sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kahden viikon herkkulakko ; Osa 1 - Lakkoon valmistautuminen

Jagulaari teki siis päätöksen herkkulakosta, jonka Jagulaari ja Possu aloittavat. Vähän epistä, sillä ei Possu ollut nyt yhtään innostunut moisesta. Just tuli hankittua kaikenlaista hyvääkin pakkaseen. Ja kun joulusuklaatkin on just tullu kauppaan. Eikä possu muutenkaan ollut nyt henkisesti valmistautunut. Mutta ei mikään nyt auta, kerta Jagulaari niin on päättänyt. (Ennen niin lempeä Jagulaari näyttää oppineen huonoille tavoille siellä ulkomailla.) Laiskiainenkin halusi liittyä herkkulakkoporukkaan. Tervetuloa vaan! Hyvä että joku moisesta ihan innostuukin! (Possu luo synkeän katseen Jagulaariin päin..)

Jagulaari määräsi siis lakon alkamaan huomenna, maanantaina, ja käski Possua pyytämään tänään kylään jonkun, kenen kanssa voi syödä viimeiset herkut. Possu valmistautui lakkoon syömällä tänään paljon herkkuja (vrt kuolemaantuomitun viimeinen ateria), ja kutsui sitten illalla vielä vieraankin. Syötiin pullaa ja vähän pakkasestakin kakkua. Loput tuoreet pullat Possu antoi vieraan matkaan kotiviemisiksi! Pakkasvierasvarat Possu jätti kuitenkin pakkaseen, koska niille voi olla käyttöä, jos tulee vieraita. Ei Possu pakastetusta tykkää. Pakkaseen tuppaa jäämään sekä ruuat että pullat, koska pakasteesta sulatettu ei oo hyvää.

Onko Jagulaari nyt tyytyväinen?

Anonyymi epäili, että viimeistään iltapäivällä työkaveri pakottaa possun syömään jotain herkkua. sitä Possukin pelkää, sillä todennäköisesti työkaveri on leiponut viikonloppuna jotain ja ajattelee tunkea loput maanantaina jätemyllyyn, eli Possun kitaan...Jagulaari ; kuinka suuri rikos on, jos siinä tapauksessa Possu maistaa vähäsen?

P.S. Päivän menut viikonlopulta ei kestä oikein päivänvaloa. ne on aikalailla sitä makeaherkku-linjaa.


4 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Yrität selvästi saada Jagulaarille huonon omantunnon siitä, että koetan saada sutkin ruotuun. Ja ihan hyvä vaan, että sain Laiskiaisen mukaan porukkaan. Nyt kuule vaan ruokaa tekemään, ja sinne kaupan hedelmäosastolle, niin kuin mäkin aion tehdä.

Älä, älä ala syyllistää.. Tuli jo muutenkin semmoinen olo, että "Possu ei oo enää mun kaveri, kun sitä näin kovin ottein suomin", mutta otan nyt tämän riskin, sillä nyt näytetään ne kuuluisat närhen munat epäilijöille ja mä oon sun tukena.

Ja kyllä, se on aika suuri rikos. Sanot lujasti, Possumaisen lujalla äänellä ja...noh... hukkasin sanan... no mutta kuitenkin, sanot lujasti, että Jagulaari on kieltänyt ja piste. Ja mulla on tarkat silmät ja Jagulaarimainen kuulo ja havaintokyky - mä tiedän, jos sä yrität huiputtaa mua ja Laiskiaista!

Mukavaa maanantaita!

Anonyymi kirjoitti...

"Ja anonyymille ihmettelevä ilme, sillä ainahan mä oon noudattanu täällä kaikkien antamia ohjeita! "

ai olet? no hyvä, sitten ei muutakun annan ohjeeksi, että jos töissä tarjotaan, niin kieltäydyt. kätevästi sujuu herkkulakko, kun työpaikkaa ei siirretä eri ulottuvuuteen, jossa mitään ei lasketa.

veikkaan, että tippuu enemmänkin kuin puoli kiloa viikon aikana, jos tuota ohjetta noudatat. KUN noudatat, kuten aikasempiakin ohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi realistisempaa aloittaa siitä, että harjoittelee ensin kieltäytymään kolmannesta tarjotusta pullasta työpaikalla. Että loukkaantuuko työkaveri, jos ei ota enää sitä kolmatta pullaa? Jos konflikteja ei synny, sitten voisi harjoitella toisesta pullasta kieltäytymistä.

Possu Munkki kirjoitti...Mites nyt niin, että Jagulaari onkin ankarampi kuin Anonyymi ;)
Anonyymi sallis jopa 3 pullaa päivässä.

Mutta arvatkaas mitä!? Tänään ei kukaan tarjonnu pullan pullaa.

Jagulaari, ihan hyvä, että laitoit välillä stopin Possun herkutteluille, vaikka se kirpaseekin. Eka päivä melkein takana. Ehkä Possu selviää vielä toisestakin herkuttomasta päivästä, 2 päiväähän se oli.. vai KLÄÄH 2 VIIKKOA!!!???