maanantai 21. joulukuuta 2015

Possu jouluostoksilla

Tänään Possu kävi kaupunkiasioilla. Aamupäivällä oli vielä suht rauhallista. Mihinkään kauppakeskukseen Possu ei mennyt. Prismassa riitti ihan tarpeeksi ihmeteltävää.

Siellä kierrellessä Possu höristeli isoja korviaan? Missä Joululaulut? Ne paljon parjatut kaupan joululaulut? Possun mielestä ne nimittäin tuo pikemminkin ihan kivaa fiilistä joululahjojen etsimiseen. joulutunnelmaahan sekin on. Possusta on kiva, että vuoden pimeimpään aikaan voi laitella jouluvaloja ja soitella joululauluja ja lähettää joulukortteja, ja antaa puieniä lahjojakin ystäville. Harvoinhan sitä toisia muistettua tulee. Ja Possun mielestä sekin on aika tylyä, että ilmoittaa läheisille, että tänä vuonna annan joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen. Tavallaan ihan hienoa, ja jalonkuuloista,mutta miksi pihistää juuri siitä joulukortista? Eikö olisi paljon jalompaa vähentää vaikka pari sorttia joulupöydästä ja antaa siinä säästetyt rahat hyväntekeväisyyteen? No Possu lienee kuitenkin väsynyt joulukaupan kiertelyyn, kerta moralisoi. Tai ehkä närkästyi siitä, kun ei postilaatikossa ollut tänään yhtään korttia ;) Onhan niitä sentään tullutkin. Eilen tuli Emännältä ja Isännältä, Kiitoksia! Possu niiaa syvään. Ja Possu tietää, että Sohvan väki on auttanut myös antamalla hyväntekeväisyyteen, että siinäs näette, molempia voi tehdä! Mutta takaisin sinne markettiin. Monien mielestä ne joululaulut ärsyttää. Possua ei ärsytä yhtään.Sen sijaan ärsytti ne typerät MAINOKSET, mitä kovaäänisistä tuli. Korviinottavan kimeä-ääninen perhe hihkui jokainen vuorollaan, mistä he tykkää joulussa. "Minä tykkään eniten lahjoista!" Kimitti pikkutyttö. "Minä tykkään joulupuurosta", sanoi isäntä, vähän vähemmän kimeällä äänellä, mutta ärsyttävästi kuitenkin. Ja lopuksi kimitti emäntä tykkäävänsä eniten joulutunnelmasta. Tämä kun toistui muutaman kerran kauppakierroksen aikana, niin melkein rupesi jo possukin ottamaan kierroksia. Paljon mieluummin olisi kuunnellut kunnon tippetappia.

Paljon on puhuttu myös suomalaisten joululaulujen synkkyydestä. Onhan ne jotkin. Possun mielestä kamalin on se Konsta Jylhän joululaulu, missä tyttö käy yksinään kalmistoon. KALMISTO, - kamala sana! Ei piristä joulumieltä. Varpunen jouluaamuna on myös jotenkin liian traaginen. Sävelkin on ankea. Se lauletaan ihan taatusti joka ikisessä joululaulutilaisuudessa. Hei tonttu-ukot hyppikää, on myös sanoiltaan aika synkkä. "hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä". Tai ehkä se on jotain hirtehishuumoria. Oikeestaan aika hauskasti sanottu. Mutta on sentään jotain iloisiakin joululauluja, kuten se tippetippe-laulu. Mutta kyllä possu oli aika pettynyt, ettei kerran ees Sika kajahtanut Prisman joulumarkkinoilla. ;)

Nyt Possu lähtee jatkamaan piparkakkumökkien tekoa. Tämmöisiä joulumietteitä vaan vähän tässä välillä. Kommentoikaa, mikä teidän mielestä on paras ja mikä surkein joululaulu? Saadaan vielä kunnon joululaulutappelu aikaseksi, jos ootte eri mieltä ;)

(no ei vaiiiss) ;D

7 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mun lempparijoululaulun tiedättekin, oon sen jo niin moneen kertaan kertonut: Tonttu.

