maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 7. luukku

Tämä luukku on omistettu Sorvattarelle.


Lumista Joulua!
Kenen jäljet lumella?
Sorvatar tarinoija, tee tästä kuvasta tarina!
Kerro kuka kulki hangella!

6 kommenttia:

sorvatar kirjoitti...

Oho, jopas on tehtävä. Yritän ratkaista tänään, ja koska aina puhun uimisesta, niin kävin itse tänään uimassa ja huomenna tunnin kävelylenkille (sisältää portaita)... Lisäksi puhun kauniisti kissalle.

sorvatar kirjoitti...

tuleekohan mun kommentti näkyviin:)

Anonyymi kirjoitti...

Lumessa pitkä polku
polun päässä kahvila ;)

Kahvilan vieressä Hese ;)
kotimatkalla karkkitukku ;)

sorvatar kirjoitti...

Pena lähti sorsan kanssa aamulenkille. Sorsa kysyi, miksi täällä on aina näin kylmä ja lunta, minun räpyläni palelevat, ja uppoan tähän lumeen. Ei olisi ikinä pitänyt lähteä sinun kanssasi aamulenkille, vaikka annatkin minulle leipää joka päivä. Sitäpaitsi teet väärin siinäkin, leipä on meille sorsille liian yksipuolista ruokaa. Älä vain sano, että annat siilillekin maitoa.

Älä nyt valita sorsa, sanoi Pena. Etkö muista, että läheslään kaikkialla ei ole lunta täällä Suomessakaan? Nyt lapset ja aikuisetkin voiva hiihtää ja laskea mäkeä ja käydä vaikka avannossa. Lapset voivat tehdä lumiukkoja ja luistella ulkona. Sinä olet itse laiska, kun et viitsi muuttaa etelämpään. Olet kuitenkin oikeassa, paahtoleipä on liian yksipuolista ravintoa sinulle ja joskus ihmiset heittävät pilaantunuttakin ruokaa. Enkä halua, että sinä palelet tai uppoat tähän lumihankeen. Minulla on pulkka mukana, hyppää siihen, lupaa ettet kakkaa viltin päälle kovassa vauhdissa Voin viedä sinut mäkeä laskemaan. Ja sitten haetaan yhdessä kaupasta auringonkukansiemeniä tai mitä ikinä haluat. Hypätään bussiin ja etsitään sinulle sopiva sula paikka, jossa voit viettää koko talven. Minä lähetän joulupukin mukana teille jouluaterian, sinulle ja kavereillesi, saatte tekin herkutella jouluaattona.


(Kysyin lapseltani, miten tarinan voisi aloittaa ja hän nimesi tuon Pena lähti sorsan kanssa aamulenkille-teeman, siinä siis pysyttiin)

Possu Munkki kirjoitti...

Kiitos Sorvattarelle hienosta tarinasta.

Ja Anonyymille ; tuon polun päässä on tosiaan kahvila ja hese, mutta karkkitukusta voi vain haaveilla.

Osakainen kirjoitti...

Sorvatar osaa ja anonyymi pysyy tiukasti tyylissään.