maanantai 19. lokakuuta 2015

Kuinka Possun blogi sai alkunsa

Osakaisen viimeisin kommentti sai Possun muistelemaan koko blogin alkuaikoja. Kuinka se saikaan alkunsa?

Siitä on jo aika monta vuotta. Siihen aikaan Possu oli vielä PALJON SUUREMPI ja aika paljon painavampikin. Possun vaatteet oli silloin nykyistä suurempia. Välillä Possu itsekin epäilee lihoneensa niihin jo takaisin, mutta ilahtuu kokeillessaan jotain niitä harvoja vaatteita, jotka vielä on niistä ajoista jäljellä, sillä...... Uskokaa tai älkää.... NE ON EDELLEEN KAIKKI LIIAN SUURIA!! Ja ne uudet vaatteet, joita Possu silloin osti, MAHTUU EDELLEEN PÄÄLLE. Tosin, jotkut kiristää... joten painontarkkailu on kyllä ihan paikallaan...

Mutta silloin, kun Possu oli SUURIMMILLAAN, Possu toisinaan lueskeli Suomi24:n Laihdutus- tai Lihavuus-keskusteluja. Possu oli ihmeissään, kuinka oikeasti ilkeitä tyyppejä siellä oli haukkumassa laihduttajia. Tosi törkeitä kommentteja... :(  Possulle ei silloinkaan oikeasti paino ollut maailman tärkein asia. Oikeastaan Possu oli (on?) vähän jo liiankin välinpitämätön siitä asiasta. Mutta monet selvästi välittivät. Possu ihmetteli, kuinka jotkut pystyvät kirjoittamaan niin ilkeästi toiselle, joka on jo muutenkin ihan maassa ja maahanpotkittu ja menee aina vaan enemmän maahan niistä ilkeistä kommenteista.
Sattui sitten erään Joulun jälkeen Possulle itselleenkin tulevan sellainen fiilis, että NYT PITÄÄ LAIHTUA! Possu ei tiedä, oliko se näyttämisen halua kaikille niille ilkeille kirjoittajille vai näyttämisen halua itselle...? Vaiko ehkä vaan toive mahtua vähän pienempiin vaatteisiin... Tai ainakin välttyä joutumasta ostamaan enää uusia.
Toisaalta se oli Possun puolelta pieni, vähän ;) ilkikurinenkin koe. Koe, miten pitkälle ne ilkeät kirjoittajat ovat valmiita menemään, jos antaa oikein luvan kirjoittaa niin ilkeästi kuin haluaa, oikein kehottaa haukkumaan ja antaa luvan jopa rangaista epäonnistumisista!!

Niin Possu sitten kirjoitti sen tutun alkutekstinsä sinne Suomi24-keskusteluun. Että auttakaa, haluan laihtua, saatte keksiä rangaistuksen joka viikolle, jos en saa yhtään painoa pois. ja saatte haukkua ihan niin paljon kuin tahdotte.

Sen Possu kirjoitti vähän itsekseen naureskellen ja ajatellen, että antaa tulla sitten vaan Possun päälle kaikki, niin ehkä jätätte täällä rauhaan, ne kaikki kenen kirjoituksia aikaisemmin olette täällä haukkuneet. Ja sitten Possu jäi jännityksellä odottamaan vastauksia.

Mitä tuli vastaukseksi?

Hetkeksi täydellinen hiljaisuus. Kukaan ei kommentoinut mitään. Kukaan ei kauhistellut Possun painoa. Kukaan ei haukkunut.

Aika kauan kesti ennen kuin kukaan tohti mitään rangaistustakaan keksiä. Lopulta, kun joku uskalsi, ei se ollut ollenkaan paha. Ja Possu vältti sen, koska Possu laihtui heti eka viikolla 2 kiloa. Laihdutus oli aika helppoa, kun oli niin paljon, mistä laihduttaa. (On sitä vieläkin paljon, mutta käy silti vaikeasti. Tai ei ollenkaan oikeastaan, on lähtenyt jo noususuuntaan, kuten se yksi anonyymi on muistuttanutkin). Niin se meni ens alkuun pitkäänkin. Possu vältti kaikki rangaistukset, koska joka viikko lähti painoa. Sitten, kun joskus paino ei laskenutkaan, niin... yllättäen kommentit olivatkin pahoittelevia, kannustavia, rohkaisevia. Possu sai myötätuntoa. Eikä ne ilkeimmät kommentoijatkaan tohtineet sanoa mitään. Vai liekö niitä kovin montaa ollutkaan. ehkä siellä oli vain yksi, kaksi hyvin toimeliasta ilkeilijää. Sellaisia vastarannankiiskiä, joiden ilon Possu pilasi, kun yhtyi heihin antaen luvan haukkua itseään, sillä eihän se varmasti niin hauskaa ollutkaan, kun ei saanut kunnon riitaa aikaan.

Mutta kun lukijat lähtivät seuraamaan Possun laihdutusta, ja "rankaisemaan", päätti Possu tehdä oikein oman bloginsa. En tiedä, onko sieltä saakka kukaan jaksanut seurata Possua tänne, mutta tänne on tullut oma lukijakuntansa. Ainakaan kukaan ilkeilijä ei seurannut Possun blogiin, vaikka Possu siellä julkaisikin bloginsa osoitteen. Possun puolellahan blogin anonyymitkin on koko ajan olleet, vaikka välillä yrittävätkin kirjoittaa muka vähän moittivasti ;)

Possun kokeen tulos oli siis, ettei kommentoijat olleetkaan niin ilkeitä, kuin olivat olevinaan. Tai että ainakin joukossa on paljon enemmän niitä hyväsydämisiä, jotka eivät ehkä olleet saaneet ääntään kuuluviin niitten ilkeilijöiden joukosta.

2 kommenttia:

Osakainen kirjoitti...

Olipa kiva lukea blogisi historia. Tämän jälkeen en taidakaan tuohon salaattileipään sanoa mitään ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Mitä meinasit siitä sitten sanoa? Mutise pois vaan