maanantai 12. lokakuuta 2015

Maanantaimenu

Aamulla kahvia ja juustoleipää

Sitten kukonlaulun aikaan liikenteeseen. Autonikkunat oli jäässä, mutta tällä kertaa ei maa. Possu ajeli silti varovasti. Tää vuodenaika on just niin arvaamatonta. Yhtäkkiä voi ollakin joku lätäkkö jäässä.

Töissä aamukahvin kans pari kaurakeksiä, omena.

Töissä ruuaksi 2 lämmintä voileipää (tonnikalaa, tomaattia, sinihomejuustoa ja juustoraastetta) sekä Vichyvettä. Eilen tehtyä mansikkamannapuuroa.

Päiväkahvit maidon kans ilman lisukkeita.

Iltapäivällä vielä loppu mansikkamannapuuro.

Kotimatkalla Possu poikkesi lihakaupassa (Osakainen, huomasitkos!? ) ja osti rasvatonta kinkkua. On parempaa kuin kaupan valmispakkauksissa.

Kotona sitten parin leivän päälle sitä kinkkua, juustoa ja suolakurkkua.

Illalla jumpan jälkeen vielä pari juustoruisleipää.
Ja nyt alkaa olla veto pois. Oliskohan tuo pyykkikone jo urakkansa tehnyt, että pääsisi Possukin nukkumaan?
Vielä pari leipää piti syödä pyykkikoneen pyörimistä odotellessa..

5 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Nyt oon kyllä minäkin sitä mieltä, liian vähällä "oikealla" ruualla meni tämä päivä. Ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä. Pelkällä leivällä ei pitkälle pötkitä. Noita leipäpäiviä oli mulla aikanaan paljon, muistan kyllä. Nyt on pakko olla tarkempi syömisten kanssa tai muuten.. Riesa heittäytyy vielä hurjemmaksi.

Ainakin yksi "oikea", lämmin ruoka päivässä, pitäisi syödä, muutakin kuin leipää ja puuroa, minun mielestä. Muut voi olla eri mieltä.

Jagulaari kirjoitti...

Siis sanoo hän, ja hän menee tekemään pari meetvurstileipää, iski tänään ihan järkyttävä meetvurstin himo :D :D

"Jagulaari Possua soimaa, vaaka plussalla kummallakin" :D

Possu Munkki kirjoitti...

Hilma-täti muisteli yhteen aikaan jotain vanhaa tuntemaansa emäntää, joka ei viitsinyt kokata perheelleen, vaan pauhasi : "lähtee se nälkä voileivälläkin, lähtee se!!"

No aika huonosti se lähtee, kohta on taas nälkä. Mutta Possussa on samaa se, että ei viitsi kokata. (ja eineksiä Possu taas ei saa kurkusta alas, ne on niin kamalan makuisia..)

Jagulaari kirjoitti...

Eineksistä oon kyllä samaa mieltä; ennen sain niitä syötyä, mutta nyt ne tökkii ja pahasti. Tai suurin osa niistä. Savuporojuustokeitto, uusi nookos-pinaattikeitto, ne saan alas. Tänään söin maksalaatikkoa. Mutta kyllä se ruuan itse tehtyä olla pitää.
Onneksi mulla on tuo henkilökohtainen kokki.

Jagulaari kirjoitti...

NOKKOS-PINAATTIKEITTO.