tiistai 10. marraskuuta 2015

Nakkisoppaa

Tänään Possu söi :

Aamulla kukonkiekaisun aikaan : Kahvia ja pari juustoleipää

Aamulla töissä : omenariisipuuroa, kahvia

Päivällä : nakkikeittoa, leipää, levitettä, maitoa
Jälkkäriks kahvia ja suklaata

Kotona iltapäivällä : pari juustoruisleipää

Kotona illalla : Pari juustoruisleipää ja jugurtti

No mitä sanotte? Ei paljon pahempi kuin herkkulakon aikaan :)

7 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Hmmm.....riippuuu siitä, paljonko söit sitä suklaata?

Vaikka mitä minä täällä huutelen, kun sädekehäkin on sammunut... ;)

Laiskiainen kirjoitti...

Peukku nakkikeitolle! Leipää sulla menee paljon ja salaatteja ei taida mennä lainkaan? Herkkukoukku taitaa olla melkoinen? Kokemuksesta tiedän, että sitä ei helposti selätetä, ellei ole tiukasti päättänyt.

Possu Munkki kirjoitti...

Mikäs Jagulaarin kehän on sammuttanu? Ootko ulkoillu vesisateessa? No, ei sitä suklaata nyt kauheesti menny. Muutama pikku pala, ehkä neljännes levystä.

Leipä on helppo ja nopea ruoka. Salaattia pitäis olla koko ajan ostamassa kaupasta. Nahistuu niin äkkiä.

sorvatar kirjoitti...

Olen itse aivan liian kova puputtamaan juustoa, mutta nyt mulla on uusi aluevaltaus: kuivattu sipuli leivän päällä ja vähemmän juustoa. Meneekö juustoa maltillisesti?

Syö " salaatti" kokonaisena: omena, porkkana, tomaatti, kiivi tapaan... Ja sitten se yksi pala suklaata.

Itse saatan vetää kolmekin omenaa kiireessä aamupalaksi/ välipalaksi...

Jagulaari kirjoitti...

Mä otin mallia mun tädiltä ja huomasin, että se toimii: ostan jäävuorisalaattia ja laitan sen pussista johonkin sopivaan muovirasiaan - kipporvaare tai vastaava (yhdessä kuoritun kurkun kanssa, mulle kurkun kuoret on yksi jotka aiheuttaa pahaa närästystä) ja kas, salaatti säilyy hyvänä yllättävän pitkään! Just niin pitkään, että kun mä yksin syön sen salaatin leivän päällä pääasiassa aamupalalla, niin mitään ei tarvi heittää pois.
Kokeilepa ;)

Ei se siis sitä kurkkua kaverikseen tarvi, mutta sen voi myös sinne laittaa, jos mahtuu. Ja tomaatitkin, jos tykkää kylmistä tomaateista, ja ne sinne mahtuu, onpahan kaikki samassa paikassa. Mä en tykkää kylmistä tomaateista.

Pussissa salaatti nahistuu nopeasti, se on totta. Ton systeemin kun mä otin käyttöön, niin mun on tullut syötyä enemmän kurkkua ja salaattia kuin ennen; aiemmin mullakin nahistui salaatit kaappiin ja kurkut vetistyi. Nyt kun ne on samassa purnukassa ja säilyy hyvänä, ne tulee syötyäkin.

Ja ensi kerralla Jagulaari-täti paasaa siitä juustosta, jos ei muut ole ehtineet :D :D :D

Osakainen kirjoitti...

Hienosti olet klaarannut. Luin kaiken, mitä oli jäänyt väliin sinä aikana, kun surkeilin ja söin ;)Ei valittamista. Pienin askelin eteneminen on viisasta tosin totaalikieltaytyminenkin voi joskus onnistua. Minä olin keväällä sata päivää ilman viinaa eli punaviiniä, joka on siis minun herkkuni. Ekat päivät ajattelin vain punaviiniä, koska se oli kielletty hedelmä. Kesti tosi pitkään ennenkuin päästä häipyi ajatus, että jos yhden lasillisen edes ottaisin. Mutta lopputulos oli kyllä, että ei tullut mieleen koko punaviini. Nopeasti kyllä pääsin taas makuun, kun se sata päivää oli ohi. Tosin ihan sata ei tullut täyteen, kun Italiassa oli pakko ottaa ruoan kera lasillinen. Mutta opetus oli se, että kun punaviini on sallittu, sitä voi joko ottaa tai jättää, eikä se pyöri koko ajan mielessä. Kun se on kielletty, kestää yllättävän pitkään päästä eroon sen jatkuvasta miettimisestä.

Possu Munkki kirjoitti...

Osakainen jaksaa kehua Possua, vaikka kaikki muut on jo menettäneet toivonsa ;) Sinänsä oon kyllä samaa mieltä kuin Osakainen, että parempi olisi pyrkiä kohtuuherkutteluun, kuin ehdottomuuteen. Herkkulakossa odottaa vain koko ajan sen loppumista, ja sitten tulee se ajatus, että JESS, nyt taas SAA HERKUTELLA ja kunnolla!! Toisaalta herkuton viikko silloin tällöin voi auttaa pääsemään eroon ylettömästä syöpöttelystä, osaa sitten paremmin nauttia vaikka vain siitä yhdestä palasta.