Ja uusimmista Jarkko Aholan Mielenrauhaa. Se vaan on niin...kaunis sanoiltaan ja säveleltään.

Joulukorteista juteltiin AM:n kanssa tänään: meille tuli pari korttia sellaisilta ihmisiltä (sukulaisilta), joiden kanssa ei olla oltu tekemisissä varmaan pariin vuoteen. Itse en lähettänyt kuin kaksi korttia; sen toisen jonka lähetän joka vuosi ja toisen josta tiesin saajan varmasti ilahtuvan.
Yksi tänään tulleista korteista oli sedältäni. Olen ollut hänen kanssaan tekemisissä viimeksi varmaan kaksi vuotta sitten. Olen yrittänyt soittaa hänelle, saamatta vastausta eikä hän ole soittanut takaisin. Kiva, saatiin joulukortti ja hyvää uutta vuotta 2016. Ensi vuonna taas uusi kortti. Ehkä nähdään, ehkä ei. Riippuu siitä, meneekö kukaan naimisiin tai kuoleeko kukaan (ja kutsutaanko meitä - ei välttämättä!)

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Tällä hetkellä paras joululaulu on tipa-tap ja hyvästä syystä: Pikkuiset kaksoset vierailivat ja nostivat pieniä sormiaan tip-tap! Ilman laulunääntä yhdyimme laulamaan ja nostamaan mekin sormiamme, tietysti. Joulun parasta antia on Rakkaus ja yhdessäolo ja sitähän se oli, me saamapuolella. Eteisen peilissä on taas uudet sormenjäljet, ihanaa... Muuten tykätään kaikista melodisita joululauluista.

Osakainen kirjoitti...

En etsi valtaa loistoa.
Minulle tulee joulukortteja ihmisiltä, joita tapaan viikottain (eli lapsilta) ja ihmisiltä, joita en ole nähnyt vuosiin. Olen erittäin siis ERITTÄIN ilahtunut jokaisesta kortista, koska nämä ihmiset tietävät, etten minä lähetä joulukortteja.

Possu Munkki kirjoitti...

Possupa sai Pöllöltä joulukortin! Ja henskelitkin!
possu sai myös yhden salaperäisen kortin, jonka lähettäjä ei oo vieläkään selvinnyt. Possu epäilee jo, että joku on saanut enirosta väärän Possun osoitteen. Osoite on erittäin selkeällä käsialalla, mutta lähettäjän nimestä Possu, eikä kukaan Possun tutuista oo saanu selvää. Kaiken kukkuraks posti on vielä huolimattomasti jättänyt sen leimaamatta, joten postileimastakaan ei voi päätellä mitään.

Susanna Maalta kirjoitti...

Perinteisistä joululauluista tykkään kyllä parjatusta "Varpunen jouluaamuna"- laulusta. Sanat on niin koskettavat ja surulliset, että vedet nousee silmiin. Uudemmista joululauluja suosikkini on Suvi Teräsniskan "Hei mummo". Siinäkin on niin koskettavat sanat.

Possu Munkki kirjoitti...

Hei Mummo on kyllä kaunis laulu. Sellaisia yksinäisiä mummoja on paljon.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Ei tästä kyllä mitään riitaa saada - kaikki nuo laulut on ihan kauniita, toisista tykkään enemmän toisista vähemmän. Varpunen jouluaamuna on kaunis laulu, mutta kun sitä lauletaan joka paikassa ja hehkutetaan sen kauneutta ja koskettavuutta, se on mielestäni kokenut jonkinlaisen...no..en osaa sanoa, sana on taas kateissa, mutta sanotaanko, ettei se tee sen kummempaa vaikutusta kuin mikään muukaan.
Sylvian joululaulu sen sijaan jäi listasta, se on yksi suosikkejani.

Ja moni laulu saa ihan erilaisen äänen, kaiun, riippuen siitä kuka tai ketkä ja missä ympäristössä se esitetään.