sunnuntai 6. syyskuuta 2015

"Sä olet oikein nudisti!"

Äsh, noista juhlista tuppaa aina jäämään herkkunälkä päälle! Vaikka eilisen kotipussin tuotteet tulikin tuhottua eilen illan pimeydessä rannalla, teki silti heti jo tänään mieli makeaa. Niin tuli tänään sitten tuhottua viimeiset kaurakeksit kaapista... ja... No aloitetaan alusta!

Aamulla herättyään Possu keitti kahvit ja sen kanssa söi juustoruisleivän sekä vähän kaurakeksejä

Possu heräili hitaasti koneen ääressä kahvitellen. Lähti sitten metsäretkelle. Metsästä mukaan lähti monenlaista kasvia ; punertavia mustikanvarpuja, kanervia, saniaisia, kukkia... Metsässä oli ihanan hiljaista.

Retken jälkeen maistui eilinen kaalijauhelihakeitto.

Ja sen jälkeen oli kiva siirtyä takapihalle tekemään ovikranssi ja asetelmia niistä metsätuomisista.

Kahvin kera meni loput kaurakeksit.

Iltapäivällä myöhemmin Possu teki kaalipihvejä huomiseksi evääksi. Söi sitten niistä yhden punaviinimarjojen kera. (Oikeastaan Possu luuli ottaneensa pakkasesta puolukoita, mutta maistui pihvi viinimarjojenkin kera.)

Illansuussa auringonpaiste vaihtui ukkoseksi ja kaatosateeksi. Niin Possu tuumi, että nyt olisi hyvä aika lähteä kyläilemään eräälle ystävämummolle, jolla on jalka kipeänä, ettei pääse juuri mihinkään.
(Ja siitä saa aina hyvän syyn pikku herkkuhetkeenkin! ;) ) Possu teki vielä pienen kimpun tuliaisiksi. Metsäheinien sekaan yksi viime viikolla kerätty auringonkukka. Oo, sehän oli melkein kuin kukkakaupasta ostettu kimppu, ajatteli Possukin. ABC:ltä vielä jätskipaketti mukaan ja menoksi!

Kimppu saikin ansaitut kiitokset.

 "Sä oot Possumunkki oikein NUDISTI!" Mummeli hihkaisi.

Hoksasi sitten itsekin virheensä, "Ei kun siis, mikäs se olikaan mikä niitä kimppuja kukkakaupassa tekee..?!" Mutta Possu sai makeat naurut ja mummeli nauroi mukana. ja myöskin jätski maistui molemmille. Sekä mummon sen kanssa tarjoama suklaakääretorttu.

Illalla kotona meni vielä 3 ruispalaa oivariinilla, juustolla, kurkulla ja tomaatilla.


7 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Arvaa vaan jääkö tuo nudisti elämään :)
Tästä lähtien aina kun sulta lähtee mopo käsistä, niin saatan sanoa sua nudistiks.

Ihana mummo <3

Ja ei kun uus alku - mäkin söin herkkuja eilen tädillä, älä sure.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, juhlapäivinä ei lasketa eikä juhlien jälkeisinä päivinä, kun viime viikolla meni kuitenkin peräti nolla päivää ilman herkkuja.

Possu Munkki kirjoitti...

Pah! Oli ainaki yks päivä KOKONAAN ILMAN herkkuja. Mut ei mun mielestä yhteen herkkupalaan kuole. Sit vasta syytä huolestua, jos niitä menee kymmenen... ;)

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Tuota, tuota: Nudistille tiedoksi, että YKSIN ei ole sopivaa herkutella, mutta Hyvässä Seurassa eli kylässä on kohtuus sallittua, myös herkuissa. Olipa herttainen tarina tämä vierailu! Nyt suosittelemme lisää metsäretkiä, kranssi kuulostaa kauniilta... Tuleekohan Possu Munkista Metsän Keiju?

Possu Munkki kirjoitti...

Villisika paremminkin ;)

Osakainen kirjoitti...

Kirjoitin tänne eilen jo, mutta eipä tämä hyväksynyt mielipidettäni. Minusta on hyvä, että söit herkkuja ilman pitkää selitystä ja katumusta. Herkuttelu on hyväksi!

Possu Munkki kirjoitti...

Ja maistuu hyvältä ;)