keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Possun farmi

Tänään tuuli ulisi ja auto tuli puhtaaksi, ja jokainen muukin halukas sai ilmaisen suihkun pihalla. Niin ja kasvit tuli kasteltua ihan itsestään ja kastelukannukin täyttyi vielä lisäksi vedestä. Sateen jälkeen oli ihanan raikas ilma, ja ilta-aurinkokin vähän paistoi. Possu kävi sen verran ulkosalla, että palautti postin tuomat hyväntekeväisyysarvat. (Mikäs siinä, ostelis kai sitä vaikka ja mitä, jos ois rahaa kuin roskaa, mut kun ei oo... )

Omalla pikku pihalla tuli myös käytyä vähän enimpiä rikkaruohoja nyppimässä. Ja istuttamassa maahan tänään ostetun ruukkusalaatin!! Jos lähtee siitä kasvamaan, niin on kesän salaatit turvattu. Perunoista ei näy alun alkua. Possu tais iskee ne maahan vähän liian aikaisin toukokuussa.. Ruohosipulia sensijaan kasvaa enemmänkuin Possu ehtii syödä. Se on edellisen asukin istuttamaa, ja heti lumen sulettua sitä alkaa nousta maasta ensimmäisenä. Sitten Possun farmilla on mansikkaa ja mustikkapensas ja viinimarjapensas. Ja persu-kansanedustajaehdokkaan ämpäristä nousee kokoomus-ehdokkaan herneenversoja. Aikamoisena ryppäänä, se näyttää vähän kuin joltain sekasotkuiselta afrokampaukselta. Possu aavistelee, että herneenvarret ois ehkä pitäny tukea hienosti semmosia keppejä pitkin nousemaan, mutta ajattelee toisaalta, että ihan sama. tekevät herneitä, jos ovat tehdäkseen, ja jos eivät tee, niin ihan sama, koska ilmaiseksi on herneetkin saatu. Niitä on vielä pussissakin, joten saa niistä kaappiherneistäkin vielä rokan aikaseksi, jos jaksaa. Mustikkapensas on tuottanu yleensä muutaman marjan kesässä ;) ja viinimarja ei tuottanut viimeksi satoa ollenkaan. Nyt siinä näkyy alkuja, mutta mahtanevat kuivaa alkutekijöihinsä. Mansikantaimet on tuttavalta saatuja. Possun mansikkapelto on hyvin pieni. ehkä noin metrin suuntaansa. Mansikat kukkii. Hyvä merkki, mutta mitenhän käy?

Jos kesäpäivinä saisi omalta farmilta joka päivä salaattia, pari mustikkaa, pari viinimarjaa, muutaman mansikan, ja kesän lopussa vaikka nyrkillisen perunoita, niin johan sitä aika omavarainen ja suuri farmari olisi! ;)

Ei kommentteja: