myös rasvaa, vessapaperia ja leipää. Lampuissa täytyi kysyä vähän apua myyjiltä. Parsinneulan Possu muisti vasta kassajonossa. Eiviitsinyt lähteä siitä enää pois hehtaarihallia kiertämään. Eikä kai niin suuressa kaupassa niin pientä asiaa tohtisi kysyäkään, kuin parsinneulaa..

P.S. Kaupassa meni 3 tuntia!!!!

P.S. vielä...
mutta lanka taitaa riittää...
7 kommenttia:

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Rohkea, reipas Possu Munkki! Hienosti kesytit monta ongelmaa ja jäi vielä sen metsästyshatun hankinta seuraavaan kertaan... Isäntä huomauttaa sohvaltta, että kukkapostimerkit olivat oikein hyvä valinta, kuvaavat Possu Munkkia ja hänestä se hattukin olisi... (No, hän vetäytyi sohvalle lehteä lukemaan) ja kuiskaa sieltä, Naisellinen ja Tyylikäs asuste!

Jagulaari kirjoitti...

Olit urhea!

Aurinkokujalla kirjoitti...

Urhea on niin osuva sana, että lainaan sitä edelliseltä kommentoijalta. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

Osakainen kirjoitti...

Kauppakeskukset vievät aina aikaa ja väsyttävät ihmisen kokonaan, etenkin, jos pitäisi jotain löytää...
Nuoriso kuulemma inhoaa sitä, kun vanhukset käyttää kolmea pistettä koko ajan, joten oli pakko laittaa sinulle, joka olet nuorisoa täältä katsoen ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Luin kommentin kännykällä ja ihmettelin, mitä ihmeen kolmea pistettä. Luulin sen liittyvän jotenkin kauppakeskuksiin, ja mietin, onko vanhuksilla muotia varata 3 kassapistettä, vai kolme tuolia, vai mitä ihmettä. Nyt vasta koneelta hoksasin...
Possukin käyttää usein kolmea pistettä. Mutta Possuhan ei olekaan mitään nuorisoa, vaan pikkuinen porsas vasta ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Kiitos vierailusta, Aurinkokuja. Liityin lukijoihisi.

Possu Munkki kirjoitti...

Vai on metsästyshatut naisellisia? En edes kurkannut sinne, näin kyltin ja lähdin kiireesti karkuun.