tiistai 19. toukokuuta 2015

Kesälämmin päivä

Tänään oli kesäisen lämmin päivä. Piti ihan aamulla töihin polkiesa riisua jo takkikin ja t-paitasilleen, kun tuli niin kuuma. Menomatkan tienesti 40 senttiä ;) Eli 2 pientä limsapulloa tuli tienreunasta napattua.

Töissä syömiset meni vähän hassusti. oli kokous ruoka-aikaan, niin tuli syötyä pelkkiä ilmaisantimia ; karjalanpiirakoita, makeaa piirakkaa ja jäätelöä. Jäätelö uhkasi sulaa lautaselle, niin piti syödä se loppuun ;)

Iltasella kotona kaikenlaista leipää ja sen sellaista. Olin myös jumpassa.

Huomiseksi on luvattu sadetta, joten en pyöräile. Ja huomenna pitää käydä kaupungissa ostamassa tarjous 10-kerran kylpyläranneke. 10 kertaa/45 euroa, sisältää sekä kuntosalin että kylpylän ilman aikarajoitusta. Siihen tarjoukseen kannattaa tarttua.

Katselin muuten eilen sitä Novitan sukkaohjetta. Kantapää oli selostettu heikosti. Ei niillä ohjeilla osaa, jos ei ole ennen sukkaa tehnyt. (Ja oon muuten joskus tehny peruskoulussa...En kyllä sillonkaan tajunnu siitä mitään, enkä tehny ikinä toista sukkaa.) Katsoin myös netistä Novitan videon aiheesta, miten tehdään kantapää. Se vähän enemmän selvitti, mutta siinäkin täti näyttää sen vähän liian nopeasti. Ei pysy hitaampi mukana. Pitäisi olla vieläkin idioottivarmempi ohje Possulle.

7 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Paketti tuli perille. Kiitokset Possu Munkille ylimääräisestä lankakerästä, pistän sen talteen odottamaan "sukka-aikaa" - syksyä.

Hilma-täti onkin tehnyt Pöllölle jekun; sukan kärki ei ollutkaan ihan pelkkää tavallista oikeaa, tultiin äidin kanssa siihen tulokseen, että silmukat on varmaan neulottu kiertäen. Täytyy kokeilla. Onneksi en tainnut ihan tarkkaa aikaa antaa, milloin sukat on valmiit :)

Otan kuitenkin kantapäät käsittelyyn huomenissa, ellei AM:llä ole mitään tähdellistä tekemistä (tuskinpa vain), joten eiköhän ne siitä lähde etenemään ja saan sukat mahdollisimman pian valmiiksi.

Possu Munkki kirjoitti...

Odotan jännityksellä. Sukan kärki on Possun jäljiltä.... Se oli lähtenyt purkaantumaan, ja Possu yritti yhdellä puikolla pelastaa, mitä pelastettavissa on...ajatuksena, että kunhan ei purkaannu lisää.. Joten se ei tosiaan ole mitään tavallista neuletta ;)

HelvetinPöllö kirjoitti...

Ei ei ei ei - en tarkoittanut sitä Possu rakas :) Vaan siinä sukassa tosiaan on käytetty jotain kierrettyjä silmukoita tms., joita en itse ole koskaan käyttänyt. Sukassa oli n. vajaa 10 cm ihan erilaista neuletta kuin muu osa neuleesta.
Mutta kyllä me niistä Hilma-tädille sukat saadaan, huoli pois!

Possu Munkki kirjoitti...

Ohoo!! Sellaistapa en ole huomannutkaan.
Eikä Hilma-täti arvaakaan, minne maailmalle sukka on lähtenyt matkaamaan ;D

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Matkaavat sukat, hauska leikki, tämmöiseen vosi ryhtyä... Laitanko Possu Munkille sukan alun tulemaan ja sitten kierrätetään ja kelle mahtaisi päätyä? No, jos osoitteen saisi voisin kantapäästä laittaa valokopio-ohjetta, sellaista selkokielistä tulemaan kirjeenä? sininensohva8@luukku.com Rohkeasti vain yhteystiedot, selätämme kerralla kaikki epäselvyydet sukka-asiassa...

Possu Munkki kirjoitti...

Kiitos, katsotaan sitten syksymmällä, kun alkaa villasukka-aika... ;)

HelvetinPöllö kirjoitti...

Hauska idea tuo matkaavat sukat - eiköhän toteuteta se jossain vaiheessa, viimeistään vaikka elokuussa, kun alkaa kaikki kesätouhut olla ohi ja illat hämärtyä?
Sinisellä sohvalla taitaa olla paras muisti; pysyisikö idea siellä parhaiten tallessa?