perjantai 22. toukokuuta 2015

Päivän kuulumiset

Aamulla työpaikan hälytys pärähti soimaan. "Tämä rakennus tyhjennetään turvallisuussyistä. Pysy rauhallisena ja poistu pihalle. Älä käytä hissiä." Possumunkki ja työkaveri kuuntelivat sitä kyllästyneen rauhallisina. Sama kuulutus oli nimittäin kuultu ties kuinka monta kertaa. Nauhan testaus, tai tekninen vika tai paloharjoitus. Lopulta Possu ja työkaveri maleksivat rauhallisina pihalle katsomaan kuinka koko rakennus pikkuhiljaa tyhjeni.

No aurinko paistoi, nurmi vihersi ja voikukat ilahduttivat väriloistollaan. Mikäs siinä oli seisoskellessa. "älä käytä hissiä..." Sama nauha pyöri edelleen. (Huom. talossa ei edes ole hissiä!!)Tien toisella puolen asuva ukkeli töllisteli uteliaana tapahtumaa. Yhtäkkiä Possun silmät revähtivät sepposen selälleen, sillä pihalle ilmestyi kuin ilmestyikin PALOAUTO!!
- Vitsit, jos tää nyt onkin todellista,ja mä kun jätin kaikki avaimet ja rahapussinkin sisälle, Possu hätkähti. Ei lähtenyt kuitenkaan hötkyilemään sisälle, koska mistään ei tullut savua, eikä paloautojakaan tullut kuin se yksi. Viisi palomiestä marssi sisälle. Jonkin ajan kuluttua he marssivat takaisin ja väki alkoi marssia sisälle. Tilanne ohi. Kovaäänisistä kaikui kuitenkin vielä ainakin tunnin verran se sama hissinkäytön kieltävä litania. Sitä ei meinannut kukaan saada loppumaan. Tulipalokin oli siis helpompi sammuttaa kuin se nauhoitus! Myöhemmin kuultiin,  että talonmiehen mikro oli kärähtänyt.

Iltapäivällä kotiin polkiessa oli ihan mieletön vastatuuli. Possu polki minkä jaksoi. Poljettua oli kova kiire soittamaan Hilma-tädille, joka oli jo kotiutettu sairaalasta. Toivottavasti kotikuntoisena. Possu lähtee huomenna katsomaan, mikä on tilanne.. Soitettuaan Possu lähti polkemaan vielä 6 kilsan päähän kuntolaatikolle, että sai kirjata sinne päivän pyöräilyt. (Samalla reissulla löytyi pulloja 1,85 euron edestä!! Aika hyvä saalis!)

Illalla vielä ruohonleikkuuta ja rikkaruohojen nyppimistä sen sellaisia puutarhatöitä. Tänään tuli siis paljon ulkoilua aamupyöräilyn, palohälytysseisoskelun, iltapyöräilyn ja puutarhatöiden merkeissä.

P.S. Possulla oli kypärä sekä työmatkalla että iltapyöräilyllä kotinurkilla.6 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

No huh, on teillä ollut draamaa! Meidän työpaikalla pitää poistua rakennuksesta ulkokautta, kammottavia kierreportaita, sellaisia...noh...semmoisia mistä näkee maahan asti.
Ja kun talo on seitsenkerroksinen ja meidän tiimi on siinä jossain välimaastossa niin yritä siinä nyt päästä sitten väliin, kun muut on jo kiirehtimässä portaita alas.
Mä inhoan kierreportaita. IHAN HIRVEÄSTI! Siksi kuljin töissä aina hissillä, vaikka portaiden kulkeminen olisi tehnyt hyvää. Ylöspäin vielä pystyin niitä kulkemaan, mutta en alaspäin.

Toivottavasti Hilma-täti voi paremmin, ja on tosiaan kotikuntoinen, että pärjää kotona.

Ja kypärästä Pöllö on hyvin, hyvin tyytyväinen. Kymmenen pistettä ja papukaija -ei kun pöllömerkki ;D

Possu Munkki kirjoitti...

Hankalat portaat pöllön työpaikalla. Pelkäisin semmosia kans. Ja oikeassa hätätilanteessa menis useampikin varmaan paniikkiin, kun niitä ei pääsisi tarpeeksi nopeasti.

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Palohälytykset ovat tuttuja juttuja. Emännän työpaikalla on kerran kuukaudessa tiistaiaamuna hälytyskontrolli ja sen kuunteleminen on aika ikävää. Yhden asian muistan: palo-oven taakse pitää päästä ja dect pitää olla taskussa ja soittaa paikkansa 112:n niin on 30 min turvassa ja palokunta ehtii pelastaa... suosittelivat myös huulipunan mukaan ottamista, koulutuksessa. Sillä merkitään oveen, että tämä huone on tyhjä, ei enää pelastusta tarvitsevia, kun evakuoidutaan. Tuo hissin käyttökielto on oikeasti todella tarpeellinen, sinne voi tukehtua, nopeasti, jos oikeasti on tulipalo. No, nyt ei pala vaan aurinko paistaa ja sitä iloa toivomme myös Hilma-tädille ja urhealle, reippaalle Possu Munkille!

HelvetinPöllö kirjoitti...

Sukat ovat valmiit! Ja muistuttavat jopa toisiaan :) Lähtevät kohti "kotia" huomenna, kun kusti taas polkee.

Possu Munkki kirjoitti...

Jee!! Pöllö on superkutoja!!

HelvetinPöllö kirjoitti...

En nyt sentään, kyllä minäkin muutaman kerran kudoin ja purin ja kudoin ja purin ja kudoin.... ei se ihan kerralla onnistunut mullakaan :)